Temat: Claas Dominator 76
Witam co powiecie o tym kombajnie :nooo:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Claas Dominator 76
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam co powiecie o tym kombajnie :nooo:
Hmm drogi
A ja wiem czy taki drogi mały przebieg sprowadzony z danii od pierwszego właściciela,pracował na 38ha stan tez niczego sobie tylko ciekawe jak w środku.Może ktos mi powie kto miał lub ma claasa jakie ma wady ukryte i czy awaryjny jest,na co zwracać uwagę przy zakupie, a i jak z częściami.A i czy to prawda że sie pala :D
tak zapala się silnik raz dziennie czasami cześciej
kto ci bajki naopowiadał ? wszystko się pali jak jest robione na zasadzie może będzie działało ..
i jest drogi ... nie wierze w to że pracował na 38 ha .. chyba że w polsce ... hektar zrobi w godzine .. 4 klawisze mały zwinny i szybki ... a zwracac uwage jak przy każdym kombajnie .. ale za ta cenę nawet bym nie patrzył szukał bym 86 albo 96 w tej cenie
Wojtas wytłumacz czym różnią się 76, 78, 86, 88, 96 itd
końcowka 6 i 8 to oznaczenie jaki nowy jest kombajn szóstki to starsze wersje a 8ki nowsze a pierwsze cyfry 7,8,9 to wielkości analogicznie 7 mniejszy 8 większy 9 największy są jeszcze 10 i 11 to już są big:)
Powiem tak byłem w Danii u kilku handlarzy i były claasy: 108 6 tyś mtg, 98 6 tyś i 106 3.5 tyś mtg. Jak patrzę na allegro a tam ślimak w hedrze wytarty tak jak w tamtych a napisane, że 2000- 2500 mtg to mnie śmiech ogarnia. A i stan taki jak tamtych. Więc z tymi motogodzinami to radzę uważać
Te 76 to dobre i oszczędne maszynki wg. ha powinien mieć nakręcone mniej niż 1500h.Ja przez 11 sezonów miałem claasa mercatora 4900h ,31 lat większość pasów fabrycznych,zero wycieków,silnik merc zero ubytku oleju.Pierwszy klient i pojechał bez targu za cenę jaką dałem 12 lat temu[nie było tanio].Pracują takie i podobne u znajomych,nikt nie dostał tanio ale wszyscy chwalą choć nie każdy ma taką perłę jak ja.Jeśli stan ci odpowiada kasa się zgadza to udanych zakupów.
Z motogodzinami to jest jak z kilometrami w samochodach jedni piszą że na 30 ha chodził a drudzy że dziadek do kościoła pomykał,znajomy kupił jelonka i miał 7000mtg.jak go pod kompa w pieli to drugie tyle pokazał
z przebiegami w kombajnie to jest tak samo jak w samochodzie.. o dupe te informacje rozbic bo i tak w większosci nie sa prawdziwe ... nawet na to nie patrze ... i nigdy nie patrzyłem .. jesli wszystko chodzi nic nie stuka nic nie puka i nie spawane.. a co najwarzniejsze by farba nie była nowa ... może byc odrapany wygladem nie jeździsz ...... byle środek był dobry ... wazne by na wytrzasaczach nie było luzów ( za wielkich) bo to w razie co moze szarpnac po kieszeni ...
ale na wytrząsaczach wymiana tych drewnianych klocków to nie problem
tak klocki zamienniki 50zł sztuka oryginał 200zł sztuka w wiekszości pierw się zakłada zamiennik bo tanszy i pewnie tylko że puźniej jakie jest zdziwienie jak wał sie ukręca lub pęka na zamiennikach .. a wał to wydatek około 8 tys to już boli .. i do tego znów panewki .... więc nie wiem czy to takie proste ale kazdy robi co uwaza za słuszne
Z tymi klockami jest fajna zabawa jak wał jest już jajowaty.
Wszyskie claas-y maja silnik za kabiną?
lexiony nie mają a co to przeszkadza ? że za kabiną ?
Tak z ciekawości się pytam .Ostatnio jechałem przez Bartoszówek i po prawej stronie była czerwona E514, nie jest może na sprzedaż ??
jak jechałęś to jechałeś z górki tej 14 to ja za darmo nie chce. ... tak jest pospawana .. główne narzedzie u tego sasiada to młotek przecinak i spawarka
więc ja mieszkam ten dom po lewej .. ładowarka na podwórku stoi ..
tak poznałem cyklop stał
cyklop na sadzie
Dejman i do kolegi z forum nie zajechałeś?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Claas Dominator 76
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo