61

Odp: Podatek gruntowy

No cóż przykład idzie z góry  a co samorządy gorsze od rządu też umią podnosić stawki tutaj też  są układy  i interesy - ale czyim kosztem  nas . mieszkańców  wsi   A WSZYSTKO DLA DOBRA NAS ROLNIKÓW

62

PawełS.64 napisał/a:

Wojtas czegoś nie rozumiem.Taka bogata gmina [złoża kamienia] i jeszcze chłopa łupią?Gmina powinna wam dopłacać że chcecie uprawiać te góry.

Wojtas to jeszcze ma labę, on nie mieszka w kamieniołomie...ja mieszkam w miejscu gdzie jest 8 urobisk, jak palą skałę to ja nie słyszę jak myślę big_smile Mi powinni płacić szkodliwe :gun:

63

PawełS.64 napisał/a:

Wojtas czegoś nie rozumiem.Taka bogata gmina [złoża kamienia] i jeszcze chłopa łupią?Gmina powinna wam dopłacać że chcecie uprawiać te góry.

a własnie tu jest taki cwancyk  że  na te wszystkie kamieniołomy  i kamieniarstwa wokoło ..  to może  z 5 kamieniarstw przynosi zyski właścicielowi ..  reszta to teoretycznie bankruci ..  oni niby robia wszystko po kosztach . A nawet dopłacają przez co  w wykazie  bilansowym  wychodzi prawie 0  więc gmina im  umarza  podatki .. a że my obrabiamy i mamy takie dochody że w pale się nie mieści  więc  płacic i płakac ..   

Tu jest tak jak w rzadzie ..  wszyscy wiedza ze kradną  ale nikt im nic nie udowodni ...  (ręka ręke  myje)  i tyle ...

ciekawy przypadek  z jakichś  paru  lat do tyłu ...  w sprzedaży  były  3 wyrobiska wraz z ludźmi i sprzetem  oraz magazynem kamienia za  5 mln .  więc po chwili  już nowy właściciel ..    po tygodniu  się okazało że samego kamienia było  na 7 mln  .. ale oczywiście  Wszystko było prawnie zrobione 

tak to jest  tacy ludize jak my  to nie mamy o czym gadac .. szlachta wycenia a chłopstwo płaci ..

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

64

Teraz to ojciec dyrektor wykupuje wszystkie wyrobiska nawet te nieczynne od wojny, Zimnik już cały jego a teraz wziął się za wyrobiska w Kostrzy...on nie zapłaci podatku, nauczyciel mu umorzy...

65

tak Jupi  wiem wiem ..  czarna mafia znów wkracza do akcji ..  już ziemie wykupił purpurowy to teraz   następny biedak   się wciska

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

66

Ja ziemi nie mam, 2 hektary to nie areał i nie uprawiam tego. Mnie jak by chcieli wykupić to ja bardzo chętnie...

67

Dziś dostałem nakaz płatniczy z typowo wiejskiej gminy Wińsko. Było 85 jest 150zł za ha przeliczeniowy, a w radzie gminy prawie sami rolnicy (???)

68

U mnie też w górę teraz jest 130 zł za ha przeliczeniowy  w górę o  jakieś 100% może ktoś wie o co chodzi z tymi podwyżkami ? Taki  sposób rządzenia do niczego nie prowadzi - myślę o wszelkim podnoszeniu cen , opłat , podatków i jak by tego nie nazwał .

69

tuskokracja.......

70

"Donald marzy że by było miło ..." big_smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

71

Sebastian napisał/a:

"Donald marzy że by było miło ..." big_smile

Tyko dlaczego naszym kosztem..?

72

Bo najłatwiej sięgać do czyjejś  kieszeni to jest taki współczesny   Szeryf Notingam :walka:

73

Mam na myśli wszystkie podwyżki - towarów , usług ,podatków przy jednocześnie stałych płacach czy dochodach co zmusza ludzi do ograniczania wydatków na wszelkie  zakupy  a to z kolei zmniejsza  zbyt firm - bezrobocie . I tak sobie myślę że to musi raz pierd...ć bo inaczej się nie da .

74

OBY!!!!  włacznie z ministerstwem rolnictwa

75

Jak się rozp...  to raczej nie będzie lepiej .

76

Jupi napisał/a:

Teraz to ojciec dyrektor wykupuje wszystkie wyrobiska nawet te nieczynne od wojny, Zimnik już cały jego a teraz wziął się za wyrobiska w Kostrzy...on nie zapłaci podatku, nauczyciel mu umorzy...

Mówisz Jupi o tym człowieku - http://www.polskatimes.pl/artykul/51587 … ,id,t.html , http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni … aryka.html ?

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

77

PiotrK napisał/a:
Jupi napisał/a:

Mówisz Jupi o tym człowieku - http://www.polskatimes.pl/artykul/51587 … ,id,t.html , http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni … aryka.html ?

Owszem, właśnie o tym człowieku...milionowe inwestycje, Goczałków i Rogoźnica rozjechane tirami z kruszywem, kolej aż jęczy bo nie nadąża z wywózka materiału, a panisko zarabia i się śmieje...

78

jego mogą tylko w szeroką dupe pocałowac .. . jeden z największych złod..... w tym kraju ...

79

A od czego jest URZĄD - SKARBOWY

80

Ale trzeba mu przyznać że ma chłop talent...