Odp: Gęsi
Jaka słodka gąska jest na tym filmiku !
Moja jest w wieku poborowym. Myślę że kłopoty dopiero przede mną.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Gęsi
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jaka słodka gąska jest na tym filmiku !
Moja jest w wieku poborowym. Myślę że kłopoty dopiero przede mną.
Panowie moę wziąć 1000 gęsi , tylko muszę szybko się zdecydować bo jest sporo chętnych. Chłopy doradżta ,brać?
Masz teren, sprzęt i chęci do roboty to bierz. Jak gadałem z Grażyną to twierdziła, że opłaca się tylko kompleksowo tzn żywiec + puch. Inaczej szkoda zawracać sobie głowę. Powodzenia. Jak by to było łatwe i dawało duże zyski to by wszyscy to robili...
Co bedzie to bedzie wezne (chyba).
Imienniku gęsi są na topie-powodzenia ja dla zabicia czasu [mam tylko pole i psa] doglądam kurki [170szt].To extra zajęcie i kontakt z ludżmi -niezły ubaw.
http://www.koludawielka.com.pl/gesi.php biorę co roku od nich 30szt na pieczone w tym roku pisklę 9.50zł jedne z najlepszych w europie tylko że trochę roboty kobitka ma bo tak z tydzień dwa jak są małe to trzeba je na noc po 5szt w kartoniki przegradzać bo jak jest 10 to potrafią się po dusić a zaś trawnik tak potrafią wyciąć jak nie ma czasu go skosić :: tylko jak już zaczną się puszyć to wrąbią śrutu najlepiej z jęczmienia że znudzi ci się nosic rosną tak z 4 miesiące ale porzytek jest znich taki że jak ktoś obcy przyjdzie to krzyczą że pies się do budy chowa
pawelg ja brałbym, kto nie ryzykuje ten nie ma
We czwartek jadę podpisać umowę.
paweł i co z tymi gesiami jak ci idzie opłacalność i ile paszy i tak dalej
Niestety spanikowałem i nie wziąłem , a żałuje bo opłacalność całkiem przyzwoita.
Napisz coś wiecej o tej opłacalności przyzwoitej. Bou mnie w okolicy o gęsiach nie słyszałem żeby się ktoś zajmował .
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Gęsi
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo