Odp: Przedni Podnośnik W Zt 323
Tak więc mam teraz na 20 śrub bo doszły po 4 na bok po przedłużeniu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Przedni Podnośnik W Zt 323
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak więc mam teraz na 20 śrub bo doszły po 4 na bok po przedłużeniu.
A jakie masz powiercone otwory w tuzie na śruby ??? Masz otwory z lekką tolerancją na jakieś nie dociągnięcie ??
Bo ja mam powiercone wszystko wiertłem 18 mm tak jak średnica śrub .
Jak masz palenisko to wiadro koksu i do dzieła i jak dostanie kilka młotków to tylko będzie mocniejsze.
a czy węglem dało by radę to rozgrzać ???
koks najlepszy jest węgiel to do pieca do domu a nie do paleniska ...
Jeśli masz dobry nadmuch to i węglem dasz radę nagrzać . Ostatnio w piecu suszarni opalanym słomą odpuściłem półoś od Kamaza to i węglem dasz radę tylko potrwa to trochę dłużej .
A co myślicie o tym żeby nadciąć owy płaskownik wygiąć go odpowiednio i zespawać w nadciętych miejscach tak że nie będzie śladu po cięciu ???
To już nie to samo co na gorąco..
No tak ale nie mam innego wyjścia . Materiał zostanie nadcięty tylko na grubości 5 mm
Kamil, nie chcesz rozgrzewac węglówką a chcesz nacinac, zastanów się dobrze bo jak masz popsuc kawał dobrej roboty to lepiej postaw to w kącie i niech czeka na lepsze czasy bo popsuc to nie sztuka.
To już lepiej zapłać te 250zł i niech Ci majster zrobi to porządnie bo na bank na pionowym spawie będzie potem pękać chyba że z ukosujesz i dodasz nakładkę z ukośnymi bokami kształcie rombu.
Weź się za ten palnik i dawaj
Jak myślicie dam radę moim palnikiem na propan butan ????
Z browarem w lewej ręce!
jak nie spróbujesz nie będziesz wiedział .. a jak potniesz pogniesz i pospawasz to osłabnie ... chodź powstaje pytanie do czego będziesz to używał ... jak jakieś małe ciężary to sie nie ma co łamac i ciąc będzie szybciej dla ciebie ... a jak masz zamiar tam wieszac odważnik 1t to lepiej grzac ... chodź taki odważnik forszajowi to nie wiem do czego
Dla ozdoby
Chyba tekturowy.
Hehe więc jutro jak wrócę z Komisji Lekarskiej Kupię butlę gazu podczepię palnik i heja .
Moi drodzy koledzy udało się !!!! Wygiąłem ramiona tak jak chciałem na początku próbowałem palnikiem lecz nie dało rady za niska temperatura więc wyciągnąłem ciężki sprzęt ( palenisko ) podpaliłem i wrzuciłem każde ramie oddzielnie po 10 min ramię czerwone tam gdzie trzeba założyłem je do uchwytu dwa uderzenia młotem i jest pięknie jutro wrzucę dalszy ciąg fotek z budowy tuza
No i widzisz kowalstwo nie jest takie trudne
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Przedni Podnośnik W Zt 323
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo