Odp: Firmy współpracujace z rolnikami i doswiadczenia z nimi
Sebastian mówisz o Agrochemiku?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Firmy współpracujace z rolnikami i doswiadczenia z nimi
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cala polka polega na tym ze firmy przeważnie; kupuja od nas zboża rzepak itd....przeważnie stosują zamiennik ;-wartośc zboza- tyle-towaru dostajesz rzadko odbywa się to gotowkowo I jeszcze w odpowiedniej chwili sprzedaja na gieldziez zbożowej uzyskując najwyższe ceny O czym my rolnicy możemy pomarzyć
Nie chciałbym wprowadzać kolegów w błąd ale polska amonowa[Police]przywieziona z Niemiec jest dużo tańsza.Dziś mówił mi koleś że po 1100 ale nie mam potwierdzenia może ktoś coś wie na ten temat.
Właśnie tak działają kontrakty długo terminowe.
Tak Tomek ;zgadzam się z Toba ale zeby skorzystać z takiej formy zakupu to trzeba chyba obszarnikiem z tego korzystaja zasrani dzierzawcy ktorym ciagle malo ziemi i firmy które to odsprzedaja z zyskiem
Nie wiem jak się ta firma nazywa ale prowadzą ją Krzyżescy pardom jak pomyliłem się w nazwisku .
Pawel21990 napisał/a:Sebastian mówisz o Agrochemiku?
Nie wiem jak się ta firma nazywa ale prowadzą ją Krzyżescy pardom jak pomyliłem się w nazwisku .
Chodzi Ci o Wiesławę Krzyżewską oni w nazwie mają chyba tylko skład rolny jak dobrze pamiętam:nie_wiem:
Tak
Izba Rolnicza-jest to samorząd rolniczy ale w praktyce wogóle nie są potrzebni jest to wytwór w pełni przeniesiony z Francji ani nas nie reprezentuje lokalnie ; a tak naprawdę nie mają nic do powiedzenia.I jeszcze musimy płacić na ich utrzymanie z naszych podatków Byłem przeciwny ich powoływaniu-i nie pomyliłem się- co przyznano mi po czasie Jaka jest Wasza opinia na ten temat
Mam takie samo zdanie na temat izb , kolejny pasożyt na ciele rolnika biorą 1% podatku gruntowego i nic nie robią dla nas , to jest raj dla prezesa i zarządu izb , biorą kasę i maja wszystko w tyle.
Ja powiem tak. zależy kto jest w izbach mam znajomego to organizuje wyjazdy na targi, wapno po okazyjnej cenie tak że troszkę pomagają ale to jest za mało w porównaniu z tym co biorą. Swoja droga sam się zastanawiam czy nie kandydować w najbliższych wyborach
Pajej- piszesz prawdę taką funkcję w tej chwili Izby spełniają -klub dla znajomych rolnikow-wapno; wyczieczki;itp -myślę że tak ich pracę oceniają rolnicy w calej polsce a nie tylko ja ale to też jest nasza wina -bo gdyby tam byli chlopi z jajami to tego by nie było;kumoterstwa i bezsilności tych że izb w calym kraju-a więc realnego wpływu na politykę rolną w R.P.
HR Snowidza z siedzibą w Mściwojowie - ktoś z dolnoślązaków współpracował. Wojtas chyba Ty masz rzut beretem do nich, wiesz coś o tej firmie. Chodzi mi głównie o materiał siewny czy to konkretna firma ?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Firmy współpracujace z rolnikami i doswiadczenia z nimi
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo