Temat: C 330 cieknący olej ...
PAnowie potrzebuje mądrej rady lub cierpliwości .... mile widziane jedno i drugie ....
mianowicie problem polega na tym że w zeszłym tygodniu poleciał mi olej na sprzęgło nie było żadnych oznak prędzej by coś kapało ani nic ... poprostu w jednej chwili bez żadnego stuku puku i leciało ciurkiem ..... stwierdziliśmy uszczelniacz na wale zdechł ... więc rozjechaliśmy wymieniliśmy uszczelniacz stary ale nie widac po nim zużycia ... wyczyścilismy wszystko poskładało się odpaliliśmy ciągnik i super nic nie cieknie więc do pola pryskac ... opryskałem 7 ha i do domu szybko bo leci olej ... więc od nowa melodia rozbierania tym razem wszystko dokładnie po 2 razy sprawdzałem ... stwierdziłem luz na wale więc wał do szlifu ... wkońcu ciapek z 74roku grubo ponad 10 tys mtg więc się już należy ... szlifierz stwierdził że wał wyjechany ponad 10 setek na każdym czopie .... ale silnik chodził i miał się dobrze .... Przeszlifował wczoraj poskładałem pochodził troche .. dziś zaczepiony do cyklopa posmigał troszke z tym i widze że tym razem kapie a nie sie leje ... ręce opadają co to może byc ?? :uuuu::nooo::nie_wiem: