21

Odp: Prawo jazdy wyższych kategorii

C+E w sierpniu 2006

22

C robiłem w wrześniu, przewóz rzeczy w październiku 2008

23

I tu leży pies pogrzebany....
po 10.09.2009 zmieniły się przepisy i za kurs który w sierpniu 2009 zapłaciłem 700 zł trzeba było zapłacić ok. 6000-7000 zł...a na przewóz osób 12000. Ale nie było chętnych i ceny kursów zaczęły spadać, ostatnie ceny jakie śledziłem, to ok. 3000 zł... a osób 6000 dlatego byłem zdziwiony tym tysiącem...

24

goldenarts Ale ja pytałem w ośrodku szkolenia kierowców i takie ceny mi podali. kurs podstawowy przyspieszony 1000zł

Rolnik z powołania:-)

25

No to straszna taniocha nic tylko robić kurs idobrze się do egzaminów przygotować i oczywiście życzę zdania za pierwszym razem .Za tysiaka to się chyba kat.B nie obskoczy.Powodzenia .

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

26

marek nie rozumiemy sie kurs na kat C kosztuje 2000zł a kurs na przewóz rzeczy 1000 razem 3000

27

Nie chciałem zakładać nowe tematu więc tutaj napiszę że za 1 podejściem zdałem prawo jazdy na kategorie B. big_smile

28

Mi też tak sie udało. Ale to było 15 lat temu ..... smile

29

Gratulacje smile ja zdałem w sierpniu za 2 razem za 1 nie popatrzyłem się na boki przed startem

30

ja wczoraj   kurs kombajnisty też za pierwszym big_smile hahaha  i Gratulacje teraz szerokiej drogi i gumowych drzew :d

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

31

wojtas napisał/a:

ja wczoraj   kurs kombajnisty też za pierwszym big_smile hahaha  i Gratulacje teraz szerokiej drogi i gumowych drzew :d

Dzięki a powiesz ile płaciłeś bo w tym roku też chce się zapisać?

32

500zł ..   mogło by byc to tańsze ...  bo  tłumacza żeczy które wiesz doskonale jak miałeś stycznosc  z kombajnem  ale wiecie jak to jest płac bo biurokracja musi istniec

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

33

kurcze pięć stów a ja miałem w szkole z frajer

34

wojtas - gdzie robią takie kursy ????

35 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2012-01-30 14:28:07)

Ja miałem w szkole ale  ale chyba w ODR robi  takie coś . Ja to  muszę na opryskiwacz  zrobić kurs.

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

36 Ostatnio edytowany przez goldenarts (2012-01-30 18:20:56)

Nie wiesz może jak to jest, jak się ma kurs na opryski, a pożycza się maszynę (opryskiwacz), to kto ma prowadzić rejestr  - użytkownik/właściciel ziemi, czy właściciel opryskiwacza?

37

Rejestr prowadzi właściciel gospodarstwa ewentualnie dzierżawca. innymi słowy twoja pszenica ty prowadzisz rejestr

38

Nie do końca
Jeżeli wykonujesz komuś oprysk usługowo to właściciel uprawy wpisuje kto mu wykonał zabieg i wykonujący tez to musi umieścić w swoich rejestrach....

39

Tak rudemenes jak robisz komuś usługę ale on napisał jak pożyczasz opryskiwacz to wpisuje ten co wypożyczył sprzęt.

40

Wielkie dzięki...
U nas Agencja od zeszłego roku ostro się wzięła za kontrole, posypały się kary, to w tym roku dużo chętnych na ten kurs... sam jeździłem do tej pory bez papierka, ale przy tej cenie nie warto ryzykować...