181

Odp: wybory 2011

podwyżki będą   tylko nie naszych ziemio-oboro-chlewopłodów

182

Jak  pogoda będzie taka kapryśna dalej  to cena płodów podskoczy i to nie tak w końcu wolny rynek smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

183

No Sebastian dobrze gadasz z tymi "komuchami " większość ludzi w sld to ludzie młodzi co komunizm znają tylko z opowieści a prawicowcy ciągle komuna i postkomuna .Dziadek zawsze mawiał że ustrój nie jest zły tylko żeby się rusek od nas odpier ........ I nie mówcie że rolnikom będzie lżej bo wygrało PO (nic do nich nie mam ) ale będzie nie ciekawie ze względu na rosnące koszty utrzymania administracji publicznej .

184

Szkoda mi tych wszystkich polityków tak ciężko pracują dla nas całego społeczeństwa za psie pieniądze harują  całymi dniami wyspać się nawet nie mają kiedy tylko po to  żeby nam było dobrze i co z tego mają zero zrozumienia żadnej wdzięczności z naszej strony naprawdę szkoda mi biedaków .

185

bolek 50 napisał/a:

Szkoda mi tych wszystkich polityków tak ciężko pracują dla nas całego społeczeństwa za psie pieniądze harują  całymi dniami wyspać się nawet nie mają kiedy tylko po to  żeby nam było dobrze i co z tego mają zero zrozumienia żadnej wdzięczności z naszej strony naprawdę szkoda mi biedaków .

hahahahahahhhahahaha:play:

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

186

to może założymy se swoją partię za 4 lata wygramy wybory i podniesiemy polskie rolnictwo z dna. (jeżeli przetrwa te 4 lata) no i można by jeszcze księży obłożyć wysokimi podatkami od razu by się więcej kasy znalazło. Co wy na to?

187

Oglądaliście wczoraj pogadankę z liderami u Lisa ? Palikot, Kalisz, Protasiewicz, z PSL umknęło mi nazwisko i telefonicznie Tomaszewski. Pomijam fakt jakie mam poglądy polityczne i na kogo głosowałem ale:
- Kalisz (SLD) palce dłoni splecione i ręce trzymane jak u księdza i tylko mu się buźka cieszyła przy tym ten jego charakterystyczny śmiech i zmrużone oczy
- PSL tylko dziękował, dziękował i dziękował
- Protasiewicz (PO) wychwalał swoją partię, jaki mieli dobry program że dzięki temu wygrali wybory ble ble ble
- Tomaszewski (PIS) porażka na całej linie, wszystko porównywał do boiska i na piedestale stawiał swojego "wodza" (Kaczyńskiego) robiąc z niego najlepszego polityka
- Palikot, no właśnie Palikot. Co by o nim nie mówić - jest jaki jest, ale wczoraj zaprezentował się bardzo dobrze, ważył swoje wypowiedzi które były bardzo trafne, choćby ta że wytknął PO że wygrali wybory tylko dlatego że społeczeństwo głosowało na nich w obawie przed PISem - i tu ma rację.
Jednak cała 5 może byty czyścić Kwaśniewskiemu który był przed nimi. Za równo pod względem zachowania, fachowości wypowiedzi, taktu, postawy. Jego wczorajsze wypowiedzi, uwagi, spostrzeżenia - po prostu polityka na najwyższym poziomie.

gg 5118068

188

I dlatego był dobrym Prezydentem ! a jeśli by chciał to został by premierem .

189

Wracając do naszej partii to mogła by się nazywać 'Ruch forszaja" i mój pierwszy postulat to wprowadzić wysokie cła na gotowe wyroby z chin ale nie na półprodukty  takim małym ruchem można u nas pobudzić produkcje.Zorak co do palikota to nie chwal dnia przed zachodem słońca jeszcze 4 lata i jestem bardzo ciekawy co jego ruch odpierdzieli za ruchy.

190

Palikot może raz dwa zmięknąć prędzej jak mu się zdaje smile Pożyjemy zobaczymy. Może nazwę naszej  partii  po polsku by nazwać Partia Postępu  np. ?  smile  Tylko kogo wodzem zrobić  ? :hmmm:

191

Proponuje naszego szefa .Co wy na to?Dalej będzie rządzić PO iPSL bez pomocy palikota ale jak dobrze rozega tą kadęcję to nie wiadomo co będzie za 4 latka

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

192

Nazwiemy ją PZPR Polska Zjednoczona Partia Rolnicza big_smile

193

Byle palikot się za bardzo nie spoufalał z SLD bo o takich przymiarkach słyszałem.
No i oby nie zmiękł !!!!!!!!!

194

Sebastian napisał/a:

to  czemu kupuje ruskie  ciągniki  z ddr-u  i  ursusy  i  zetory  stare  przecież   to  komunistyczne  sprzęty  to jest    przecież zło w czystej postaci   smile

Padłem na twarz jak to przeczytałem haha

A co do moich "komuchów" (sory jeśli rażę czyjeś poglądy polityczne) to jeszcze przez wiele lat twarzami SLD będą ryje Józwa OLeksego Rzezimieszka Leszka Millera Grubego Kalisza Wenderlicha etc.

I choć dużo młodych się tam już wbija to słowo komuch przy ludziach tej partii jeszcze pasuje.

Trzy podstawowe klucze na warsztacie: młotek, majsel, bosh i spawarka.
Sory, cztery))

195

Jak tak padłeś to już się nie podnoś

196 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2011-10-11 20:24:58)

Palikot już mięknie  PO  będzie popierał big_smile

197

marek2011 napisał/a:

Proponuje naszego szefa .Co wy na to?

Ja  z  kolei  proponuję  Sławka 42 jako  premiera naszego rządu na   forum  , Piotrfire  jako  minister  gospodarki, Zorak -minister finansów, Koseś- minister  budownictwa, Bendek-minister handlu, Mazi -arcybiskup, MAREKP - minister  spraw  zagranicznych a  zwłaszcza  wymiany handlowej  z  Czechami, Dario- minister  ochrony  środowiska  i  ochrony  aut   przed  utylizacją, PiotrK -jako  główny  konserwator  zabytków  big_smile:D
big_smile   draqon22 jako  minister  propagandy wink

198

A ja też chce do korytka

199

A ładną sekretarkę dostanę?? wink

200

A mi jako pomysłodawcy nic się nie należy? big_smile może chociaż minister rolnictwa? wink