Odp: Ifa W50/w60
Super to wyszło!
www.rajstop.pl - Raj dla stóp Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal
Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy. Piszę poprawnie po polsku.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Samochody dostawcze i ciężarowe » Ifa W50/w60
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Super to wyszło!
Muszą tam mieć fajnych dostawców złomu
Miód robota . Plus
Panowie spojrzeć na allegro i jest tam brak w50 wywrotek .. no znaczy jest jedna ale za 20 tys.. za to za np 7 tys jest l60. w50 za jak najmniejsze pieniądze by mi wystarczyła ale żadnej nie ma ;o
To nie jest mój samochód, (foto z netu) ale jest identyczny jak mój...to tak dla orientacji...
Takiego zeszrotowałem , fajna z tego wyszła przyczepka.
Takiego zeszrotowałem , fajna z tego wyszła przyczepka.
Dlaczego zeszrotowałeś? Ja szukam coś kupić takiego do remontu albo na dawcę...
Parę powodów;brak prawka na ciężarowe,silnik ideał i jest teraz w ciągniku,kupiłem ją za 2500zł a skrzynie biegów i parę drobiazgów typu pompa,hamulcowa zegary,sprzęgło sprzedałem za 2000zł.Mam jeszcze sporo część które przydadzą się mi albo komuś innemu.A tak w ogóle to Przeszła mi w zeszłym roku koło nosa ifa w50 paszowóz (cały zestaw)na chodzie za 6000zł , był koło Poznania.
Paszowóz dobry by był do zboża wożenia
A jeszcze nie tak dawno, to to całe mnóstwa takich różnych ifek można było kupić za śmieszne pieniądze. Ludzie pozbywali się ich na potęgę...
A jeszcze nie tak dawno, to to całe mnóstwa takich różnych ifek można było kupić za śmieszne pieniądze. Ludzie pozbywali się ich na potęgę...
Nie wiedzieli co mają, złomowali nowe silniki i całe auta a to są ciężarówki uniwersalne i nie do zajechania....Teraz ich ceny to około 15 tyś i nie ma ich.
A ilu ludzi tego żałuje! A my mamy "radochę", bo jak mówiliśmy, żeby tego nie robili to śmiali się z nas, a teraz to my się z nich śmiejemy... Znam takie przypadki, że ludzie ledwo pospłacali kredyty za kupione kilka lat temu sprzęty, a już zaciągają nowe, bo te sprzęty trzeba już naprawiać. I w zdecydowanej większości sam tego nie zrobi, tak jak w przypadku Ifek. Serwis, komputer, elektryka, elektronika i dudki uciekają jak szalone...
IFKę można na drodze drutem naprawić i do domu zawsze dojedzie a te nowe cudeńka to o kant d*** rozbić...
Widziałem na polu kolchozu taka IFE beczkę nawozila rzepak RSM - i to skutecznie
Ifa L60 w terenie zachowuje się bardzo dobrze bo jeźdźi po metrowym śniegu a poza tym chciałem spytac co się psuje w ifie najczęściej
No następny co zaczyna życie na forum ni z gruchy ni z pietruchy ,uprzejmie proszę o przedstawienie się w odpowiednim dziale .
Ifa L60 w terenie zachowuje się bardzo dobrze bo jeźdźi po metrowym śniegu a poza tym chciałem spytac co się psuje w ifie najczęściej
Jak jeździ po metrowym śniegu to najwyżej kierowca nawali przy łopacie...:D
no nie przy łopacie bo pod kanalizacje jest idealna a co do metrowego sniegu to ma 4x4 + blokady. Więc dla ify to nie ma problemu.wiem że cylinderki się psują ale kupiłem po raz pierwszy takie auto.I dobrze by było wiedzieć co sie psuje.Jak cos wiecie to piszcie
Wygląda...hmmm...ładny lakier, a co kupiłeś to wyjdzie w praniu...
Co do tych cylinderków, 15 lat tłukę ify i nie miałem kłopotu z cylinderkami hamulcowymi, chyba że masz na myśli inne...:hmmm:
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Samochody dostawcze i ciężarowe » Ifa W50/w60
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo