61

Odp: Kontrola ze służby celnej

U nas nie ma żadnych takich kontroli   za to męczą mnie dupki którzy  wywożą  szlam  z oczyszczalni  na pole niech ich  cholera  weźmie :box: tu by się przydała kontrola !!!!!
Nie da się wytrzymać tego smrodu !!!!!!

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

62

Fenol napisał/a:

Nie zostawili żadnego raportu, czy mają taki obowiązek?

Każde przeszukanie, a jest to przeszukanie musi być w ciągu 24 godzin uzupełnione prokuratorskim nakazem, bo inaczej możesz im zrobić spore kłopoty.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

63

U mnie już skończyła się moda na opał. Na szczęście.

64

Sebastian napisał/a:

U nas nie ma żadnych takich kontroli   za to męczą mnie dupki którzy  wywożą  szlam  z oczyszczalni  na pole niech ich  cholera  weźmie :box: tu by się przydała kontrola !!!!!

weź  wywieź raz ten szlam na pole to się dowiesz czemu to wożą i im smród nie przeszkadza tongue 
po drugie tego żadna kontrola nie obejmuje

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

65

szlam szlamowi nie równy
Sąsiad "przyjął" szlam na pole  jesienią wiosną zasiał owies i mu go nikt kupić nie chciał bo śmierdział nie wiadomo czym....

66

to jakis dziwny szlam miał ..  u nas się o to biją

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

67 Ostatnio edytowany przez PRZYPAŁ (2011-08-29 22:00:09)

Byłem sie dowidzieć w oczyszczalni to powiedzieli tylko 6 ton na hektar na 3 lata przy zbożu . Warunek to 5 Ph ziemi i coś tam jeszcze

68

to kartofelki odpadają

69

Ale dla takich którzy np zboże i tak przepuszczają przez zwierzaki bo na pasze idzie to w sam raz, ciekawe jak to pod kukurydzę.

70

jak 5 ton jak u nas dawali 30 t na ha i następnego roku 10t na ha ...  u kolegi teraz ładują 40t na ha  ....

71

Wiem jedno tam gdzie ten szlam leżał na kupie to kukurydzy nie ma big_smile

72 Ostatnio edytowany przez PRZYPAŁ (2011-08-30 16:24:35)

wojtas napisał/a:

jak 5 ton jak u nas dawali 30 t na ha i następnego roku 10t na ha ...  u kolegi teraz ładują 40t na ha  ....

To niemożliwe bo przy produkcji roslinnej powiedzieli że max to 6 ton na 3 lata na hektar może  jakoś kombinują u was ? Powiedziała babka ż więcej niemożna bo to ma związki chemiczne a zamin sie da to na pole to oczyszczalnia robi badania gleby na własny koszt

chyba że na odłogi to można więcej ładować

73

Sebastian napisał/a:

U mnie jest to samo ten odpad od oczyszczalni sąsiad woził to nie dało się wytrzymać. A sąsiad jak to wywiózł zasiał w to rzepak ciekawe czy będzie miał przez to jakieś problemy.

74

Na  gównie   wszystko  rośnie

75

Co za dużo to nie zdrowo big_smile

76

u nas to pod rzepaki pod kuku  pszenice jęczmień jeśli paszony i  owies ....  byle nie pod buraki  i ziemniaki  .. bo fakt nie wolno   ale na nastepny rok już można ...
jak nie wierzysz to  zeskanuje umowe ;;;

powiem tak gdzie to było dane tam pszenica bez nawozu leżała ...

77

Korci mnie poszukać u nas pod kukurydze...

78

To niemacie ograniczeń co do ilości ? co ile lat dajecie to ?i od czego zależy dawka  od oczyszczalni czy prawa . U nas dają to darmo tylko tansport trzeba załatwić

79

Zwykłym gnojomiotem to rozwali rozumiem  ?

80

Jak najbardziej to jest prawie  jak błoto odpompowali z tego wode i wiadomo co zostało