Odp: Dyskusje czasowe.
co jak co ale w tańcu to się oni nie pier.....
Albo jak były protesty w sprawie niskich cen w sektorze mleczarskim. Beczki z mlekiem jeździły po polach, i bez ceregieli wylewali.
Sory, cztery))
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
co jak co ale w tańcu to się oni nie pier.....
Albo jak były protesty w sprawie niskich cen w sektorze mleczarskim. Beczki z mlekiem jeździły po polach, i bez ceregieli wylewali.
Nie wiem co by było ale by się działo . Rolnik teraz to potęga zwłaszcza jego sprzęt Na pewno mandaty by się posypały i grzywny
szkoda tylko że ten sprzęt to w znacznej ilości wysokie kredyty do spłącania.
podobało się chyba wszystkim ale czy ich wzruszy to nie bo oni przy każdej ustawie robią smród i łapówy więc mają to na co dzień ale taka akcja by się przydała u nas
Kolega dzis mi podrzucił fajny rodzaj protestu przeciwko wysokim kosztom środkow do produkcji rolniczej, a mianowicie jeden rok nic nie uprawiac tylko ople przeorac i zebrac dopłaty. Jakby cała polska tak zrobiła to doloby to troche do myslenia
A jak utrzymasz bydło ? Hodowcy by się wykończyli cenami pasz które trzeba kupować bo hodowli na rok nie zamkniesz.
Jak rząd nie poczuje naszej siły w związkach zawodowych rolników to nasze sugestie i racje na nic się nie zdadzą.Taka jest smutna rzeczywistość.
Pomysł super... Sąsiedzi Polski by skakali ze szczęścia że kolejny rynek zbytu sie otworzył, Starczy że z większego producenta świń staliśmy się importerem zachodniej wieprzowiny...
Ciekawe co by robiła policja jeśli by takie protesty zorganizował w Polsce ???? http://www.youtube.com/watch?v=1MOvmGIPi7w
protest piękny ale czy zwruciłeś uwagę na sprzęt jakim sie rozbijają
Najlepszy moment to jak mańką gnój na balkon im wysypał a myślisz że my im tak bardzo odbiegamy ze sprzętem ? trafiają się u nas ale i u nich zapyziałe gospodarstwa jednak protestują ci co produkują na rynek a nie wegetują z niskich dopłat.
tu się zgadzam koseś jak był protest na siódemce jakiś miesiąc temu koło Nidzicy to myślicie że jakiś polski sprzęt był same zachodnie ciągniki i u was tak samo jest jak się rozejrzycie
Mer miasta zgadza się na taki protest bo przeważnie sam jest rolnikiem lub ktoś z najbliższej rodziny. I jest układ z rolnikami że nie będzie zniszczeń w infrastrukturze.
W KUPIE siła oni czyli rząd o tym wiedzą doskonale żeby zrobić protest to trzeba być zorganizowanym w pojedynkę nie mamy żadnych szans w dialogu z rządem trzeba nowego Lepera.
Panowie dobra każdy mówi o strajku .. i co z teog tylko gadamy gadamy i gówno z tego ... tu nie ma co gadac tu trzeba działac ... to dawajcie robimy protest .... tylko pytanie kto bedize miał jaja i się do niego dołączy ??
Napewno ja nieraz je organizowałem z dobrym skutkiem dla nas rolników ale nie w pojedynkę wspólnie z rolnikami.
tak więc kto by miał jaja z wypowiadających się na ruszenie z innymi znajomymi na włąsne urzędy lub zebranie się w ogulnopolskie grupy i jechanie na warszawee ... ale nie by jak zwykle pokazac chołote i chlac przez całą drogę a puźniej zostac wykiprowanym z autobusu pułprzytomnie bo takie sa niestety realia w tym kraju
A przeciwko czemu chcesz protestować Wojtas?
Jaja trzeba mieć w czasie wyborów. Wybrać, patrzeć "wybrańcom" na ręce i rozliczać z obietnic. W razie potrzeby zabierać mandaty, co jakiś czas wysłać któregoś w piach (patrz łódzki przypadek). Rządzący mają czuć respekt wobec swoich wyborców, nawet szacunek nim podyktowany. Protest w postaci rozrzucania gówna na ulice, nic do sprawy nie wnosi. W urządzeniach klimatyzacyjnych są filtry i smród do adresatów nie dotrze.
Protest w postaci rozrzucania gówna na ulice, nic do sprawy nie wnosi. W urządzeniach klimatyzacyjnych są filtry i smród do adresatów nie dotrze.
To wysłać im w paczce poczto, wyjdzie taniej i pewnie i, na pewno dojdzie do adresata
Ja z całkiem innej beczki. Jak u was po dzisiejszej nocy wszystkie dachy na swoim miejscu? U mnie wiało nieprzeciętnie, ale nic się nie stało.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo