Odp: sprzegło
Amigo ode mnie + jutro zobaczę u siebie (jak pomoże to dam ci drugi ) ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » sprzegło
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Amigo ode mnie + jutro zobaczę u siebie (jak pomoże to dam ci drugi ) ![]()
mam jeszcze male pytanie wiem ze nie w temacie ale gdzie znalezc opisane te wlonczniki pod kabina i do czego sluza forszaj 320A
Pod kabiną są przekaźniki elektropneumatyczne, od sterowania drugim stopniem sprzęgła, blokadą mostów, włączaniem 4x4, oraz sterowaniem przekładnią"żółw-zając", a jeśli chcesz dowiedzieć się więcej to zerknij tu: http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?pid=6828#p6828
Miras tylko delikatnie to składaj bo między uszczelniaczami są takie białe wkładki i mi jedna się zadarła.I jak byś mógł wstaw zdjęcie jak to po kolei jest składone.
mam pytanie jak u was jest jak wciskacie sprzegło to leciutko wam chodzi pedał od sprzegła czy z pewnym oporem u mnie jest na przemian raz leciutko ze nawet nie czuc ze sie sprzegło wciska a innym razem to jest opur ze trzeba sie o fotel zaprzec o co tam chodzi i dlaczego tak jest
Może masz zabrudzony system pneumatyczny - woda w zbiorniku. Mi sprzęgło chodzi leciutko
a co ma powietrze do sprzegła w 320 przeciesz tam od pierwszego stopnia jest pompka z wysprzeglikiem a od 2 stopnia jest dopiero powietrze potrzebne a tu jest opór przy wciskaniu sprzegła patrzyłem wajcha chodzi leciutko dżwigienki o nic nie ocieraja niewiem czasami mnie to wkuza a ze jest zima to mozna popatrzec
nie no nawet na postoju potrafi byc tak ze cieszko sie wciska bez krecenia kierą czy robienia innych zeczy moze to byc wina wysprzeglika ?? bo pompke remontowałem ale wysprzeglika nie ruszałem ??
juz znalazlem przyczyne tego wyciskania sprzegla na przemian raz lekko a raz ciezko wlasnie dzis mi z wysprzeglika zacza ciec olej własnie po tym jak zaczelo sie ciezko wyciskac sprzeglo i cos mi sie zdaje ze własnie te uszczelniacze tam poszły hm tylko czy jeszcze jutro na tym objade do skupu i spowrotem to niewiem ![]()
U mnie też było raz ciężko ilekko,to wina była brudnego płynu.
nie leci plyn DOT3 tylko olej a dokładniej z tego co sie przykreca pompke od sprzegła tam dochodaz do tego 3 rurki z olejem hydraulicznym to tak jakby wspomaganie wyciskania sprzegła własnie z tego leci olej rozbiore to to zrobie zdjecia i pokaze
tak jak mówisz to ustrojstwo to wspomaganie olejowe sprzegła
Koledzy tak czytam wasze posty i teraz się dopiero dowiedziałem że forszaj ma sprzęgło dwustopniowe które u mnie nie działa. byłem przed chwilą i patrzyłem i na sprzęgle mam 3 łapki dociskowe (tyle ma ich być czy więcej).
Tyle ma być.
witam. mam prośbę bo sprzęgło jak puszczam pedał to szarpie czy jest jakaś regulacja zaworu serwa co wyciska sprzęgło. bo myślę już zrobić mechanicznie proszę o pomoc. dzięki. Jarek
Jakiego masz forszaja ?
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » sprzegło
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo