Odp: Pług
no wiec pogratulowac i milej pracy zyczyc a ja tak troszke zaczynam pomysliwac o obrotce np forszajka lub innej ale nie wiem jak z kaska bede stal
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no wiec pogratulowac i milej pracy zyczyc a ja tak troszke zaczynam pomysliwac o obrotce np forszajka lub innej ale nie wiem jak z kaska bede stal
No no postarałeś się masz plusa :brawo:
no tatko pieknie odemnie takze plusik i male pytanko czy korpusy z tylu sa biale a jesli tak to dlaczego dosc nietypowy kolor
Dzięki chłopaki za plusiki, co do koloru, to odkładnice z tyłu są białe, miały być czarne, ale stwierdziłem, że za ponuro by było, a tak jest poprostu ładniej, a biały z niebieskim elegancko pasują, a na dodatek to barwy forszaja (starszego), jeszcze tylko napisy musze zrobić i będzie git :dance:
mam B201 sprawuje się bardzo dobrze orałem nim 15 letni ugor korzenie drzew o śresnicy ok 15 cm nie sprawiały kłopotów na poprzeczniaki mam sposób należy poćwiczyć wyjmowanie pługa prz nawrotach płynna operacja podnoszenia najpierw lekko przód potem tył ido końca przód wtedy powstają łogodne bruzdy i nie ma kłopotów z poprzeczniakiem. pozatem sprzęt jest super pozdrawiam docent
No jędrek masz u mnie pierwszego plusa za odwagę w napisaniu pierwszego posta
dzis kupilem b-201 za 2000 pln ma ryse na jednym tloku na dwoch plamki rdzy ale malutkie no i zlamana jedna odkladnie bo gosc cofal przyczepka i zachaczyl ale chyba warto bylo jutro go przyprowadze a fotki wstawie jak aparat naprawie bo sie piasku nazarl i nie dziala
Kupiłem gassnera za 6tys robilem juz probe sprawoje sie calkiem niezle lemiesze juz dosyc wytarte no i ma luz sworznia na tylnim kole co sadzicie o tym zakupie przedpluzki chyba sciagne i kupie scinacze bo przy spotkaniu z kamieniem moze ich juz niebyc
mam jeszcze do sprzedania b-201 i 4ke polska jakby ktos byl zainteresowany to wrzuce fotyografie
a to foto nabytku
ile za sama kolczatke
coś znalazłem cena dobra, ale sam nie wiem czy to podorywkowy czy zwykły. Jeśli ktoś nie ma kamieni to mógłby być
http://www.swistak.pl/aukcje/2828036,PL … tml#a_foto
pepe75 + za pomysł i wykonanie
niech mi ktoś napisze jak szeroko orze b-201 tzn nie w metrach ale jak to u was wygląda mój zabiera całą szerokośćciągnika tzn ostatni korpus zewnętrzną krawędż śladu
Mój przy podorywce zabierał prawie półtora korpusu za śladem ciągnika, ale celowo rozkręciłem go tak na kole, a podczas normalnej orki, wiosną pod pyry, cztery razy w koło, to ostatni korpus kawałek za koło zabierał, ale wtedy nie było możliwości sprawdzenia, bo poprostu za mało roboty było i nawet nie było kiedy go sprawdzić i wypróbować tak na dobre.
Ja ciągne b-201 i piąty korpus bierze za kołem (ślad bierze czwarty ) szer. orki przestawisz Karlos przesuwając belkę zaczepową (ale zalerzy terz od rozsunięcia korpusów na ramie ) tylko pamiętaj ,że im szerzej orzesz tym pługiem tym brzydsza orka (bo np. pierwszy korus żle dorzuca )
Wreszcie mój pług i ciągnik czują że żyją znalazł się klient na oranie, dziś zaorałem jeden kawałek ponad 6 ha, fajne długie pole i robota idzie że hej, robię hektar w godzine, przy zużyciu paliwa ok 10-12 l/godz, po południu lało niesamowicie, ale orałem, więc trochę dłużej szło i więcej paliwka poszło, ok 12 litrów/godz. Klien zadowolony, ja się cieszę, że mogę zarobić, kasuje 120 zł/hektar, myślę że nie jest źle
ale przydał by się szósty korpus, jadę szybszą trójką albo wolniejszą czwórką, a z sześcioma korpusami spokojnie bym sobie na szybszej trójce leciał, w perspektywie jest jeszcze ok 10 ha do zaorania u tego klienta :dance:
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo