161

Odp: PROW

z tym żę do marca 2014 muszę spełnić dobrostan, a to się wiąże z tą budową... no nic trzeba będzie krechę wziąć...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

162 Ostatnio edytowany przez zorak (2011-12-10 13:53:42)

rudemenes napisał/a:
zorak napisał/a:

Panowie jeszcze 35 pozycji i załapię się z wnioskiem heheh. Minister dorzucił kasy bo ilość osób które się łapią prawie się podwoiła. Jeszcze 35 pozycji i może się uda.

Już niedaleko... Jeszcze tylko 14 pozycji....

tylko że z tego "już" robi się "aż" 14 pozycji bo listę aktualizują coraz rzadziej i są to przesunięcia w pozycjach które się załapały. Zazwyczaj raz w tygodniu czasem co 1,5 robią aktualizację i uda się podskoczyć o pozycję lub kilka. Na wszelki wypadek wstawiłem kilka dodatkowych byczków do odchowu na wkład własny - w razie jak bym się załapał wink
Swoją drogą ciekawe jaką formę dofinansowania wymyślą w nowym budżecie ?

gg 5118068

163

To fakt.  Nie wiem czy sąsiad się załapie hmm

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

164

jeszcze 5 pozycji - już zaczynam się martwić bo wiem że ze zmianą na inne maszyny jest duży problem i agencja się nie godzi. Kolega pisał o zmianę i dostał odmownie.

gg 5118068

165

Moj ojciec jest na ok 900 pozycji,takze sie zalapal juz dwa miesiace temu.Jest jednak kilka niewiadomych.We wniosku wpisalismy ciagnik 120-160 km,tur, i ''inne maszyny rolnicze'',kwota maxymalna 600 tys.Na dzien dzisiejszy mysle jednak nad mniejszym ciagnikiem-100-120 km,bez tura,maszyny wiem teraz konkretnie jakie i kwota na pewno nie bedzie maxymalna,przynajmniej na dzisiaj tak uwazam.Nie wiem,czy bedzie teraz mozna to wszystko pozmieniac..... Na dzien dzisiejszy dostal tylko informacje o tym,ze sie zakwalifikowal,takze pozostaje czekac na dalsze instrukcje.

166

Można pozmieniać pozycje w umowie pisząc aneks do niej

GG 16238418

167 Ostatnio edytowany przez zorak (2012-01-09 15:35:57)

ja pisałem konkretnie: ciągnik 82KM + tur + prasa + owijarka. Ciągnik+tur już kupiłem więc zmianę chciałbym zrobić np zamiast ciągnika i tura na kupę drobnych rzeczy: przyczepa, rozsiewacz, opryskiwacz, cała linia to robienia pasz ... Znajomy chciał zmienić prasę i owijarkę na maszyny do uprawy i dostał odmownie. Kolega robił wnioski 5 gospodarzom, 2 chciało dokonać zmian z maszynami i też odmownie.
Kamil można pisać ale agencja musi wyrazić zgodę a jak już wcześniej pisałem nie chcą tego robić.

gg 5118068

168

Oni chcieli zmienic,to co bylo w umowie,czy to co bylo we wniosku od poczatku?

169

we wniosku - chcieli dokonać zmian przy rozpatrywaniu. Odmownie dostali dlatego (wg osoby rozpatrującej wniosek) że zmieniali maszyny do zupełnie innej produkcji np z prasy chcieli zmienić na pług lub odwrotnie. Im takie coś nie przeszło.

gg 5118068

170

kumpel robił mi wniosek i chłopak pomylił jeden papierek, jedna poprawka pomyłka, druga poprawka, pomyłka i pa pa wnioseczku. Trochę mnie to przybiło ale sam bym popełnił jeszcze więcej błędów nie wspominając  że przez tą przeklętą kontrolę i tak nie miałbym na to kasy.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

171

Nam wnioski (prow 1500 zł i MR 1000 zł) robila pani doradca,takze bledow nie bylo i oba wnioski przeszly.Dzisiaj dostalem kase za MR :-)

172 Ostatnio edytowany przez zorak (2012-01-31 11:05:26)

zielono mi smile

gg 5118068

173

Zorak poczekasz trochę jeszcze. mój braciak się załapał na listę pod koniec października i póki co nic się jeszcze nie odzywali...

174

U mnie tez cisza,a na liste wskoczylismy tez ok pazdziernika.Nie pali sie......

175

spokojnie, jak jest zielony to już ma zaklepane złotówki, czekać na papier.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

176

Pawel21990 napisał/a:

Zorak poczekasz trochę jeszcze. mój braciak się załapał na listę pod koniec października i póki co nic się jeszcze nie odzywali...

im dłużej tym lepiej bo będę w stanie zgromadzić więcej kasy, a co za tym idzie mniejszy kredyt w banku. To co było mi niezbędne czyli TUR już mam to teraz mogę czekać.

gg 5118068

177

ważne, że jest się na liście smile jeszcze wniosek muszą rozpatrzyć czy nie ma błędów itd.

178

dziś dostałem oficjalne potwierdzenie że jestem zakwalifikowany i zostaje uruchomiona procedura związana z programem "Modernizacja ...".
Czy tylko Wrocław tak podchodzi do tematu czy wszystkie oddziały tak mają, a mianowicie. Kuzyn miał brać JD5100R ale w tych pieniądzach bierze jakiegoś DF coś koło 130 KM i tu nie ma problemu ale do JD miał też wpisany 3 obrotka i jak już bierze mocniejszy traktor to też chciał zmienić na 4 skiby i różnicę dopłacić z własnej kieszeni ale agencja się nie zgodziła. Czyli u mnie nie będzie mowy o zmianie na inne maszyny sad

gg 5118068

179

raczej marne szanse

180

Wydaje mi się, że można wymienić tylko podejrzewam, że jest to kwestia determinacji. Kumpel złożył dokumenty na kombajn, ale w pierwszej turze się nie załapał i kombajn kupił za swoje i zmienił na kompaktor, przyczepę i ładowarkę Manitou. Przecież nie kupi drugiego kombajnu za 500 000zł.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia