Odp: Pompa
Panowie ponawiam pytanie już kiedyś zadane.Kto i jak zamontował ruską pompę główną do zt323?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Pompa
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie ponawiam pytanie już kiedyś zadane.Kto i jak zamontował ruską pompę główną do zt323?
Chyba kolega ''rolnik'' coś w tym temacie robił.
Rolnik tylko remontował oryginalną Fortschritt"owską pompę w zakładzie i śmiga ona od ponad trzech lat po dziś dzień.
A krzyżówki dokonał Marek 323 http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=42&p=7
jest tu kolega na forum marek 323 osobiście widziałem jak pracuje mu ta pompa ZSSRR tur chodzi malina
A co ma tur to podnośnika , tur działa na jednym obwodzie a podnośnik na dwóch jak dobre czytam No na prawdę przydały by się foty z przeróbki
Wyjścia zewnętrzne i podnośnik działają na tej pompie co tur u kolegi więc Darek dobrze mówi a ten niby EHR w forszu działa na 2 obiegu .. Z mojego myślenia tak wynika ..
Z tego co doczytałem to kolega Marek 323 założył ruską pompę do 303.Ja mam 323.
No skoro działa to jest najważniejsze . Mam takie pytanie czy rozdzielacz w 323 jest taki sam jak e512 bo tam rozdzielacz działa na jednej pompie ? Czy pompa w 323 jest sucha tzn. uszczelniona czy po odkręceniu pompy od ściany skrzyni olej nie będzie uciekał ze skrzyni biegów ?
Przed odkręceniem pompy należy spuścić olej
Sebastian, 323 też ma rozdzielacz na jedną pompę .Aby olej nie leciał musisz ustać ryjem do góry albo spuścić pewien poziom oleju.
No to będzie mały problem jak by się chciało od razu pompę ruską zamontować cholera jasna trzeba kombinować , myślałem że będzie łatwiej
Jak masz pietra to Ci sprzedam tłoczkową, przechodziła jeden sezon.
Na allegro sprzedaje się już gotowa przerobiona pompa ,,pompa hydrauliczna fortschritt" (1200 zł) , stara do zwrotu. .Mocowanie z fortschritta + ruska 50 l dołączona.Tak na oko niespecjalna filozofia. Pokusiłbym się własnymi siłami coś takiego zrobić, oczywiście z pomocą tokarza.
Trzeba umieścić w korpusie łożysko kryte no i dokupić flanszę do wielowypustu ruskiej pompy. Tylko jak tę flanszę połączyć z wałkiem ? Zaletą takiego rozwiązania jest to,że w razie wymiany ruskiej pompy nie odkręcamy już korpusu, tylko odkręcamy ruską, kupujemy drugą za 250zł i jazda.
Proszę o pomysły jak połączyć wałek z flanszą ,może spawać, może dotoczyć tuleję i spawać z tuleją. Może ktoś to robił, a może spotkał się z takim rozwiązaniem ? Ewentualnie z czego nadawałaby się najlepiej taka flansza?
Z dospawaniem tulei frezowej najprościej będzie . Jak by rant obudowy z ifoskiej pompy na płasko zeszlifował i w tedy płytę by elegancko dopasował .
ciekawy patent!
A morze ktoś ma zdjęcia takiej przeróbki .
ruskiej wydatek oleju 50l a ify ???
A może ktoś na to już zrobione i jak to działa i czy zdaje egzamin czeka mnie wymiana pompy -miałem wysłać pompę szanownemu koledze Jamirowi do celów naukowych ale właśnie chcieliśmy ją tak przerobić i nie chcąco ją uszkodziliśmy ale jak tylko będę coś miał na złomie to zaraz wysyłam
Bodaj że Marek 323 ma tak zrobione w 303 z tuzem i mówił że zasuwa jak trzeba .
Bodaj że Marek 323 ma tak zrobione w 303 z tuzem i mówił że zasuwa jak trzeba .
Marek ma, ale zamiaru się pochwalić nie ma :nooo:
I nie liczył bym na to w najbliższym czasie
Pisałem już gdzie to zobaczyć: allegro ,, szukaj" ,,pompa hydrauliczna fortschritt".
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Pompa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo