Odp: WOM
nio na walku jest wyciecie tylko w obodowie zadnego otworu nie widzialem i w w jaki sposob to znow ze soba polaczyc
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 17 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nio na walku jest wyciecie tylko w obodowie zadnego otworu nie widzialem i w w jaki sposob to znow ze soba polaczyc
Seger trzyma to w tym wycięciu w tulei. Cofnij się na 6 stronę tego wątku tam jest stronka z katalogu.
Witam! Panowie śledzę forum od 2 lat jednak jak do tej pory nie miałem większych problemów ze sprzętem Fortschritt Z323 i nie brałem czynnego udziału w dyskusji jednakże dziś pojawił się problem i chciałbym zasięgnąć waszej porady. Dziś jadąc na pole z talerzówką odczepił się dolny zaczep, urwał cały WOM z obudową i zgiął się również długi wałek. Nie wiem czy można wyciągnąć ten zgięty wałek, zaślepić, uzupełnić olej i heja ?
Możesz tak zrobić na razie, w niczym oprócz WOMu to nie przeszkodzi.
Dziekuję za odpowiedz. Chciałbym jeszcze dopytać czy jesli tak zrobie to czy pozniej bede mogl włożyc ten walek bez rozbierania skrzyni? I czy podczas jazdy nie posypią się jakieś tryby?
Ja tak jeździłem z dwa miesiące i nic się nie stało. Miałem podobną awarie i puki nie kupiłem drugiej obudowy tak jeździłem,jak potem wszystko montowałem to aby nie spuszczać oleju ciągnik postawiłem z górki.
Tylko sprężyny odpychającej wał już bez rozbierania skrzyni się nie założy.
Marek, sprężynę taż się założy pod warunkiem, że najpierw ją się z dna skrzyni wyjmie. Jak spadnie i potoczy się nad dolny dekielek, to super. Kiedy zatrzyma się na grodzi gdzieś dalej - to trzeba próbować wyciągać ją do góry.
Wałek i sprężyna wyjęta. Przekopałem całe forum i nie znalazłem rysunku technicznego z długim wałkiem. Nie wiem jak wygląda skrzynia od przodu tego wałka. Jeśli ktoś z Was miałby zdjęcia byłbym wdzięczny. Z góry dziękuję.
Mam katalog z forum i też go przeglądałem i nie znalazłem tego wałka :hmmm:
Ja mam coś z tym wałkiem, jeśli pomoże to zaraz wstawię. http://sendfile.pl/118188/767c11736a95b … 416414.jpg nie wiem czy to coś pomoże ale proszę bardzo.
http://www.fotoload.pl/123aa26/1c38c124 … 27_min.jpg
Czy oto chodzi.
Ta strona jest w katalogu na forum albo ja ją mam nie wiem skąd.
Jamir bingo ! :beer: Jeszcze żeby obrazek był dokładniejszy to bym był zadowolony Ojanusz dzięki ale to jest mały wałek końcowy ale dzięki za chęci :beer:
Sebastian przecież tam jest i długi wałek
Niestety mam tylko taki i nawet się go powiększyc nie da.
Sebastian przecież tam jest i długi wałek
No jest ale tylko kawałek a brak tego jak to tam jest w środku zmontowane jak Jamir to pokazał .
Proszę bardzo...
Dzięki Piotrze ! Znowu twoja pomoc okazała nie oceniona
Nie ma sprawy
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 17 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo