321

Odp: Dyskusje czasowe.

Myślę że tok myslenia o proteście jest dobry .ja i moi koledzy ze zwiazku rolnikow  jestesmy w  kontakcie zeby  uruchomić struktury zwiazku  ;i pociagnać rolnikow do czynnego protestu  w obronie naszyego bytu  KOSY  NA SZTORC u nas sa

322

jak się uda zgadac z chłopakami to blokujemy  krajową 5  tylko jutro trzeba  zgadac się

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

323

I azeby  się tak stalo musimy najpierw rozmawiać z rzadem oproblemach naszego rolnictwa ;tak stanowi  statut naszego zwiazku i innych też  Jezeli rząd i Sawicki to zignoruje  Wtedy jest to inna rozmowa.I wówczas otwieraja sie drzwi do dalszych dzialań

324 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2012-02-01 13:31:33)

sołtys przyniósł "podatek" miałem 1600 mam 3000  :wow: :uuuu:

Czy późną jesienią dostane 2 razy większe dopłaty? :hmmm:

mam tego dość

325 Ostatnio edytowany przez pawelg (2012-02-01 14:01:20)

Ja jeszcze nie dostałem nakazów na podatek ale czuje że będzie dużo wyższy , cena żyta około 900 za tonę to mają okazję zaszaleć samorządy , paliwo w górę , nawozy w górę , krus w górę , podatek w górę , czemu mnie to nie cieszy?

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

326

pawelg nie tylko ciebie to nie cieszy,jest nas zdecydowanie wiecej.

327

Nie cieszy ?????  To  mało  powiedziane ! :gun:

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

328

cena żyta około 900

A u mnie po 600 :wow:

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

329

U mnie ustalili na 125 zł/ha przeliczeniowy
W zeszłym roku było 94 zł/ha przeliczeniowy

330

obie gminy w jakich mam pole cenę żyta liczyli po trzysta coś za q więc nie chcą udupić rolnika.
wychodzi 85-95 zł za przeliczeniowy

Rolnik z powołania:-)

331

U mnie ustalili na 125 zł/ha przeliczeniowy,a w zeszłym roku było 85 zł/ha przeliczeniowy. Dziś dostałem nakaz.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

332

Cena żyta 900 stów niemożliwe u nas cena jak u szeryfa 600-700 max

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

333

Młyn Szymanów 860 +vat.

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

334

Ale przy jakich parametrach?

335

No mowa  o  konsumpcyjnym .

336

Paradoksalnie  im wyzsza cena zyta tym gorzej dla naszych podatkow .Ale jest tez druga strona  medalu  DONALD tnie budżety dla samorzadow .A te zaś szukają w naszych kieszeniach .Dlatego trzeba uczulać swoich radnych;by nie podnosili stawek podatku gruntowego - odpowiednio perswadujac-domyślacje się o co mi chodzi......

337

Tylko radni nie zawsze nadają na tych samych częstotliwościach co rolnik czy zwykły mieszkaniec wsi .Uważają się nie wiadomo za kogo bo mają wieksze gospodarstwo ,a dobrze wysłowić się nie może .Przykład z życia wzięty.Podadki 30% do góry niestety.Taki radny ma gospodarstwo i sam sobie podnosi podadki jak to się dzieje to chyba jest jakieś dziwne .Wójt może wywiera nacisk bo muszą te podatki podnieść .Straszy ich że im diety nie wypłaci

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

338

Ja czekam na dochodowy w marcu przechodzę na wat z gospodarstwem i ''firmą'' (firma to jeszcze duże słowo) nie mogę się doczekać na "zabawę" (to znaczy nie do końca uczciwa) z kwitami.

339

nie wiem czy  nie oglądam telewizji cczy moze żeczywiscie cisza o  tym wszystkim była

http://demotywatory.pl/3680983/Nie-dajmy-sie-zrzucic

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

340

pierwszy raz o tym słyszę. Jeśli faktycznie miało to miejsce to widać że są narody co potrafią wspólnymi siłami stanąć na nogi...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....