Temat: Słabe Ciśnienie Zetor
panowie nie ma sensu chyba zakładac nowego watku ...
więc tak ja wysiadam .. ostatnio pojechałem z pszenica do skupu (od kąd mamy tego Zetora to ciśnienie na zimnym i na ciepłym zawsze było 3 atm ... dziwne ale prawdziwe ) więc dalej po przejechaniu 15km górki nie górki proste itp .. ciśnienie zaczeło spadac .. myślałem ze gdzies się rurka urwała albo pękła od mrozu i olej leci zatrzymałem się , oglądnełem z każdej strony nic nie cieknie .... wsiadam do ciągnika było już 2 atm ... więc jade dalej .. gdy wracałęm ciśnienia zostało tylko 1.3 atm .. jak na 6 garowy silnik to lekka przesada ... myślę sobie .. nic może zawór przeciążeniowy przy pompie zdechł .. więc tatko pojechał kupic a ja miskę w tym czasie w dół i wybebeszyłem co trzeba ... wsadziliśmy spowrotem poskładaliśmy odpaliliśmny i dalej +/-1.3 atm ... nie nic to nie możliwe zegar zdechł .. wymieniłem zegar a nadrugim to samo a nawet ośmielił bym się powiedziec ze mniej ... nic wkór..... miske znów zrzuciłem ... przeglądnołem wszystko jeden korek na wale się ruszył pod leciutkim puknięciem młotkiem przez śrubokret .. więc dokreciłem .. zapunktowałem by się nie odkręcił i wszystkie inne przeglądnołem .. zrzuciłem podpote wału panewki ok ... więc nowa pompa :uuuu: no to składam od nowa nowa pompa zawór uszczelki święcie przekonany że wszystko musi byc ok poskłądałem gruza w całośc zadowolony że już musi chodzic :smiley: odpalenie i kórwa jak bym miał siekiere to bym to porąbał ... :gun: ciśnienie ledwo 2 atm ... i wszystko nowe .... więc już :nie_wiem: zrezygnowany i załamany przylazłem do domu bo to mnie przerosło .... :play:
co to może byc ?? macie jakieś pomysły ?