1

Temat: poturbowany przez byka

Miałem dziś ciężki poranek. Poszedłem zgasić światło w byłym kurniku który jest na środku wybiegu (bydło czasami włączy). Podleciał byk 300kg i mnie dopadł. Żadnych szans ucieczki, przez bagno które tam teraz jest przewlókł mnie do ogrodzenia, przeczołgałem się pod rozrzutnik obornika który stał za drutem. Mam rozgniecioną wargę, zbity nochal, łuk brwiowy, zbite ramię i lewą nogę którą się głównie zasłaniałem, udo i łydka. Od razu zleciała się reszta ekipy, gdyby nie to że akurat było ogrodzenie pewnie też by się mną pobawiły.  Zabiłby mnie tam, nie mogę chodzi. Pierwszy raz coś takiego mnie spotkało, uważajcie.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

2

Odp: poturbowany przez byka

dlatego zrezygnowałem z pomysłu trzymania byków

Rolnik z powołania:-)

3

Współczuje kolego , jak wydobrzejesz to sprzedaj tego skurwysynioka.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

4

Fenol proponuje udac sie do chirurga aby obejrzał twoja noge podejrzewam że  bez RTG sie nie obędzie.
PS.
Wracaj szybko do zdrowia  :-) :-) :-)

5

Szybkiego powrotu do zdrowia ! :beer:

6

idź do lekarza z takimi sprawami nie ma żartów mojego dziadka kiedyś koń poturbował spędził 2 tygodnie w szpitalu
Wracaj szybko do zdrowia

http://img.userbars.pl/122/24382.jpg

7

No to paskudny bysior jeden! Współczucia i trzymaj się, ale od lekarza też nie stroń!

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

8

fenol ... temu bykowi wybił bym takie pomysły ...   a tobie szybkiego powrotu do zdrowia ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

9 Ostatnio edytowany przez Scorpion (2011-12-30 12:55:30)

Chwilę temu sprzedałem byka coś ponad 600 kg, moje stoją na uwięzi i jak się było przy korycie to tłukł , jak nie mógł rogami to nosem. Za telefon i do rzeźni. Nie ma co trzymać jak zaczyna wariować .
wojtas czemu nie widzę twojego avatar ? czyżbyś go usunął ?

10

Trzymaj się chłopie i dymaj do lekarza, zgłoś wypadek w KRUSie zawsze parę złotych wpadnie (teraz płacą 550 za każdy % ale minimum 30 dni chorobowego (da się załatwić z  lekarzem pierwszego kontaktu) no i 10 zł za każdy dzień niby niewiele, ale lepsze to niż nic.
Teraz widzicie dlaczego wolę takie zwierzaki na uwięzi. Kilkanaście lat temu ojciec miał takiego bysia - świr totalny - i jak przednim uciekał, bo byczek ataku szału dostał, to w ostatnim momencie umknął, a byk tylko zdołał pyskiem zerwać czapkę z głowy i ja zjadł. Od tego czasu wszystkie byki stoją na uwięzi.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

11

No to życze powrotu do zdrowia smile

Mój sąsiad miał na jesień.. Pojechał sam na pole bydło przewiążać i napioć. Była duża mgła no i poszedł ii byka miał takiego że jak mu odbije to nie podchodź.. Zobaczył że coś ten byk jest dziwny a jak byk go zauważył to napręzył łańcuch i się urwał i leci na niego.. Uciekał od niego ale chwycił wiadro, zakręcił się za beczką z wodą aa Sąsiad Mu Jeeb w łeb.. Trochę się uspokoił ale poleciał na jałówki.. chciał skoczyć na któraś ale sąsiad zdąrzył złapać za kołek i wbić w ziemie..  Zabrał od niego jałówkę i wieczorem przyjechał z przyczepką i zięciem po niego.. Uwiązali go do przyczepki to normalnie przyczepkę podniósł bo znów zaczął szaleć.. I za takie zachowanie Pojechał do najbliższego rzeźnika z wieczora.. Ale dobrze dostał bo ważył 600kg big_smile

A kiedyś taka jedna kobieta poszła do chlewa zobaczyć czy jest wszystko dobrze. podeszła do byka a byk ją do ściany przygniótł ii przejechał rogiem po brzuchu yikes rezultat ? Kobieta wróciała do domu zz jelitami na rękach i zmarła..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

12

Szybkiego powrotu do zdrowia .

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

13

Szybkiego powrotu do zdrowia:)
W lipcu tego roku mój dziadek wiązał w stajni byka i ten byk walną dziadka rogami zrobił mu dziurę z boku w brzuchu i przebił mu płuco połamał żebra i mostek,dziadek jeszcze sam o własnych siłach wyszedł ze stajni i doszedł do bramki i akurat sąsiadka przyszła po mleko i go zobaczyła i szybko zadzwoniła po karetkę przyjechali i wezwali helikopter zabrali dziadka do szpitala po tygodniu w śpiączce dziadek zmarł miał 77 lat był naprawdę dobrym człowiekiem. A dzień wcześniej ten sam byk też uderzył rogami mojego ojca gdy go przewiązywał na łące,ojciec myślał że ma złamane żebro i pojechał do szpitala ale okazało się że jakaś błona się odkleiła i był potłuczony.

14

Szybkiego powrotu do zdrowia .

15

Powrotu do zdrowia i oby to się nigdy nie powtórzyło .

16

szybkiego powrotu do zdrowia ! smile

17

Powrotu do zdrowia, a byka jak najszybciej na rzeź...

Ja co prawda nie hoduję byków, ale dobrych kilka lat temu palił się dach na budynkach gospodarczych u mojego teścia...
Z obórki zostały wypędzone tuczniki i młodsze prosięta z maciorą, maciora ok. 250-300 kg została, bo ogłupiły ją płomienie i dym  (dostawały się otworem wentylacyjnym). No i właśnie byk...taki z ok. 400kg. Stał uwiązany, ciemno jak w d..e u Murzyna, bo prąd odłączony - no to poszedłem do niego, objąłem za szyję, żeby znaleźć łańcuch i oczko i odpiąłem. Doszedł do progu i wystraszył się ludzi, wozu strażackiegoi ogólnie tumultu i za nic nie chciał wyjść... zaparłem się o próg (szyna kolejowa), chwyciłęm obiema rękami za rogi i ciągnąłem go na siebie... w końcu się ruszył...

... z podwórka próbowaliśmy go z kolegą zagnać do wolnostojącego garażu, to kumpel ledwo zdążył uskoczyć - przygniótłby go do masywnych metalowych drzwi garażowych...

W końcu jakoś się na udało... tak potem się zastanawiałem, jak już adrenalina puściła, co bym zrobił, jakby na mnie ruszył w tych drzwiach od obory...

... dodam że nie miał kółka... został sprzedany jak miał ok. 700 kg bo zajmował za dużo miejsca, luzem obok niego chodziły koza i owca... smile

Fenol, nie daj się zbyć lekarzom, że odszkodowanie małe itd, że dużo papierów... walcz o swoje...

18

No Fenol miałeś szczęście chłopie ! Zdrówka życzę !
Sąsiad też miał szczęście bo wlazł do kojca poidło wyczyścić a byk  go przewrócił i pod te  poidło wcisnął .  Dorze  że rogów nie miał i te poidło  przeszkadzało i inne byki  podleciały a on się nimi  zajął  bo  by tam został już ,  ledwo do  domu o własnych siłach wrócił tak  go wymasował hmm .
Mój dziadek świętej pamięci jak chował byki  to  tak je tłukł że jak  go zobaczyły  to mało  co toka nie wyrwały smile
Ja tam  jałówki tak ale byków   nie będę chował jeszcze mi życie miłe .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

19

Ale za to mam dziś labę wink jeden sąsiad zajął się bydłem drugi karmieniem i dzięki temu mam dziś sanatorium big_smile
Dziękuję Chłopaki bardzo miło przeczytać jest wasze życzenia.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

20

Fenol jak już poprawiło Ci sie samopoczucie , to może wrzuć zdjęcia facjaty{żart oczywiście} i jeszcze raz szybkiego powrotu do formy.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."