Odp: PROW
z tym żę do marca 2014 muszę spełnić dobrostan, a to się wiąże z tą budową... no nic trzeba będzie krechę wziąć...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » PROW
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
z tym żę do marca 2014 muszę spełnić dobrostan, a to się wiąże z tą budową... no nic trzeba będzie krechę wziąć...
zorak napisał/a:Panowie jeszcze 35 pozycji i załapię się z wnioskiem heheh. Minister dorzucił kasy bo ilość osób które się łapią prawie się podwoiła. Jeszcze 35 pozycji i może się uda.
Już niedaleko... Jeszcze tylko 14 pozycji....
tylko że z tego "już" robi się "aż" 14 pozycji bo listę aktualizują coraz rzadziej i są to przesunięcia w pozycjach które się załapały. Zazwyczaj raz w tygodniu czasem co 1,5 robią aktualizację i uda się podskoczyć o pozycję lub kilka. Na wszelki wypadek wstawiłem kilka dodatkowych byczków do odchowu na wkład własny - w razie jak bym się załapał
Swoją drogą ciekawe jaką formę dofinansowania wymyślą w nowym budżecie ?
To fakt. Nie wiem czy sąsiad się załapie
jeszcze 5 pozycji - już zaczynam się martwić bo wiem że ze zmianą na inne maszyny jest duży problem i agencja się nie godzi. Kolega pisał o zmianę i dostał odmownie.
Moj ojciec jest na ok 900 pozycji,takze sie zalapal juz dwa miesiace temu.Jest jednak kilka niewiadomych.We wniosku wpisalismy ciagnik 120-160 km,tur, i ''inne maszyny rolnicze'',kwota maxymalna 600 tys.Na dzien dzisiejszy mysle jednak nad mniejszym ciagnikiem-100-120 km,bez tura,maszyny wiem teraz konkretnie jakie i kwota na pewno nie bedzie maxymalna,przynajmniej na dzisiaj tak uwazam.Nie wiem,czy bedzie teraz mozna to wszystko pozmieniac..... Na dzien dzisiejszy dostal tylko informacje o tym,ze sie zakwalifikowal,takze pozostaje czekac na dalsze instrukcje.
Można pozmieniać pozycje w umowie pisząc aneks do niej
ja pisałem konkretnie: ciągnik 82KM + tur + prasa + owijarka. Ciągnik+tur już kupiłem więc zmianę chciałbym zrobić np zamiast ciągnika i tura na kupę drobnych rzeczy: przyczepa, rozsiewacz, opryskiwacz, cała linia to robienia pasz ... Znajomy chciał zmienić prasę i owijarkę na maszyny do uprawy i dostał odmownie. Kolega robił wnioski 5 gospodarzom, 2 chciało dokonać zmian z maszynami i też odmownie.
Kamil można pisać ale agencja musi wyrazić zgodę a jak już wcześniej pisałem nie chcą tego robić.
Oni chcieli zmienic,to co bylo w umowie,czy to co bylo we wniosku od poczatku?
we wniosku - chcieli dokonać zmian przy rozpatrywaniu. Odmownie dostali dlatego (wg osoby rozpatrującej wniosek) że zmieniali maszyny do zupełnie innej produkcji np z prasy chcieli zmienić na pług lub odwrotnie. Im takie coś nie przeszło.
kumpel robił mi wniosek i chłopak pomylił jeden papierek, jedna poprawka pomyłka, druga poprawka, pomyłka i pa pa wnioseczku. Trochę mnie to przybiło ale sam bym popełnił jeszcze więcej błędów nie wspominając że przez tą przeklętą kontrolę i tak nie miałbym na to kasy.
Nam wnioski (prow 1500 zł i MR 1000 zł) robila pani doradca,takze bledow nie bylo i oba wnioski przeszly.Dzisiaj dostalem kase za MR :-)
zielono mi
Zorak poczekasz trochę jeszcze. mój braciak się załapał na listę pod koniec października i póki co nic się jeszcze nie odzywali...
U mnie tez cisza,a na liste wskoczylismy tez ok pazdziernika.Nie pali sie......
spokojnie, jak jest zielony to już ma zaklepane złotówki, czekać na papier.
Zorak poczekasz trochę jeszcze. mój braciak się załapał na listę pod koniec października i póki co nic się jeszcze nie odzywali...
im dłużej tym lepiej bo będę w stanie zgromadzić więcej kasy, a co za tym idzie mniejszy kredyt w banku. To co było mi niezbędne czyli TUR już mam to teraz mogę czekać.
ważne, że jest się na liście jeszcze wniosek muszą rozpatrzyć czy nie ma błędów itd.
dziś dostałem oficjalne potwierdzenie że jestem zakwalifikowany i zostaje uruchomiona procedura związana z programem "Modernizacja ...".
Czy tylko Wrocław tak podchodzi do tematu czy wszystkie oddziały tak mają, a mianowicie. Kuzyn miał brać JD5100R ale w tych pieniądzach bierze jakiegoś DF coś koło 130 KM i tu nie ma problemu ale do JD miał też wpisany 3 obrotka i jak już bierze mocniejszy traktor to też chciał zmienić na 4 skiby i różnicę dopłacić z własnej kieszeni ale agencja się nie zgodziła. Czyli u mnie nie będzie mowy o zmianie na inne maszyny
raczej marne szanse
Wydaje mi się, że można wymienić tylko podejrzewam, że jest to kwestia determinacji. Kumpel złożył dokumenty na kombajn, ale w pierwszej turze się nie załapał i kombajn kupił za swoje i zmienił na kompaktor, przyczepę i ładowarkę Manitou. Przecież nie kupi drugiego kombajnu za 500 000zł.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » PROW
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo