281

Odp: Dyskusje czasowe.

MAREKPE napisał/a:

Niezależnie od tego czy się lubimy czy nie, planujemy kulig - czyli mój zdezelowany traktor + sanki organizacyjne + dowolna ilość sanek. Trasa przejazdu- przełom gór Bardzkich i Złotych, Jaszkowa Górna - Kolonia Gaj - Chwalisław (pitstop w okolicy góry Ptasznik z tzw "spożywką")- Droszków - Jaszkowa Górna
Ewentualny zawał na koszt NFZ,
Zapraszamy

świetna sprawa, szkoda że troche daleko odemnie hmm

282

MAREKPE po co ten traktor przecież u Ciebie są takie górki ( samochodem 10 min pod górę) że ten traktor będzie tylko przeszkadzać!!

283

Fajnie  na takich  kuligach  chyba że się ma szalonego traktorzystę i ciągnik co leci 40 na godz . lol
Ja coś takiego przeżyłem big_smile To ludzie fruwali  po rowach między drzewami  na zakrętach :crez: Cały biały byłem
ale  nie zmarzłem "bo kompocik był "  smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

284

hehe kiedyś......
jechałem na ostatnich sankach za mną był wielki worek big bag z słomą a na worku 2 osoby tak z 5m za mną i byli przywiązane do moich sznurek szedł podemną i był przywiązany z przodu. wpadłem na pomysł ze ich odetnę  tak przy 20km/h. nic się im nie stało ale przez chwilę oglądali świat z rożnych perspektyw

285

podfermentowany? ))

Trzy podstawowe klucze na warsztacie: młotek, majsel, bosh i spawarka.
Sory, cztery))

286

mkkalamf napisał/a:

If you are involved in aesthetic treatment....their career in medical discipline.

Jak bardzo te boty wkurzają Szeryfie czy możesz go wywalić?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

287

Krzysiek napisał/a:

MAREKPE po co ten traktor przecież u Ciebie są takie górki ( samochodem 10 min pod górę) że ten traktor będzie tylko przeszkadzać!!

Tu ciągniemy takie duże sanie na których jest zaopatrzenie oraz odpoczywający,ranni i słabi. Za nimi w zależności od liczby chętnych 15-20 sanek, a tego zestawu to samochodem nie pociągnie. Poza tym wycieczka trawa dość długo.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

288

Podziwiam ludzi wykształconych znajocych języki obce ale ten gość pomylił chyba strony chyba że chciał  zabłysnąć jestem pewien podziwu .Jeśli masz pod ręką koło to pier...nij się w czoło.

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

289

No cóż oferta nie do odrzucenia ;ale myślę że lepsze były by konie bo niektórzy zapomnieli jak  one wyglądają i co jeszcze mogą  ze saniami i  nie tylko

290

Marekpe czy skończył się już kulig ,czy jeszcze liżecie rany ?

291 Ostatnio edytowany przez MAREKPE (2012-01-23 18:51:41)

Przedbiegi za koniem były w niedzielę, ale czekamy na lepszą aurę żeby traktorem pociągnąć - może w tę niedzielę :nie_wiem: :nie_wiem:

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

292

Ja miałem plan w niedzielę zrobic kulig dzieciakom bo w sobotę wieczorem i w nocy ładnie padał śnieg ale niestety jak się w niedzielę rano obudziłem to nie było po nim już śladu a niestety ślizgacza jeszcze nie skonstruowałem żeby po wodzie śmigac.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

293

Miejmy nadzieję że kulig się odbędzie. Idą cieżkie mrozy i ma coś posypać białego

294

Jak tak dalej będzie z cenami paliw to trakcja konna wróci szybko do naszych zagrod  I TO nie tylko z okazji  niedzielnego kuligu

295

Nie macie może jakiegoś pomysła jak zastrajkować w sprawie obłędnie drogiego paliwa.

296

Pomysl to by się i znalazł  ale gorzej z realizacją Naszych rolnikow ciężko ruszyć do boju  Chyba że sytuacja ich zmusi do takiego dzialania

297 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2012-01-23 21:54:42)

No blokada stacji paliw zamiast tankować do beczki pojedziemy kupować po 5 litrów albo mniej.  i jeszcze kartą płacimy!! Jak spedzisz cały dzień na kupowaniu 200 litrów paliwa to na pewno ktoś to zauważy. a jak pojedziemy wszyscy to .... ja pier**l....

No to kiedy jedziemy tankować?

298

najlepije w dupie miec przepisy  i dołączyc się do strajku  na autostradzie  który organizują kierowcy tirów .. tylko musili by jechac 30 na godizne i wpadamy ciągnikami big_smile  wszystkich  przecież nie zamkną ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

299

no tak tylko ja do autostrady mam 100km.... a na stację 5km

300

Wojtas - myślę ze to co proponujesz jest ciekawszym rozwiązaniem  i odniesie lepszy skutek