Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » fortschritt e 514 MDW
Gienio,interesuje mnie czy warto kupic 514 za taka sume dla roznic pomiedzy "zwykla" 514 MDW,a Twoja?napisz o roznicach,wydajnosci i spalaniu.
nie powiem ci bo nigdy nie miałem z ifą i nie wiem jak tamto chodzi
Spójrz na allegro co jest wystawione w przedziale cenowym 55000 - 60000 i sam się przekonasz. Miłość do Fortschritta wywodzi się z niskiej ceny zakupu, a mając prawdziwe pieniądze kupuje się prawdziwe maszyny - nie ma co się czarować. Sentymenty odstawmy na bok i włączmy logiczne myślenie. Poza tym maszyny z pod znaku MDW produkowane w kryzysowych dla tego zakładu latach 90 były wykonane z gównolitu o czym wielokrotnie miałem okazję się przekonać. To są materiały na tym samym poziomie które teraz kupujemy w sklepach z częściami i się je wymienia, wymienia, wymienia... dopóki się gdzieś nie trafi na fabryczną używkę w dobrym stanie.
To jak mozesz napisz o swoim!!!! - my dopowiemy reszte hehe Ja mialem dwie 512 z silnikiem IFA ,fahra z silnikiem DEUTZA i teraz bizona,ktorego chce wymienic na 514 MDW.Chcialbym poprostu wiedziec,czy warto kupic 514 z silnikiem PERKINSA.------STOSUNEK WIEKSZEGO SPALANIA DO WIEKSZEJ WYDAJNOSCI DO KROTSZEGO CZASU PRACY---------- Dlaczego CLASS z hederem 5 m z silnikiem 220 km potrafi wykosic ponad 20 h dziennie,a 514 z hederem 4.2 i silnikiem IFA 8 h,czy tam niewiele mniej,czy wiecej??????????????
jak ci sypie 3 tony z ha to i forszem skosisz 10-12ha dziennie a jak 6-7 to i clasem nie poszalejesz w dodatku jaksłomy dużo sita nie odbiorą chyba ze chcesz na czas pole zjeżdzić
1 h /45min spokojnej pracy a z paliwem to nie powiem w 100% bo tego nie liczyłem ale 10l/h tak teraz trzelam bo zbiornik mam 175l i nawet przy 12godz koszenia nie zabrakło
lukasz565 a miales kiedys claasa?? ze nie zamiennilbys fortschritta
mercatora miałem (3 sezony) a wujo ma dominatora 85 (2 sezony) i 96(1 sezon)
każdy chwali to co ma i wszystko jest dobre co się nie psuje, ja mam takie zdanie na temat fortschrittów i go nie zmienie, jeżeli ktoś ma inne to jego problem i ja nic do tego nie mam bo każdy może wyrazić swoje zdanie ale najbardziej wkurzają mnie argumenty na różnego rodzaju forach że fortschritt to rupieć itp. np. Fortschritt to złom, a bizon to maszyna bo Polski (nie rozumiem dlaczego oceniają maszyny w tego rodzaju kategoriach) że polski to nie świadczy o tym że lepszy.
Pozdrawiam i życzę żeby wszystkie maszyny nie zależnie czy to fortschritt czy jd,claas chodziły ok i się nie psuły.
marzenie...:)
miałem bizona 11 lat .. wymieniliśmy dosłownie przez te okres wszystko ... i sprzedaliśmy .. mamy teraz drugiego z kolei classa wyminiłem przez 7lat w oby dwuch maszynach 3 paski i 2 łożyska .. kosi się niebo lepiej ... a ceny cześci hmm temat rzeka ... chcesz tanie to sa tanie ale kupuje się odrazu 2 sztuki ... a chcesz porzadnie płacisz i nie zaglądasz więcej ... takie moje małe spostrzeżenie
ja też miałem tyle przygód z bizonem... zgadzam się Wojtas lepiej zapłacić raz a więcej, niż się potem pieprzyć z tym znów jak coś padnie... a ile czasu i nerwów przy tym się straci
nowa niższa cena
sprzedany !!!
pomóżcie,potrzebuje opinii o mdw 514 s z silnikiem perkinsa,kosa 5 metrów,stan ogólny dobry,czy warto dać za niego 45000?
To zależy jak podespoły i silnik ale mysłe ze tak.
silnik ładnie mruczy,ciśnienie oleju dobre,reszta też jest ok,czego w nim szukać,jakie ma słabe punkty?
Perkins to jego najsłabszy punkt. Ifa to co innego.... Żartuję oczywiście, bo ja taki trochę stronniczy jestem
Czy to nie przypadkiem kombajn od wiesia ??
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » fortschritt e 514 MDW
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo