Odp: Kontrola ze służby celnej
U nas nie ma żadnych takich kontroli za to męczą mnie dupki którzy wywożą szlam z oczyszczalni na pole niech ich cholera weźmie :box: tu by się przydała kontrola !!!!!
Nie da się wytrzymać tego smrodu !!!!!!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kontrola ze służby celnej
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U nas nie ma żadnych takich kontroli za to męczą mnie dupki którzy wywożą szlam z oczyszczalni na pole niech ich cholera weźmie :box: tu by się przydała kontrola !!!!!
Nie zostawili żadnego raportu, czy mają taki obowiązek?
Każde przeszukanie, a jest to przeszukanie musi być w ciągu 24 godzin uzupełnione prokuratorskim nakazem, bo inaczej możesz im zrobić spore kłopoty.
U mnie już skończyła się moda na opał. Na szczęście.
weź wywieź raz ten szlam na pole to się dowiesz czemu to wożą i im smród nie przeszkadza
po drugie tego żadna kontrola nie obejmuje
szlam szlamowi nie równy
Sąsiad "przyjął" szlam na pole jesienią wiosną zasiał owies i mu go nikt kupić nie chciał bo śmierdział nie wiadomo czym....
to jakis dziwny szlam miał .. u nas się o to biją
Byłem sie dowidzieć w oczyszczalni to powiedzieli tylko 6 ton na hektar na 3 lata przy zbożu . Warunek to 5 Ph ziemi i coś tam jeszcze
to kartofelki odpadają
Ale dla takich którzy np zboże i tak przepuszczają przez zwierzaki bo na pasze idzie to w sam raz, ciekawe jak to pod kukurydzę.
jak 5 ton jak u nas dawali 30 t na ha i następnego roku 10t na ha ... u kolegi teraz ładują 40t na ha ....
Wiem jedno tam gdzie ten szlam leżał na kupie to kukurydzy nie ma
jak 5 ton jak u nas dawali 30 t na ha i następnego roku 10t na ha ... u kolegi teraz ładują 40t na ha ....
To niemożliwe bo przy produkcji roslinnej powiedzieli że max to 6 ton na 3 lata na hektar może jakoś kombinują u was ? Powiedziała babka ż więcej niemożna bo to ma związki chemiczne a zamin sie da to na pole to oczyszczalnia robi badania gleby na własny koszt
chyba że na odłogi to można więcej ładować
U mnie jest to samo ten odpad od oczyszczalni sąsiad woził to nie dało się wytrzymać. A sąsiad jak to wywiózł zasiał w to rzepak ciekawe czy będzie miał przez to jakieś problemy.
Na gównie wszystko rośnie
Co za dużo to nie zdrowo
u nas to pod rzepaki pod kuku pszenice jęczmień jeśli paszony i owies .... byle nie pod buraki i ziemniaki .. bo fakt nie wolno ale na nastepny rok już można ...
jak nie wierzysz to zeskanuje umowe ;;;
powiem tak gdzie to było dane tam pszenica bez nawozu leżała ...
Korci mnie poszukać u nas pod kukurydze...
To niemacie ograniczeń co do ilości ? co ile lat dajecie to ?i od czego zależy dawka od oczyszczalni czy prawa . U nas dają to darmo tylko tansport trzeba załatwić
Zwykłym gnojomiotem to rozwali rozumiem ?
Jak najbardziej to jest prawie jak błoto odpompowali z tego wode i wiadomo co zostało
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kontrola ze służby celnej
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo