Odp: Dyskusje czasowe.
Ciekawa sprawa :hmmm:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ciekawa sprawa :hmmm:
Na razie, z tego co słyszałem, pracują też nad przyjęciem nowej waluty, prawdopodobnie ma to być Dolar kanadyjski, bo obecnie swojej nie maja i posługują się obcymi, ale strasznie mi się spodobało jak pięknie naród olał tych co doprowadzili finanse państwa do takiego stanu. Nie mogę się doczekać jak podobnie zbankrutuje Tusk ze swoim gabinetem nieudaczników
A który rząd u nas był udany ?
ale to co oni zrobili potrAfi zainponowac .. ale nie to mnie dziwi .. tylko to czemu nigdzie w żadnych mediach o tym nie ma ?? czy to nie jest ciekawe?? ależ owszem jest tylko na moje oko panstwa a raczej głowy z dupowatym wizerunkiem .. zakazały o tym mówic medią ??
Dla nich w rządzie niema i nie będzie kryzysu . My jesteśmy im potrzebni tylko wtedy kiedy są wybory a potem mają nas w d.... I czy to będzie Tusk czy inni tak będzie bo do puki nie będą ponosić odpowiedzialności za swoje czyny to tak będzie zawsze.
Jak by to pokazali co tam się dzieje to zgadnijcie co by u nas się działo :satan: Donaldino dopiero by się zrobił maleńki jak by ludzie się za niego wzięli tak jak tam .
Chłopaki o czym wy piszecie przecież u nas nawet na szczeblu powiatu by nie dało się zorganizować a co dopiero w skali kraju ? no chyba że za przynależność partyjną do paki by zamykali .
Istambuł, Inowrocław, Indie....... Islandaia - w TVN nie ma takiego kraju
Czy li co?! ktoś to wszystko kontroluje?
to fakt u nas co kolwiek zrobic to by był jakis cud ...
Już dano o tym pisałem żeby wszystkie kraje jednogłośnie powiedziały że nie spłacamy już kredytów i co by banki wtedy mogły zrobić ano nic a głupi ten kto pożycza wiedząc że kraje nie są w stanie tego spłacić.Więc jeśli to zrobimy to skończy się niewolniczy haracz jakim są absurdalne podatki i na pewno paliwo by staniało.I w końcu zrobić poważne kary dla polityków którzy obiecują co chcą i nie mają żadnego zamiaru tego robić co gorsza dzielą społeczeństwo by było łatwiej nimi manipulować.Napuszczać jednych na drugich raz dołożymy tym a kiedy indziej drugim ,nie się kłócą.Narody świata są ogłupiane i wykorzystywane żeby garstka ludzie (coraz większa) żyła w luksusie o którym nawet się wam nie śniło.Tak się składa że internet jest jedynym wolnym medium i trzeba oto walczyć by tak zostało.
To jest jakieś dziwne dla mnie .Wszystko się rozwaliło i co dalej żyli długo iszczęśliwie,to nie możliwe,przecież ktoś tam jeżdzi ,pracuje ,pożycza im pieniądze ,handłuje, importuje i eksportuje
no własnie .. a te długi co były to gdzie się podizały ? amnestia ? żeby to wszystko wruciło na miejsce to trza by było zrobic ogólnoświatowa denominacje pieniądza .. ale to nie wykonalne
Wiecie co myślę że dla nich jest wygodnie mówić że jest kryzys bo przecież można przekręcić parę miliardów . W dzienniku mówili że USA pożyczyły bankom pieniądze a one podniosły prezesom wypłaty niektóre banki kupiły sobie samoloty i to jest kryzys .kryzys jest tylko o tych biednych.
Kryzys to by byl gdyby zabrakło na świecie żywności a poki co to jest na swiecie nadprodukcja innych dóbr -auta telewizory itp....przeciez tego nikt nie kupuje codziennie ; i to jest problem tego świata-nazwany kryzysem
jak wszyscy powiedzą ze mamy to w dupie to się nic nie stanie.
To tak jak by po libacji alkoholowej właściciel knajpy chciał kasę od pijących cały wieczór na krechę. Jak powiedzą pocałuj nas w d.... to tylko to może zrobić. on pójdzie z torbami a reszta będzie miała kaca. Jak akcje przeprowadzi się po cichu czyli nie dowiedza się inne knajpy o zajściu, to następnego wieczora można pic na krechę znowu......
wniosek urwac jaja dziennikarzom i boeingami albo tupolewami przywalić w budynki agencji ratingowych ( nawet nie wiem jak się to pisze) będzie spokój
Ja czekam na dochodowy w marcu przechodzę na wat z gospodarstwem i ''firmą'' (firma to jeszcze duże słowo) nie mogę się doczekać na "zabawę" (to znaczy nie do końca uczciwa) z kwitami.
na publicznym forum nie piszę się takich deklaracji:):satan:ot dobra rada człowieka amortyzującego 3 auta:smiley:
Nic nie widziałem ani nie słyszałem.
Wiecie co myślę że dla nich jest wygodnie mówić że jest kryzys bo przecież można przekręcić parę miliardów . W dzienniku mówili że USA pożyczyły bankom pieniądze a one podniosły prezesom wypłaty niektóre banki kupiły sobie samoloty i to jest kryzys .kryzys jest tylko o tych biednych.
A "ratując" rozpasanych Greków, każdy z nas dorzuca się im m.in. do takich oto kwiatków...
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/art … recji.html
Odnośnie zadłużenia to przytoczę ciekawy cytat z navigatora
"Wpada niemiec do hotelu w Grecji. Mówi do recepcjonisty, że chce pokój ale najpierw chce pomieszczenie obejrzeć. Zostawia 100 euro kaucji na blacie, bierze klucze i idzie zerknąć do pokoju. Recepcjonista w tym czasie bierze 100 euro i biegnie oddać je sklepikarzowi za dostawy żarcia do hotelu. Sklepikarz zaraz po dostaniu 100 euro biegnie do rzeźnika oddać stówę za mięcho co zamówił do sklepu. Rzeźnik biegnie stówę oddać dziwce za kilka ostatnich numerków. Dziwka stówę oddaje recepcjoniście za wynajem w hotelu pokojów na godziny. W tym czasie niemiec wraca z pokoju, mówi że mu się nie podoba, zabiera 100 euro i wraca do domu. Ludzie długi pospłacali, a kasy dalej nie ma.
Krótko mówiąc na świecie jest mniej długu niż się zdaje. Więc to chyba dlatego wszystko jakoś kula się do przodu"
dobry ten "łańcuch pokarmowy"....
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo