Odp: New Holland TF42
to czyli jak palił się ?:D skoro tyle powymieniane i nawet oponki ?:P szukaj dalej tyle powiem
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » New Holland TF42
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
to czyli jak palił się ?:D skoro tyle powymieniane i nawet oponki ?:P szukaj dalej tyle powiem
jak połowa części, pasków itd powymieniane to wydaje mi się, że musiał być przypalony... lepiej go omijać szerokim łukiem
A taki bydle?? http://otomoto.pl/new-holland-tf44-A95349.html
Ktoś lub coś widział coś takiego, powiedzdzcie czy warto kupiwać coś takiego???
http://otomoto.pl/john-deere-1075-A69964.html
http://allegro.pl/john-deere-1075-i1870638566.html
znajomy ma johna nie pamiętam juz jaki model ale coś podobnego i jest nim zachwycony. Mówi ze jak mu sie jakiś pasek ślizgnie troszkę to od razu mu kontrolka sie zaświeci, łożyska sa na mimośrodzie i ściągają sie paluszkami, kosa jest trochę pochylona co ułatwia zbiór wyległego zboża. Po prostu super sprzęt jego zdaniem
u nas koledzy mieli pare sztuk .. nie narzekali ale po paru latach pozamieniali na classy i jak na razie widze bez zmian ...
wiem jedno że boją się te kombajny zieleniny w polu jak i zielonego rzepaku ... i ceny części .... to druga sprawa ale raczej się nie psują nagminnie
mam servis JD koło siebie i jakoś nie ma za wiele kombajnów tej marki w okolicy ... a mianowicie 3 sztuki i dealera 3 sztuki co non stop je katuje w polu
Bardzo dobre kombajny proste i twarde ,znam je bo kolega kupił i przygotowywaliśmy go do sezonu.Tylko cena za wysoka kumpel dał 38tyś za 1072, różni się mocą silnika i kabiną no i jeszcze wariatorem.Mają spory zbiornik ,dosyć długie sita ,skrzynia 4,wytrząsacze takiej samej długości jak bizon 360cm,sieczkarnia na elektromagnesie i wspaniałe silniki po prostu najlepsze.Hydraulika prosta i mocna.
wiem jedno że boją się te kombajny zieleniny w polu jak i zielonego rzepaku ...
co przez to rozumiesz???
tyle że kosilismy w tym roku rzepak nie randapowany dosłownie zielenina z orkana sie lało .... to ja jechałem a jeleń sie blokował na mocarni przez co to nie wiem ale to nie był jeden wyjatek ... widziałem to przez poszczególne lata i z paroma innymi co kosza jeleniami to sami mówili ze na zielone sie nie nadaje ale pszenice jak długie proste pole to daja rade
wojtas ja też kosiłem rzepak nie pryskany i był problem z czystością szło sporo zielonki do zbiornika i musiałem przymknąć sita ale wtedy trochę szło do tyłu(zwłaszcza grube ziarno i zdarzały się nie rozbite strąki) a jak było u ciebie.Myślę że lepiej pryskać jest mniej strat i szybciej pojedzie.a jeszcze dodam że strasznie się odmładzał i czekanie tylko by pogorszyło sprawę ,młóciłem 17 lipca.
ja swój desykuje chodź wole nazwe dosuszam lub randapuje ... tylko kosiłem na usłudze i tak właśnie było ... tez nie lubie takiego kosic ale było czysto jak nalezy bez przesiewania i bez takich tam ... jest taka powieszchnia sit ze można poszalec
to mówicie że warto go kupić???
Warto ale pamiętaj musi być zdrowy bo remonty nie wchodzą w grę koszty naprawy są bardzo wysokie.
jak zapalisz i go właczysz nie ma prawa byc stuków wszystko cicho i praktycznie bezszelestnie że tak to ujme
a ile po drodze idzie?? 25 to pójdzie, czy to samo co 516
Nie martw się śmigają ostro 30 -35
tak jak pisze tomek nie wleką się a nawet dają rade ... te 30 km na godzine jadą
a lepszy byłby new holland tf42 czy john deere 1075??
jak kupisz jedno i drugie to się przekonasz na pewno będzie tam gdzie jest dżojstik a gdzie efektywniej to zalezy od operatora popatrz na dane techniczne obu maszyn powierzchnie sit . moc silnika , wyposażenie a se odpowiesz na własne pytanie ... i jeszcze inna wersja na jaki areał potrzebujesz ta maszyne
a co powiecie o fortschritt 524 mdw http://otomoto.pl/fortschritt-524-mdw-A79150.html
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » New Holland TF42
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo