A ja jeszcze jeden post
Pajej napisał/a:Nie rozumiem Piotra i i podobnych jemu z naszego forum. Nie tak dawno czytałem na naszym forum ze księża maja panienki na boku, albo na dziwki jeżdżą a teraz piszecie że sa gejami. Wytłumaczenie jest proste, nie potraficie pojąć że zdrowy mężczyzna wyrzeka się seksu i szukacie wytłumaczenia. Dlatego pisze jeszcze raz Janie odpuszczamy bo im nie przetłumaczy się niektórych rzeczy
Nie rozumiesz, bo nie czytasz ze zrozumieniem. A może to ja niezrozumiale piszę? Pajej, nikt nie pisał (przynajmniej Sławek i ja), że księża są gejami, mają panienki i jeżdżą na dziwki. Jeżeli już o tym pisaliśmy, to w kontekście, że wśród księży są tacy co są gejami, są tacy co mają panienki na boku i są tacy co jeżdżą na dziwki, a to jest zasadnicza różnica. Jak zrobisz dokładny przegląd, to znajdziesz tam również i wiele innych osobliwości.
No niestety, ciężko jest pojąć, że ktoś wyrzeka się swojej natury. Natury, którą przecież sam rzekomy stwórca nas obdarzył. Powiedz mi, po co oni to robią? Ich pierwowzory, czyli pierwsi apostołowie przecież mieli żony i dzieci, więc o co chodzi? Poza tym dlaczego wśród księży jest tak dużo gejów? Ano dlatego, że określone społeczności przyciągają do siebie określonych ludzi, w każdym tego słowa znaczeniu. Świadomość, że już do końca życia będzie się przebywać wśród mężczyzn, jest dla homoseksualistów tak samo nęcąca jak np. dla mnie czy dla Ciebie świadomość przybywania tylko wśród kobiet. To samo dotyczy się pedofili, dla których perspektywa przebywania wśród dzieci i ich nauczania jest równie nęcąca, tym bardziej, że obowiązuje tu prawo kościelne, a nie świeckie. Ostatnimi laty jest to temat mocno rozwojowy, więc niczego nie trzeba udowadniać, o czym zresztą już było w sąsiednim wątku, ale niestety tvn ani telewizja Trwam o tym nie powiedzą, o publicznej już nie wspominając. To jest właśnie ta obłuda, hipokryzja i zakłamanie, które szczególnie boli wszystkich tych, co mają tego świadomość, nie wspominając tych, których dotknęło nieszczęście trafienia na takich osobników. No ale o tym, to faktycznie w innym wątku, więc tu temat ten kończymy.
sarast napisał/a:Panie Piotrzek cenię pana za fachowość i na tym poprzestanę tematu wyborów bo widzę że mimo głoszonych haseł o tolerancji prawda jest jedna i to tylko którą pan głosi.pozdrawiam.
Dziękuję za uznanie, ale o jakiej tolerancji i prawdzie piszesz? Jak myślisz, co by było gdybym był jakimś anonimowym gościem na tym forum? Jan nazwałby mnie debilem, Tomek chciałby mnie wyrwać jak chwasta, a Ty zmieszałbyś mnie z szambem! Nie dość, że jest to wulgarne i niekulturalne, to są to epitety obraźliwe skierowane do konkretnych osób i co niektóry bardziej wrażliwy na pewno znalazłby na to paragraf. Tak więc sam rozumiesz, że trudno jest coś takiego tolerować i nie sposób na to nie zareagować. Rozumiem, że anonimowość w sieci luzuje hamulce, ale są przecież jakieś granice. Tak więc proszę szanownych kolegów o więcej kultury i szacunku, zwłaszcza dla tych „innych”.
Pajej napisał/a:ja wiedziałem ze taka będzie wasza reakcja więc odpuszczam. Wiem jedno jest wielu wspaniałych ks. ale was nie przekonam. Koniec tematu
Może i jest wielu wspaniałych (zresztą jedno nie wyklucza drugiego), ale z innymi wieloma niestety już nie jest tak kolorowo i to o nich właśnie nam chodzi, jednak o tym w innym wątku. Jak masz jakieś pytania, to pisz tam śmiało, a my w miarę możliwości postaramy Ci się odpowiedzieć.
Wracając do tematu wątku, to faktycznie będzie o czym pisać. Palikot z drużyną dużo obiecali i na pewno sporo namieszają, ale jeżeli odejdą od swoich ideałów, to ich wyborcy im tego nie wybaczą. Jeżeli jednak będzie tak jak zapowiadają, to ta część elektoratu, która głosowała na PO z obawy przed PiS’em i reszta z SLD, na pewno przysporzą im dużo kolejnych miejsc w sejmie. Bieżące tematy w mediach po tych wyborach to krzyż w sejmie i instytucjach państwowych, religia w szkołach, opodatkowanie kościoła, świeckość i laickość naszego państwa oraz legalizacja marihuany, więc jakby nie patrzeć, to trudno będzie uciec tu od kościoła. Tak więc koledzy, co o tym myślicie i jakie jest Wasze zdanie w tych kwestiach? Ale raczej bez osobistych „wycieczek” do księży i kościoła (bo o tym to w innym wątku), homoseksualistów, transwestytów itp. itd.., no i z trochę większą kulturą proszę.
www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl - Raj dla stóp
Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal
Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.
Piszę poprawnie po polsku.