Odp: Suszarnia podłogowa
Czas jednego pełnego obrotu mieszadła wynosi 15 sekund,w tego typu suszarniach występują dwa rodzaje napędu łap mieszadła które są zamocowane na kole zębatym zamocowanym w czterech tulejach obrotowych będących jednocześnie prowadnicami i ułozyskowieniem tegoż koła-to starszy typ,niestety ciężko dostać koło zębate łancuchowe powyżej 50 cm,notabene fortschritty słyną z takich kół, ale potrzebne jest o średnicy 70 cm a takie tam nie występują.Producęci wołają za nie od 1200 do 2000zł no i czas oczekiwania miech co najmniej,pedrotti tez ich nie sprowadza.Obecnie produkowane suszarnie posiadają łożyska wielkoformatowe czy wielkogabarytowe jakoś tak je zwą producęci,niestety nie do dostania dla kogoś kto nie chce kupić od nich machiny za 140 tysięcy+vat.Zdjęcia umieszczę po niedzieli ponieważ brak mi czasu za dnia aktualnie skonczyłem tależować ściernisko po qq,aktualnie orzę,a jeszcze uprawa i siew pszenicy przedemną ,a zima za pasem.Ażeby się kolegom nie nudziło,nie podam na razie z czego idzie w gospodarstwie zrobić łożysko wielkogabarytowe podpowiem że je widać na zdjęciach z filmiku,ja żeby zrobić napęd i obracające się wolno łapki zgarniające wokół podajnika ślimakowego pionowego i nagarniające qq na ślimak myślałem tydzień zanim na to wpadłem.Koledzy niech myślą,ja zaorze,zasieje a w niedzielę lub poniedziałek wrzucę rozwiązanie (zdjęcia)pozdrawiam i życzę owocnych przemyśleń.