21

Odp: Gęsi

Jaka słodka gąska jest na tym filmiku !
Moja jest w wieku poborowym. Myślę że kłopoty dopiero przede mną.

22

Panowie moę wziąć 1000 gęsi , tylko muszę szybko się zdecydować bo jest sporo chętnych. Chłopy doradżta ,brać?

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

23

Masz teren, sprzęt i chęci do roboty to bierz. Jak gadałem z Grażyną to twierdziła, że opłaca się tylko kompleksowo tzn żywiec + puch. Inaczej szkoda zawracać sobie głowę. Powodzenia. Jak by to było łatwe i dawało duże zyski to by wszyscy to robili...

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

24

Co bedzie to bedzie wezne (chyba).

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

25

Imienniku gęsi są na topie-powodzenia ja dla zabicia czasu [mam tylko pole i psa] doglądam kurki [170szt].To extra zajęcie i kontakt z ludżmi -niezły ubaw.

26

http://www.koludawielka.com.pl/gesi.php   biorę co roku od nich 30szt na pieczone w tym roku pisklę 9.50zł jedne z najlepszych w europie tylko że trochę roboty kobitka ma bo tak z tydzień dwa jak są małe to trzeba je na noc po 5szt w kartoniki przegradzać bo jak jest 10 to potrafią się po dusić a zaś trawnik tak potrafią wyciąć jak nie ma czasu go skosić :: tylko jak już zaczną się puszyć to wrąbią śrutu najlepiej z jęczmienia że znudzi ci się nosic rosną tak z 4 miesiące ale porzytek jest znich taki że jak ktoś obcy przyjdzie to krzyczą że pies się do budy chowa

27

pawelg ja brałbym, kto nie ryzykuje ten nie ma

Rolnik z powołania:-)

28

We czwartek jadę podpisać umowę.

29

paweł i co z tymi gesiami jak ci idzie opłacalność i ile paszy i tak dalej

30

Niestety spanikowałem i nie wziąłem , a żałuje bo opłacalność całkiem przyzwoita.

31

Napisz coś wiecej o tej opłacalności przyzwoitej. Bou mnie w okolicy o gęsiach nie słyszałem żeby się ktoś zajmował .

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile