Odp: Dyskusje czasowe.
Ciekaw jestem o ile wyższe na razie to jakoś się w tym połapać nie mogę.Pożyjemy zobaczymy .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ciekaw jestem o ile wyższe na razie to jakoś się w tym połapać nie mogę.Pożyjemy zobaczymy .
u nas ustalili podatek po 60zł ......... kur** ....
Ciekawe co mi i staruszkowi szykują ? Ale pewnie też będzie ku... .
A "impreza " dopiero się rozkręca ! :walka:
u nas ustalili podatek po 60zł ......... kur** ....
Wojtas - ja za 2011 płacę po 94 zł/ha przeliczeniowy. Teraz się spodziewam ok 130. Gmina Chojnów tonie w długach, to do kogo sięgnąć najlepiej po kasę ????
Pajej ja już kilka lat płacę o 100% więcej niż wynosi normalny KRUS tylko dlatego że mam więcej jak 50ha.przeliczeniowych i nawet mogło by być tak jak piszesz ale jest tylko jedno ale wraz ze wzrostem obciążeń ze strony KRUS musi być proporcjonalny wzrost świadczeń nie tylko emerytalnych ale rentowych i wypadkowych również !!! Co do podatku jaki proponuje Donald to będzie wielka lipa gdyż teraz wszyscy płacą swego rodzaju ryczałt w postaci podatku rolnego i nikt nic nie kombinuje a na zasadach ogólnych podatek będą placić tylko ciemniaki (nie czujcie się urażeni ) bo cwaniaki tak będą lawirować jak teraz co nie które firmy że podatków płacić nie będą wcale albo znikomą część .
Jestem tego samego zdania. Zamienienie podatku rolnego na podatek dochodowy nie wyjdzie temu państwu na dobre....
jak potraktują wszystkich rolników równo czyli wszyscy płacą taki sam podatek to będziemy płacić wszyscy bo jak zakombinujesz? młynarzowi sprzedasz bez faktóry? a on sprzeda mąke piekarzowi bez faktóry..... akurat
Po kombinujesz trochę z ON bo szwagier ma ropniak i dojeżdża nim do pracy
Ale zapomnij ze sprzedasz coś na lewo chyba ze mówimy o worku pszenicy dla gołębiarza.
Bo nawet w obrocie pomiędzy rolnikami będą faktóry bo co z tego że kupiłem tani owies dla konia bez faktóry jeśli po sprzedaniu konia zapłacę podatek związku z brakiem kosztów...
Ale podatek dla kleru to jest to .
A 5 zł od każdego numerku też ma być przerąbane będziemy mieć przy łóżku kasa fiskalna
jak potraktują wszystkich rolników równo czyli wszyscy płacą taki sam podatek to będziemy płacić wszyscy bo jak zakombinujesz? młynarzowi sprzedasz bez faktóry? a on sprzeda mąke piekarzowi bez faktóry..... akurat
Po kombinujesz trochę z ON bo szwagier ma ropniak i dojeżdża nim do pracy
Ale zapomnij ze sprzedasz coś na lewo chyba ze mówimy o worku pszenicy dla gołębiarza.
Bo nawet w obrocie pomiędzy rolnikami będą faktóry bo co z tego że kupiłem tani owies dla konia bez faktóry jeśli po sprzedaniu konia zapłacę podatek związku z brakiem kosztów...
A na przykład 20 świnek rocznie puszczone poza fiskalizacją i 10 ton pszenicy jak mówisz gołębiarzom to daje na chwilę obecną ponad 1500 rocznie doliczając do tego paliwo i inne kombinacje to zakładam, że łączny podatek jaki będę płacił po wszystkich zmianach będzie stanowił maksimum 25% dzisiejszego podatku gruntowego.
Pewnie że wszystkiego nie zafakturują nawet ekonomiści się wypowiadali żetego nie da się wstanie udowodnić .W każdym gospodarstwie wtedy musiał by stać urzędas i wszystko notować .Pamiętajmy że kij ma zawsze dwa końce a polak potrafi dać rady ze wszystkim tym bardziej rolnik.Pamiętajmy że mamy w rządzie partie która nie da zrobić krzywdy polskiemu rolnikowi.Szczeka cały czas że walczą żeby na wsi żyło się coraz lepiej .Pan Sawicki z bystrym Pawlakiem na to nie" pozwolą" jestem o tym przekonany
Systemy administracyjne maja na dzień dzisiejszy pewne powiązania, tzn. urzędnik w skarbówce może sprawdzić w ARiMR ile sztuk zwierząt w ciągu roku wyprodukował dany rolnik. Sprawdza to ze stanem wynikającym z faktur i ma pełen obraz czy się wsio zgadza. Zwiększą kontrole ARiMR w celu sprawdzenia liczebności stad i stwierdzeniu czy to się zgadza ze stanem w ich systemie, więc nikomu nie będzie sie opłacać hodowla "poza księgą"...
Ze zbożem i w ogóle z roślinami jest trochę gorzej, ale coś oni wymyślą...
Jeśli tak to znowu urośnie administracja . Bo ktoś będzie nas musiał kontrolować i gdzie tu oszczędność ? Dziś płaciłem ostatnią ratę starego taniego podatku . Podnieśli mi o około 37 % co mi dało 58 zeta w nowym roku . To i tak byli łaskawi .
Joo administracja urośnie na pewno!!
A jak by pomysleli to wystarczyło by im do kontroli tego odpowiednie oprogramowanie działające z agencyjnymi bazami danych.......
Na szczęście PSL przedstawiło propozycje ubezpieczenia bardziej ludzka niż Donald w expoze
Teraz wszyscy będą się wymondrzać a wyjdzie jak zawsze czyli do d...py.Jak biorą sie za wszystkich to niech pozabierają przywileje policjantom strażakom wojskowym niech pracują do 60 -tki a nie po paru latkach pracy na emeryturkę i to galantom i sie śmieją z jeleni któży w pocie czoła będą tyrać do 67 lat. Przyjadą pokrzyczą idostaną swoje .A rolnik to małe piwko w dużym kuflu .SZkoda że nie ma śp . A Leppera miał by pole do popisu jak za dobrych dawnych czasów.
Jak chcą zaoszczędzić proponuję pensję politykom ciapnąć przede wszystkim !!
Panowie nadal jesteście za Palikotem ??
a za kim tu byc ?? wszyscy popaprani .... jak by niepatrzył i każdy szykuje pod siebie ...
kryzys idzie więc połowe polityków z sejmu wywalic na najniższa średnią krajową .. ciekawe czy by tacy chętni byli
działa gość działa, zobaczymy co z tego mu wyjdzie.
( słyszę że coś się dzieje nie śledzę tego syfu z byt uważnie)
Palikot z tego co słyszę najchętniej by nas widział w ZUS ie .
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo