Odp: Podatek gruntowy
No cóż przykład idzie z góry a co samorządy gorsze od rządu też umią podnosić stawki tutaj też są układy i interesy - ale czyim kosztem nas . mieszkańców wsi A WSZYSTKO DLA DOBRA NAS ROLNIKÓW
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Podatek gruntowy
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No cóż przykład idzie z góry a co samorządy gorsze od rządu też umią podnosić stawki tutaj też są układy i interesy - ale czyim kosztem nas . mieszkańców wsi A WSZYSTKO DLA DOBRA NAS ROLNIKÓW
Wojtas czegoś nie rozumiem.Taka bogata gmina [złoża kamienia] i jeszcze chłopa łupią?Gmina powinna wam dopłacać że chcecie uprawiać te góry.
Wojtas to jeszcze ma labę, on nie mieszka w kamieniołomie...ja mieszkam w miejscu gdzie jest 8 urobisk, jak palą skałę to ja nie słyszę jak myślę Mi powinni płacić szkodliwe :gun:
Wojtas czegoś nie rozumiem.Taka bogata gmina [złoża kamienia] i jeszcze chłopa łupią?Gmina powinna wam dopłacać że chcecie uprawiać te góry.
a własnie tu jest taki cwancyk że na te wszystkie kamieniołomy i kamieniarstwa wokoło .. to może z 5 kamieniarstw przynosi zyski właścicielowi .. reszta to teoretycznie bankruci .. oni niby robia wszystko po kosztach . A nawet dopłacają przez co w wykazie bilansowym wychodzi prawie 0 więc gmina im umarza podatki .. a że my obrabiamy i mamy takie dochody że w pale się nie mieści więc płacic i płakac ..
Tu jest tak jak w rzadzie .. wszyscy wiedza ze kradną ale nikt im nic nie udowodni ... (ręka ręke myje) i tyle ...
ciekawy przypadek z jakichś paru lat do tyłu ... w sprzedaży były 3 wyrobiska wraz z ludźmi i sprzetem oraz magazynem kamienia za 5 mln . więc po chwili już nowy właściciel .. po tygodniu się okazało że samego kamienia było na 7 mln .. ale oczywiście Wszystko było prawnie zrobione
tak to jest tacy ludize jak my to nie mamy o czym gadac .. szlachta wycenia a chłopstwo płaci ..
Teraz to ojciec dyrektor wykupuje wszystkie wyrobiska nawet te nieczynne od wojny, Zimnik już cały jego a teraz wziął się za wyrobiska w Kostrzy...on nie zapłaci podatku, nauczyciel mu umorzy...
tak Jupi wiem wiem .. czarna mafia znów wkracza do akcji .. już ziemie wykupił purpurowy to teraz następny biedak się wciska
Ja ziemi nie mam, 2 hektary to nie areał i nie uprawiam tego. Mnie jak by chcieli wykupić to ja bardzo chętnie...
Dziś dostałem nakaz płatniczy z typowo wiejskiej gminy Wińsko. Było 85 jest 150zł za ha przeliczeniowy, a w radzie gminy prawie sami rolnicy (???)
U mnie też w górę teraz jest 130 zł za ha przeliczeniowy w górę o jakieś 100% może ktoś wie o co chodzi z tymi podwyżkami ? Taki sposób rządzenia do niczego nie prowadzi - myślę o wszelkim podnoszeniu cen , opłat , podatków i jak by tego nie nazwał .
tuskokracja.......
"Donald marzy że by było miło ..."
"Donald marzy że by było miło ..."
Tyko dlaczego naszym kosztem..?
Bo najłatwiej sięgać do czyjejś kieszeni to jest taki współczesny Szeryf Notingam :walka:
Mam na myśli wszystkie podwyżki - towarów , usług ,podatków przy jednocześnie stałych płacach czy dochodach co zmusza ludzi do ograniczania wydatków na wszelkie zakupy a to z kolei zmniejsza zbyt firm - bezrobocie . I tak sobie myślę że to musi raz pierd...ć bo inaczej się nie da .
OBY!!!! włacznie z ministerstwem rolnictwa
Jak się rozp... to raczej nie będzie lepiej .
Teraz to ojciec dyrektor wykupuje wszystkie wyrobiska nawet te nieczynne od wojny, Zimnik już cały jego a teraz wziął się za wyrobiska w Kostrzy...on nie zapłaci podatku, nauczyciel mu umorzy...
Mówisz Jupi o tym człowieku - http://www.polskatimes.pl/artykul/51587 … ,id,t.html , http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni … aryka.html ?
Jupi napisał/a:Teraz to ojciec dyrektor wykupuje wszystkie wyrobiska nawet te nieczynne od wojny, Zimnik już cały jego a teraz wziął się za wyrobiska w Kostrzy...on nie zapłaci podatku, nauczyciel mu umorzy...
Mówisz Jupi o tym człowieku - http://www.polskatimes.pl/artykul/51587 … ,id,t.html , http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni … aryka.html ?
Owszem, właśnie o tym człowieku...milionowe inwestycje, Goczałków i Rogoźnica rozjechane tirami z kruszywem, kolej aż jęczy bo nie nadąża z wywózka materiału, a panisko zarabia i się śmieje...
jego mogą tylko w szeroką dupe pocałowac .. . jeden z największych złod..... w tym kraju ...
A od czego jest URZĄD - SKARBOWY
Ale trzeba mu przyznać że ma chłop talent...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Podatek gruntowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo