Odp: 303D slabo pali na rozrusznik
daj mu trochę ognia w kolektor ssący
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » 303D slabo pali na rozrusznik
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
daj mu trochę ognia w kolektor ssący
popieram ja używam opalarki pali od strzału -zawsze
To że słabo pali to może być słabe ciśnienie na garkach,za późny zapłon,słabe sekcje i wtryski i na końcu gniazda ale to by stukał na gorącym.A jak rozrusznik nie jest przesmarowany to będzie słabo kręcił z resztą jak i słabe aku. nie wspomnę o aluminiowych przewodach i starych klemach.
Witam mam 323 mam też podobny problem słabo pali tzn. kręci ale po dłuższym kręceniu odpala dopiero . Podczas kręcenia kopci na biało . Dopiero jak przestanę i drugi raz zaczyna kręcić odpala . Na ciepłym silniku od pierwszego strzału pali . :hmmm:
Świecy nie nam . Jaki jest najbezpieczniejszy sposób na jego odpalenie w zimę ?
A pisaliśmy już o tym: Potrzebna jest do tego sześćdziesiątka lub czterdziestka i wałek przekaźnika mocy. Ustawiasz traktorki pleckami do siebie, reszty sobie poszukaj bo jest opisana. Z moich doświadczeń wynika, że w mojej stajni czterdziestkę najłatwiej zniewolić do jakiejkolwiek pracy w ciężkie mrozy, a jak ona zagra to cała reszta nie ma wyjścia.
Na chwile obecną używam samostartu bo jest pod ręką i spełnia pokładane w nim nadzieje. Dawno temu opanowałem rozsądne jego stosowanie, bo bez niego wywalałbym straszne pieniądze na regenerację rozruszników i kupno akumulatorów. Wiem że ten preparat budzi różne emocje, ale Silnik IFA jest dla niego wręcz stworzony - w życiu mi nawet raz nie stuknął co się czasem zdarza w 4011 i Transitach, mimo, że wiele razy z wku......a totalnego odpowietrzałem kombajn przy jego użyciu.
to moze bys zdradził te tajne użytkowanie startra jak cos to ja użwam knota choc staram sie nie odpalac forszaja zzima
od samostartu jest łagodniejszy plack do tapicerki ... a tak samo skuteczny przy ym dym z komina ma ładny zapach
właśnie jedna z firm która sprzedaje nowe NH używa tylko plack w razie problemu z odpaleniem (odpala miękko)
Witam.
Panowie, co może być powodem. Jak odpalam to kręci ,kręci już bez rozrusznika i nagle łapie obroty silnik i normalnie pracuje i ma moc. Pompa wtryskowa?
Pozdrawiam.
Ciężko się w tym połapać, ale pewnie tak.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » 303D slabo pali na rozrusznik
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo