161

Odp: WOM

Miałem kiedyś koncepcję zrobić tzw "fotoporadę" z tej naprawy ale skończyło się to tak:
http://img404.imageshack.us/img404/932/img0007ub.jpg
Najważniejszą i najbardziej kosztochłonną czynnością jest spuszczenie i ponowne uzupełnienie oleju. Wymiana Zimeingu i oringu dla miernie utalentowanego mechanika to góra pól godziny z uwzględnieniem tzw spożywania big_smile

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

162

Trzeba postawić ciągnik z górki i nie trzeba spuszczać oleju.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

163

witam, mam mały problem z WOM-em, jak jadę z góry to się wyłącza, a dźwignia pozostaje na swoim miejscu i żeby go ponownie włączyć to muszę dźwignią wyłączyć i włączyć od nowa, a jak jadę pod górę to normalnie działa.

164 Ostatnio edytowany przez maxi900 (2011-04-17 21:10:07)

MAREKPE napisał/a:

Miałem kiedyś koncepcję zrobić tzw "fotoparadę" z tej naprawy ale skończyło się to tak:

Najważniejszą i najbardziej kosztochłonną czynnością jest spuszczenie i ponowne uzupełnienie oleju. Wymiana Zimeingu i oringu dla miernie utalentowanego mechanika to góra pól godziny z uwzględnieniem tzw spożywania big_smile

O pracy i spożywaniu już za komuny przestrzegali...

165

Witam. Mam Problem tego typu ze w kabinie nie posiadam dźwigni numer 19 i 20 http://www.fotoload.pl/index.php?id=c69 … b67786e344 została tylko ta pionowa rurka która jest pusta w środku. Wałek wom jest , koledzy powiedzcie czego może mi brakować prócz samych dźwigienek 19,20 mile widziane fotki smile wiem że bez zdemontowania pokrywy nie wszystko można od razu stwierdzić , ale mimo wszystko powołuje się na Waszą wiedzę i doświadczenie smile

166

Tadek dodaj do opisu że masz 303 smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

167

Fenol napisał/a:

Tadek dodaj do opisu że masz 303 smile

Dziekować za uwagę , zrobione smile

168

czyli nie masz wajchy od pseudo  półbiegów ani od  włączania wałka Wom ....

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

169 Ostatnio edytowany przez Tadeuszchelinski (2011-04-17 22:38:16)

No tak to oczywiste że wajch brak ale w tą pionową rurkę powinny wchodzić jakieś wałki czy cuś ?

170

Poratujcie........ Chcialem ustawic dzisiaj drugi stopien sprzegla w 323,bo sie nie wlaczalo.Powietrze ok,silownik II stopnia zalacza sie od stycznika i nadal nie zatrzymywal sie walek od wom.Rozkrecilem srube pomiedzy wyskrzeglikiem,a silownikiem powietrznym i jest ok ze sprzeglem WOM,ale kiedy sie wlaczy WOM to stuka,ze az strach,a drugi problem,to ze przestal dzialac podnosnik.Zostawilem to,bo dlugi weekend i nie wiem od czego jutro zaczac.

171

Jak rozłączysz drugi stopień to pompa hydrauliki nie ma napędu. Jak stuka w skrzyni to trzeba zwalić olej i odkręcić dekiel od spodu i zaglądać. Nieprzyjemna sprawa.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

172

Pozniej skrecilem ta srube,tak jak bylo na poczatku,ale podnosnik dalej nie dziala.Moze cos sie zawiesilo.Co do stukania-mozna ewentualnie cos wymienic od spodu.Lozysko,albo co kolwiek??Podczas proby mialem podlaczona brone wachadlowa amazone i byla uniasiona,wiec mozliwe,zeby stukalo tylko na "sucho" ???????

173

Jak nie działa podnośnik to może pompę hydrauliki sobie wyłączyłeś, a co do stukania WOM-u jak maszyna uniesiona w górze to możliwe, że brona chwilami napędzała wałek i luzy na zębatkach powodowały stukot lub krzyżaki na wałku WOM były pod zbyt dużym kątem i wtedy wałek nie idzie równo tylko się szarpie. WOM w tym ciągniku to porażka, ja już broną wirnikową zajechałem go i silnik chyba też przy okazji.

174

Zgrzyta i stuka bo się prawdopodobnie pompa wyłączyła i trzeba ją najlepiej na zgaszonym traktorze włączyć bo się tryby posypią.

175

probowalem wlaczyc i wylaczyc linka,ale u mnie nie jest podlaczona-ciegielko wisi na lince.Jutro wejde pod ciagnik i bede patrzyl,gdzie to podlaczyc.

176

witam czy w 303 tez walek wom ma rozne obroty 500,1000 jesli tak to jak sie je wlancza

Fortschritt zt 423 a razy 2

177 Ostatnio edytowany przez MAREKPE (2011-07-12 23:56:26)

Ma
A doczytaj sobie http://www.ddr-landmaschinen.de/sonders … .zt300.htm

178

niekiedy w 303 trzeba wyciąć zapadkę w kokpicie zaraz przy dźwigience od włączania womu bo dawali czasem tylko 540obr. a na tysiąc już nie... takie chyba zabezpieczenie smile aha i to ma być wycięte z drugiej strony obr540 pzdr

179 Ostatnio edytowany przez marian 323 (2011-09-18 18:21:12)

witam jak wyglada zabezpieczenie walka bo koncowka wypada mi i czy idzie to dorobic i jakis inny pomysl (to chyba jest klin)

180

Taki półksiężyc gruby ok 7mm