301

Odp: Dyskusje czasowe.

Generalnie jakakolwiek akcja byle nas było dużo, przyniesie skutek mozna jechać autostradą. można jeździć po swoich miastach powiatowych, mozna chodzić po przejściach, zorganizować atak hakerski na strony RP, Lotosa i Orlenu byle było nas wielu. Zreszta każdy kto ma 4 koła i chwilę czasu się dołączy....

302

tak tylko że to wymaga kolejnych inwestycji big_smile  typu paliwo  świniak  na drodze itp big_smile  ewentualnie u nas kamienia nie brakuje można pare wywrotek wysypac i dorzucic buraków bo jeszcze wożą big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

303 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2012-01-23 22:46:20)

dolar leci w dół a paliwo jakoś nie :walka:

304

jakoś nie wiem jak was ale mnie to nie dziwi ...   w naszym kraju jest tak coś  (jakiś składnik) nieznacznie sie podniósł  . wyrób razy 2  składnik spadł  a wyrób został ...  i tak w kółko .. no od czasu do czasu zrobia obnizkę  o 2% i gitara zeby nie było że wszystko drożeje ...  to jest chore .. ale nikt nie ma odwagi  powiedziec wkoncu nie ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

305

Jak paliwo  będzie tyle  kosztować co kawa  to można coś takiego  zrobić :
http://ekoblogia.pl/car-puccino-samochod-na-kawe  smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

306

Najlepszy sposób to nie kupować paliwa ograniczyć wszystkie robótki i przejazdy do minimum i jak wpływy do budżetu zmaleją to może te cepy w rządzie coś zrozumieją.

307

Nie łudź się. Jedyne co mi przychodzi do głowy to przyłączyć się do pomysłu TIRmanów i w dniach kiedy zaczną zjeżdżać tłumnie kibice na EURO aż do jego zakończenia wyjechać na drogi traktorami i jechać kolumną 10-15 traktorów z prędkością 10km/h. TIRmani zablokują w ten sposób autostrady i drogi ekspresowe, a rolnicy całą resztę. Wtedy klapa była by totalna i rząd albo by się ugiął, albo zbankrutował, albo podał do dymisji. (już widzę ten korek na ósemce)

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

308

Panowie cena paliwa to 40% jego wartości reszta czyli 60% to podatki nałożone przez nasze śmieszne państwo , więc panowie kosy na sztorc agregaty jak najszersze zapinać do brzeszczotów i na drogi.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

309

Rzad ignoruje wszystkich na rowno  to jest objaw buty .Myślę ze zablokowanie stacji paliw  ORLEN - LOTOS .jest też dobrym rozwiazaniem  są to stacje -skarbu państwa-czyli teoretycznie nasze- a w praktyce wiadomo

310

dzieci w przedszkolu wiedzą że jak coś jest drogie to sie nie sprzedaje. Paliwo zdrożało o 40% a mój samochód spala mniej o 25% na 100km  i jeździ mniej o 30% czy rząd zarobił choć złotówkę na mnie?

311

krzsysiek takim  główkowaniem nic nie działasz ??   co  nie zaorasz pola  nie wykosisz ? czy będziesz jeździł  co 2 przejazd ??  nie tędy droga .. oni nas dymają jak chca a my nadal siedzimy cicho .. coś tu nie tak ..  zobaczcie ceny nawozów  to jakas patologia

312

Oj tak a co najgorsze ze nawozów brakuje, po saletre kolejki sa 3 dni i kierowcy dlatego nie chca jechac, paranoja

Rolnik z powołania:-)

313 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2012-01-24 20:13:03)

Wojtas ja tu nie każę nikomu oszczędzać. Zastanawiam się nad tokiem myślenia Donalda i spółki. Tania energia i siła robocza to podstawa rozwoju gospodarki, ale Donald myśli inaczej.
Podnosi ceny. I wygląda na to że jeszcze nie raz wyciągnie łapę po naszą kasę. Co chwile słyszę o nowych obciążeniach. nie wielkie ale zawsze.
składka zdrowotna - do konsultacji społecznych dali inny projekt niż do głosowania
Ustawa o refundacji to samo,
akcyza ON
abonamet za telewizję której nie oglądam i nie chcę oglądać,
akcyza do węgla
podatek od imprez firmowych,
podatek od wody "płynacej rynną"(to nie żart)
składka na spółki wodne które od 30 lat nic nie robiły
Szkoda gadać
to kiedy ten strajk?

Z azotowymi to jest problem bo Puławy długo stały mieli poważną awarię ruszyli chyba dopiero w październiku a stali ze 2-3 mce nie pamiętam a wiem bo wujek tam robi

314

powiem tak  trzeba rozrzucic po swoich okolicach   temat strajku i zobaczyc jaki odzew ..  jeżeli będzie chodź nie wielki a na pewno będize bo każdy ma dośc tylko boi się ruszyc pierwszy to cos z tego bedzie // jak będziemy cicho to dalej dupa

315

W mojej okolicy temat strajku wyglada tak mielismy na targowisku protestowac przeciw zbyt duzym opłatom targowym i nie placić wcale i co sie okazało wszyscy zapłacili i tylko dwóch opie... poborce, więc na strajk nikt nie pojedzie. Smutne ale prawdziwe

Rolnik z powołania:-)

316

wiec wszystkim nadal jest dobrze big_smile

317

siema gazele .
dwie sprawy 10.Aby tworzyć i edytować wątki należy wysłać do mnie PW lub e-maila w celu odblokowania niektórych funkcji np. czytanie fora "zrób to sam" we mnie odblokuj smile
nie widze pkt ktory mowi o zakazie propagowania faszyzmu  big_smile

318

Panowie Czytać i jechać na strajk im nas więcej tym lepiej

http://www.facebook.com/pages/Stop-wyso … 9961360076

W nas jest siła tagże trzeba się angażować

319

Ja własnie organizuje u siebie bo człuchowa na liscie nie ma
https://www.facebook.com/notes/stop-wys … 3967455342

320

kurak a punkt o sensownych wypowiedziach widziałeś?