Odp: Kosiarka dyskowa
2,2m to stanowczo za mała i tak się waham czy kupić drogą sprawną czy tanią do remontu ,tylko naprawa to pikuś ale ceny części to już poważny wydatek .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne maszyny » Kosiarka dyskowa
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
2,2m to stanowczo za mała i tak się waham czy kupić drogą sprawną czy tanią do remontu ,tylko naprawa to pikuś ale ceny części to już poważny wydatek .
Muszę w tym roku kupić kosiarkę rotacyjną i co byście mi polecili(do 3tyś) do forszaja bo chyba zwykłe będą za małe mają 165cm cięcia.
Do forsza to tak 2,2- 2,8 metra bębnówke bym polecił
Tylko jest ważna sprawa nie mogę po tym jeździć bo to nasienne sprawy będą i żeby 2 pokosy weszły na podbieracz od kombajnu.
To najlepsza będzie dwubębnowa tak około 210-230 cm
to dyskowa jeszcze mniej obije od bębnowej
Kupiłem ostatnio dyskową deutz fhar 5.32 i ładny pokos będzie po tym .
no to jakieś zdjęcie koseś pochwal się troszkę czołowa jaka
Och w mordę ale robota będzie szła! Fajny sprzęt.
ja kupiłem to krone 323 sm tylko nie moge załadować zdjecia za duże
Koseś ile te cudo ?
A powiedzcie na którym biegu najlepiej kosić ,jaka to będzie prędkość ile pójdzie ha na godzinę i czy pójdzie na 1000obr.
Ta moja to 13tyś kosztowała z 2005 r a kosić będę u912 na drugim biegu i zającu ,napędzana jest na 540obr.
No ładna
Ja bym musiał skołować jakąs 2.60 - 2.80m do Jumza
http://otomoto.pl/niemcy-fella-A52244.html
Co Panowie myślicie o Tej Kosiarce ?? No już bym musiał 1214 / ZT323 Ciągać albo kupic jeszcze jakiś 912/1012 do niej
A co myślicie o kosiarce czołowej ale zaczepić na tył forszaja i jeździć do tyłu.
Raczej za wolno będzie, koszenie kemperem zaczepionym na tył widziałem i szło super ale kosiarkę :hmmm:
Jeśli 4 jest za wolna to na jakich biegach jeździcie.
Karol jak na swój wiek to jest trochę sfatygowana ,ale Tomek ile czasu wytrzymasz kosząc do tyłu? chyba ze zamontujesz kamerę z tyłu i będziesz jak na symulatorze
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Inne maszyny » Kosiarka dyskowa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo