241

Odp: wybory 2011

Księża nie są tacy świeci jak się co niektórym wydaję. A ty Pajej co ich tak bronisz bo nie rozumiem podatków nie płacą z ludzi by skórę zdarli np. za pogrzeb 1000zł matko i córko za co tyle! że se trochę powie od picu to co musi i wszystko u nas jak ktoś biedniejszy umrze to pogrzeb trwa pół godziny łącznie z zasypaniem grobu a na mszy jeszcze będzie wypominał że umarły do kościoła nie chodził na ofiarę nie dawał a np. pił. No chyba że jakieś bogaty się przekręci to w tedy by mu drabinę prosto do nieba przystawił jaki to był wspaniały a nie wspomni słowem że się powiesił. A jak ktoś do kościoła nie chodził  to nawet menda trumny nie przyjdzie pokropić. Księża tylko potrafią pasożytować na ludziach i jeszcze się wywyższać co to on jest za figura i ludzi od szarej masy wyzywać. A swoją drogą to temat o księżach jest inny a ten jest o wyborach wiec naszą dyskusję na ten temat proponuję tam przenieść.

242

ja wiedziałem ze taka będzie wasza reakcja więc odpuszczam. Wiem jedno jest wielu wspaniałych ks. ale was nie przekonam. Koniec tematu

Rolnik z powołania:-)

243

zaczeliśmy od szanownego posła palikota i jego drużyny a skończyliśmy na klerze .czym dalej w las itd....kończe bo koledzy tak by mogli bez końca .powodzenia.

Leszek   dla kolegów'

244 Ostatnio edytowany przez tomek1974 (2011-10-16 10:46:46)

jan070770 nazywając sprawy po imieniu to transwestyci to nie homo choć nimi są(przed operacją) a to dla tego że oni urodzili się chorzy to znaczy mają zamienione osobowości i tak ciało mężczyzny a umysł kobiety i odwrotnie.Po operacji zmiany płci umysł jest zgodny z ciałem i teraz to są zdrowi.Więc może wszyscy homo to ludzie z pozamienianymi osobowościami i jest lekarstwo na ich przypadłość.No i dochodzimy do sedna sprawy że homo to jednak mogą być chorzy ludzie i powinno się ich leczyć a nie promować w mediach ich styl życia.Mnie najbardziej denerwują dwie rzeczy jakie będą w przyszłości i jest to adopcja przez pary homo i zdeklarowani homo jako nauczyciele bo nie chciał bym żeby dla mojego dziecka autorytetem był homo. W mojej wypowiedzi jest błąd co do transwestytów i tu jest wyjaśnienie   http://pl.wikipedia.org/wiki/Transwestytyzm

245

Nareszcie koniec o klerze i innych dziwactwach .Ale nam się buduje koalicja w rządzie .Kto by pomyślał że PO i PSL utworzą koalicję rządzącą [haha]

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

246

a co wolisz pisowskich cwaniaków

247

Scoda19 to że będzie rządzić PO i PSL to wiedziałem przed wyborami [pisałem wyżej] chciałem podtrzymać temat bo chłopcy zaczeli dyskutować coraz bardziej nerwowo otym klerze i tych częściach od rowerów .

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

248

będzie o czym pisać bo jest Palikot w sejmie i na pewno dostarczy tematów

249 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2011-10-17 08:59:01)

A ja jeszcze jeden post wink

Pajej napisał/a:

Nie rozumiem Piotra i i podobnych jemu z naszego forum. Nie tak dawno czytałem na naszym forum ze księża maja panienki na boku, albo na dziwki jeżdżą a teraz piszecie że sa gejami. Wytłumaczenie jest proste, nie potraficie pojąć że zdrowy mężczyzna wyrzeka się seksu i szukacie wytłumaczenia. Dlatego pisze jeszcze raz Janie odpuszczamy bo im nie przetłumaczy się niektórych rzeczy

Nie rozumiesz, bo nie czytasz ze zrozumieniem. A może to ja niezrozumiale piszę? Pajej, nikt nie pisał (przynajmniej Sławek i ja), że księża są gejami, mają panienki i jeżdżą na dziwki. Jeżeli już o tym pisaliśmy, to w kontekście, że wśród księży są tacy co są gejami, są tacy co mają panienki na boku i są tacy co jeżdżą na dziwki, a to jest zasadnicza różnica. Jak zrobisz dokładny przegląd, to znajdziesz tam również i wiele innych osobliwości.
No niestety, ciężko jest pojąć, że ktoś wyrzeka się swojej natury. Natury, którą przecież sam rzekomy stwórca nas obdarzył. Powiedz mi, po co oni to robią? Ich pierwowzory, czyli pierwsi apostołowie przecież mieli żony i dzieci, więc o co chodzi? Poza tym dlaczego wśród księży jest tak dużo gejów? Ano dlatego, że określone społeczności przyciągają do siebie określonych ludzi, w każdym tego słowa znaczeniu. Świadomość, że już do końca życia będzie się przebywać wśród mężczyzn, jest dla homoseksualistów tak samo nęcąca jak np. dla mnie czy dla Ciebie świadomość przybywania tylko wśród kobiet. To samo dotyczy się pedofili, dla których perspektywa przebywania wśród dzieci i ich nauczania jest równie nęcąca, tym bardziej, że obowiązuje tu prawo kościelne, a nie świeckie. Ostatnimi laty jest to temat mocno rozwojowy, więc niczego nie trzeba udowadniać, o czym zresztą już było w sąsiednim wątku, ale niestety tvn ani telewizja Trwam o tym nie powiedzą, o publicznej już nie wspominając. To jest właśnie ta obłuda, hipokryzja i zakłamanie, które szczególnie boli wszystkich tych, co mają tego świadomość, nie wspominając tych, których dotknęło nieszczęście trafienia na takich osobników. No ale o tym, to faktycznie w innym wątku, więc tu temat ten kończymy.

sarast napisał/a:

Panie Piotrzek cenię pana za fachowość i na tym poprzestanę  tematu  wyborów bo widzę że mimo głoszonych haseł o tolerancji prawda jest jedna i to tylko którą pan głosi.pozdrawiam.

Dziękuję za uznanie, ale o jakiej tolerancji i prawdzie piszesz? Jak myślisz, co by było gdybym był jakimś anonimowym gościem na tym forum? Jan nazwałby mnie debilem, Tomek chciałby mnie wyrwać jak chwasta, a Ty zmieszałbyś mnie z szambem! Nie dość, że jest to wulgarne i niekulturalne, to są to epitety obraźliwe skierowane do konkretnych osób i co niektóry bardziej wrażliwy na pewno znalazłby na to paragraf. Tak więc sam rozumiesz, że trudno jest coś takiego tolerować i nie sposób na to nie zareagować. Rozumiem, że anonimowość w sieci luzuje hamulce, ale są przecież jakieś granice. Tak więc proszę szanownych  kolegów o więcej kultury i szacunku, zwłaszcza dla tych „innych”.

Pajej napisał/a:

ja wiedziałem ze taka będzie wasza reakcja więc odpuszczam. Wiem jedno jest wielu wspaniałych ks. ale was nie przekonam. Koniec tematu

Może i jest wielu wspaniałych (zresztą jedno nie wyklucza drugiego), ale z innymi wieloma niestety już nie jest tak kolorowo i to o nich właśnie nam chodzi, jednak o tym w innym wątku. Jak masz jakieś pytania, to pisz tam śmiało, a my w miarę możliwości postaramy Ci się odpowiedzieć.

Wracając do tematu wątku, to faktycznie będzie o czym pisać. Palikot z drużyną dużo obiecali i na pewno sporo namieszają, ale jeżeli odejdą od swoich ideałów, to ich wyborcy im tego nie wybaczą. Jeżeli jednak będzie tak jak zapowiadają, to ta część elektoratu, która głosowała na PO z obawy przed PiS’em i reszta z SLD, na pewno przysporzą im dużo kolejnych miejsc w sejmie. Bieżące tematy w mediach po tych wyborach to krzyż w sejmie i instytucjach państwowych, religia w szkołach, opodatkowanie kościoła, świeckość i laickość naszego państwa oraz legalizacja marihuany, więc jakby nie patrzeć, to trudno będzie uciec tu od kościoła. Tak więc koledzy, co o tym myślicie i jakie jest Wasze zdanie w tych kwestiach? Ale raczej bez osobistych „wycieczek” do księży i kościoła (bo o tym to w innym wątku), homoseksualistów, transwestytów itp. itd.., no i z trochę większą kulturą proszę.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

250

nawet jeśli był byś anonimowy to nie jest tak że mieszany był byś w szambie itd..ten twój wychowawczy ton zostaw dla bliskich ci osób a ze mną se daruj bo w temacie polityki bardzo nam nie po drodze i niech tak zostanie.pozdrawiam.

Leszek   dla kolegów'

251 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2011-10-17 09:02:18)

Ten ton, to takie moje pedagogiczne zboczenie, więc wybacz jeśli Cię tym uraziłem.
Jeśli chodzi o politykę, to bardzo dobrze, że nie jest nam po drodze, bo przynajmniej mamy o czym dyskutować i nawet powiedzieć można, że emocje sięgają zenitu wink
Również pozdrawiam.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

252

Do Piotra ''A ja bym czyścił społeczeństwo z gejów i im podobnych jak chwasty '' wytłumacz mi w którym miejscu jest o tobie?Piszesz ciągle o tolerancji a nie cierpisz kleru wiem że dają ci powody i to nie małe z resztą mi też ale powinieneś im wybaczyć w imieniu siły wyższej to jest "tolerancji"Wiele myślałem o wierze i wiarach i tu jest wielki problem bo jeśli nawet zniszczymy kler i kościół to co damy ludziom w zamian magię,wróżki ,jasnowidzów,jehowców,szatanistów,sekty czy islam bo ludzie przynajmniej duża większość musi w coś wierzyć a zwłaszcza kobiety bo te to boją się wszystkiego i ciągle by się modliły.Więc walka z kościołem aby go zniszczyć mija się z celem lepiej uzdrowić chorą tkankę w ich szeregach i niech zostaną bo według mnie lepszy wróg którego znamy niż nowy nie znany.Co do polityki to w szeregach sralikota jest bardzo dużo przedsiębiorców i powinni walczyć raczej o dobro gospodarki niż wiary .Podobno jest posłem gościu z Kłodawy co był księdzem ale nie znam osobiście ale mieszka bardzo blisko pasowały by go poznać.

253 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2011-10-17 12:17:45)

Napisałem tak specjalnie, bo gdybym był anonimowy, to może i nawet, dla jeszcze większego rozpalenia emocji wink podałbym się za "innego" i wtedy wszystko by się zgadzało, prawda?
Nie pisałem też, że nie cierpię kleru, tylko jak już, to że nie cierpię fałszu, zakłamania, hipokryzji itd., które akurat na przykładzie Kościoła i jego długoletniej historii widać bardzo dobrze i dotyczy to nas wszystkich. Znam kilka osób z tego kręgu, z kilkoma wypiłem kielicha i śmiało mogę powiedzieć, że w kontaktach ze mną są bardzo w porządku, ale co tak naprawdę w ich duszy gra, to nie mam zielonego pojęcia i szczerze powiedziawszy kompletnie mnie to nie obchodzi. Niech robią co chcą i z kim chcą, byle by odbywało się to za obopólną zgodą i nikogo przy tym nie krzywdzili oraz byli w porządku i uczciwi nie tylko wobec swych wiernych. Poza tym uważam, że wiara (a właściwie różne wiary) i instytucje je reprezentujące jak najbardziej powinny istnieć na świecie ale w miejscach dostępnych tylko dla zainteresowanych, bo nie każdy przecież takiej rozrywki potrzebuje - i tu całkowicie się z Tobą Tomku zgadzam.

www.rajstop.pl

254

Piotr czytaj ze zrozumieniem [od wszystkich tego wymagasz] debilem nie nazwałem żadnej osoby anonimowej tylko Twoje guru .

255

Przeca już  po   wyborach .  Wątek  można  zamknąć.

256

zamykamy....

257

Koledzy.
Emocjonalnie eksplodowaliście.
Nawet święty homoseksualista ulitował by się nad klerem nazywanym dewiantem, tylko dlatego że jest klerem.
A dla mnie są to tylko ludzie , którzy korzystając z własnej woli ,świadomości i praw są po prostu dobrzy lub źli.
Komu przeszkadza dobry przewodnik duchowy, mimo iż mniej lub bardziej jawnie z kimś żyje. Pop, rabin ,pastor nie mają takich problemów ,a wierzymy w tego samego Boga.
Ważne że jest dobrym człowiekiem. I odwrotnie, co nam po księdzu "służbiście", ale odrealnionym, zamkniętym na ludzi.
Homoseksualiści obojga płci mimo swoich skłonności mogą wiele dobrego wnieść do społeczeństwa , ale mogą je również wypaczyć. 
Jedyne co muszą , to chcieć czynić dobro do czego wzywa nas Chrystus.
A czy Ty, czy TY , czy tY nie masz skłonności, którymi gorszysz innych , nie jesteś PASOŻYTEM społeczeństwa?
To nie muszą być odmienne skłonności seksualne.
A alkoholizm, przemoc, kłamstwo, oszustwo, egoizm, lenistwo itp. czyli wszystko co czynisz przeciwko drugiemu człowiekowi. Nigdy nikomu nie zaszkodziłeś ?
Nikt nie zmusza Cie do współżycia z tą samą płcią , ale nachalna promocja kultury homoseksualistów pod szyldem propagandy tolerancji wzbudza niechęć społeczeństwa, tym bardziej ,że kojarzy się z hedonistyczną rozwiązłością, a więc nadużywaniem ,a skoro nadużywaniem ,to na pewno czyimś kosztem, a na pewno nie moim, więc jestem przeciw.
Taki ciąg myślowy wpływa źle na wizerunek jednoorientacyjnych.

W ogniu dyskusji polityczno-obyczajowych zapanował nad nami Duch Niezgody i mamy  skłonności do kłótni i obrzucania się obelgami .
Piszemy rzeczy , których kiedyś możemy się wstydzić.
Zadajemy sobie urazy,które wpłyną na postrzeganie niektórych z Nas na forum , a pojawiliśmy się tu ,bo chcieliśmy należeć do kolejnej wspólnoty .
Proponuje zimną wodę/wódkę*

* niepotrzebne skreślić

Historia: C-355, C-330, Pronar MTZ 82 SA, Massey Ferguson 595 MK II,
Zetor 411 (eksportowy 4011 bez peumatyki), C-360,
Aktualnie: Same Saturno 80...
Poszukiwany:ZT 303