Odp: WOM
Saluto pistoleros!
Jesten nowy!
Właśnie kupiłem Fosza ZT 323A i WOM nie działa.
Czy ma któś książki napraw do skrzyni i WOM
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 17 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Saluto pistoleros!
Jesten nowy!
Właśnie kupiłem Fosza ZT 323A i WOM nie działa.
Czy ma któś książki napraw do skrzyni i WOM
Siema ! Wszystko jest na forum tylko trzeba się : przedstawić , poszukać i poczytać ! W razie co popytać i dokładnie opisać co się dzieje . A nie wyskakujesz jak Filip z konopi
Spoko!
Właśnie wszystko czytam. Widzę, że to bardzo dobre i proktyczne forum, a nie pieprzenie kotka przy pomocy młotka. Same konkrety.
skad Serpico jestes bo ten forsz byl z Gostynia tylko nie wiem czy z wlkp?
nadal jest na allegro
Chyba kolega Serpico chciałby wszystko wiedzieć ,ale sam to pary z ust nie puść. Chociaż zdjęcie wstawił.
Właśnie to ta sztuka spod Gostynia.
a ty skad tez tu z okolicy a skad dokladnie byl ten forsz
Teraz ten Forsz jest u mnie w "warsztacie" i zaczynam sie zabierać za WOM.
witam was ..
mam takie pytanie . a chodzi mi o tylni wałek wom , cieknie mi z niego olej , i nie wiem jak go uszczelnic ?
cieknie z tego krótkiego wałka który sie zabezpiecza pierscieniem i klinem i w srodku była jakas pokancerowana sprezyna , i widze ze równiez z symeringa ,,
zeby to naprawic to trzeba spuscic olej i odkrecic ta cała przystawke na chyba 6 srub ????
ktos byl taki nerwowy ze juz powyłamywał te gwinty zeby przykrecic przystawke na inny wałek ...
ten olej tak mocno nie leci ale troche boli cena oleju ..,.
a druga sprawa to leci mi jeszcze olej ze serwa ze wspomagania a dokładnie z pod tego wąsa co sie drązek przykreca ...
czy tam jest jakis oring , czy to sie da jakos uszczelnic ????
wspomaganie działa lekko wiec wole uszczelnic jak da rade i nie wymieniac na inne serwo ...
prosze koledzy o porade .....
Poczytaj sobie w tym wątku tylko kilka stron wcześniej, bo jeśli chodzi o WOM wszystko jest opisane. Odpowiedzi na temat wspomagania szukaj w innym dziale.
Na pierwsze -wystarczy przodkiem wjechać do rowu aby olej spłyną do przodu wtedy wyciągasz ten krótki wałek i przemywasz wszystko rozpuszczalnikiem ,jak wyschnie ładujesz silikonu ile wlezie i wkładasz krótki wałek,czekasz dobę i olej już nigdy nie kapnie (sprężyny tam nie powinno być tylko na początku całego wałka co wchodzi do skrzyni)na drugie -jest tam symering tylko jak rozbierzesz to tak samo służ.
tomek 1974 a ta sprezyna która u mnie jest taka pokancerowana ona musi tam byc ????????
a jaka ona funkcje spełnia ???
chyba zadna ze mówisz ze jej tam nie musi byc ??
Jak fabryka ją wsadziła to powinna być spełnia rolę taką że jak cały wałek pójdzie do przodu to nie włączysz 1000 ob. a od tego jakie możesz włączyć obroty jest ten krótki wałem.Więc jeśli nie używasz 1000ob. to nie musisz jej zakładać.Jak pisałem wcześniej ona powinna być w skrzyni czy na samym początku.
a jak wymienie ten symering i uszczelniacz to nie musze juz tam sylikonu pchac miedzy te wałki ???? i nie bedzie ciekło juz ???
wole ta sprezyne załozyc jak tam była , bo moze mi beda potrzebne kiedys wyzsze obroty wałka ...
znowu gdybym chciał napchac tam silikonu miedzy te dwa wałki . to juz sprezyny tam nie bede mógł włozyc ??
Pisałem dwa razy że sprężyna jest na początku wałka co wchodzi do skrzyni a ty na okrągło opowiadasz o sprężynie między wałkami ,tam nie powinno być żadnej sprężyny!!!.Co do wymiany symeringa to obowiązkowo co do oringa to zazwyczaj nic nie daje.
mowisz ze nie powinno tam byc tej sprzezyny miedzy wałkami a u mnie jednak była wiec sie nie dziw ze sie o to tak pytam .....
sciagnełem zabezpieczenie segera pózniej wyjełem klin i wyjełem wałek , a za tym krótkim wałkiem była ta sprezyna ......
ok wiec co juz mam zrobic .
[url=http://imageshack.us]http://img181.imageshack.us/img181/9451/waek3pu4.png
Mam ukręcony i wykrzywiony ten właśnie wałek.
Jak go wyjąć i włozyc bez demontowania całej skrzyni biegów. Nie mogę znaleźć tego problemu na forum.
Takie części się zmieliły i wykrzywił wałek
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 17 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo