Temat: Strasznie opuszcza podnośnik w ZT 323A
Od pewnego czasu coraz bardziej opuszcza podnośnik hydrauliczny w ZT 323A.Co może być powodem tej awarii??Proszę o poradę.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Strasznie opuszcza podnośnik w ZT 323A
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Od pewnego czasu coraz bardziej opuszcza podnośnik hydrauliczny w ZT 323A.Co może być powodem tej awarii??Proszę o poradę.
Pompa do regeneracji i będzie ok sam to kiedyś miałem
Mioim zdaniem to rozdzielacz
a jak masz ciagnik zgaszony to opuszcz jesli tak to rozdzielacz
najpredzej to manszety na tłoku i wyjechana tulej
No opuszcza nawet brony to już zaczyna nas denerwować i będzie trzeba coś z tym zrobić.Opuszcza nawet na zgaszonym ciągniku.
sadze ze to rozdzielacz bo jak w moim padla pompa to agregat 1,2t + siewnik wisialy 3 dni w powietrzu
Zdecydowanie wine ponoszą uszczelnienia siłownika podnośnika, zużyte manszety, rozdzielacz w Forszajku jest tzw. typu przekaźnikowego (bardziej kumaci znawcy elektryki będą wiedzieli o co chodzi), więc raczej nie ma możliwości nawet na zużytym rozdzielaczu, aby olej mógł przez niego przepłynąć w czasie spoczynku (niepracującej pompy).
Strasznie opuszcza mi podnośnik raz opuszcza raz trzyma dęba! Co może być przyczyną
Zacinający się zawór pod małą dźwigienką ?
Już rozbierałem i wszystko dobrze
Zawór jest dobry a on nadal opuszcza ze nie moge zdążyć obrócić pług bo opuści podnośnik
Przy dłuższej dźwigience tej, którą podnosisz i opuszczasz np. pług jest taka mała, którą jak położysz to podnośnik nie będzie trzymać tylko swobodnie pod ciężarem pług będzie opadać. Ta dźwigienka steruje zaworem który może się zaciąć, jak podniesiesz do końca pług to poruszaj tą małą, powinno się zablokować i pług nie opadnie.
Właśnie próbowałem i nic nie pomaga, nawet go wykręciłem i z zaworem wszystko dobrze a jak opuszczał tak opuszcza. I co może być? Bo ten zawór działa dobrze
Masz 323 czy 303 ?
Obejrzyj sobie przekrój tam kilka zaworów i nie tylko .
mam 300 ale przecież rozdzielacze są takie same
Takie same tylko, że w 32x ta mała dźwignia jest ukryta pod obudową rozdzielacza. U Ciebie nie ma tej osłony, jesli zawór pod tą małą dźwignią jest OK, to możliwe że zacina się zawór na obrazku oznaczony VR 2 lub wszystko co pod ten kanał olejowy jeszcze podłączone. Tutaj masz obrazek >> http://www.fotoload.pl/index.php?id=dfe … 7f86624118
Dzięki za wszystko dziś cały dzień spędziłem przy remoncje i okazało się ze siłownik padł uszczelnienia się wydarły. dzięki za wszysko i pozdrawiam
Witam, posiadam zt323a od pewnego czasu podnośnik nie chce podnosić ramion do samego końca (brakuje paru centymetrów do max). Czym to może być spowodowane??
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Strasznie opuszcza podnośnik w ZT 323A
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo