261

Odp: MTZ i wszystko co z nim związane

Szukałem na allegro i faktycznie parę  ciągników jest za małe pieniądze , nie koniecznie złomy  smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

262 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2011-12-15 11:01:59)

Znajomi ostatnio kupili hurtem trzy sztuki po ok. 5000zł i też podobno w bardzo dobrym stanie, jak na te lata oczywiście. Najważniejsze, że są zadowoleni.

Ups... Wątek dotyczy MTZ'a, a ja jak zwykle o Fortschritt'cie.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

263

witam.planuje sprzedac swojego lekko podjechanego MTZ ta.szukam czegos w bardzo dobrym stanie,bo nie bede mial czasu na remonty i naprawy.warto kupis cos takiego za taka kase http://moto.allegro.pl/mtz-82-belarus-8 … 15026.html  lub  http://moto.allegro.pl/ciagnik-mtz-82-t … 86431.html  a moze cos starszego w oryginale  http://moto.allegro.pl/ciagnik-mtz-82-t … 86431.html   dzieki za opinie !!!

264

Witaj piotreknnn myslę że lepszym bedzie rozwiazaniem ten drugi jest w oryginale z turbo ma 90km  mam podobnego takiego juz prawie 2 lata   sprzedalem zetora i w to miejsce zjawił sie 1025. Ten z ogłoszenia ma lepsza skrzynie na jedna wajchę mniej problemow z ruszaniem agolnie jestesmy bardzo zadowoleni z niego zreszta masz MTZ więc wiesz co one potrafią i koniecznie z turbo troche większa moc zawsze się przyda.

265

piotreknnn napisał/a:

witam.planuje sprzedac swojego lekko podjechanego MTZ ta.

co w nim nie tak i ile chciałbys znajomy cos wspominał że szuka MTZ

Rolnik z powołania:-)

266

wlasnie TURBO by sie przydalo.do mojego trzeba dolozyc kilka tys. i duzo pracy.wyskakuja biegi,pompa slaba,trzeba zalozyc orbitrol,pneumatyka do przyczep,elektryka i wiele szczegolow,wiec duzo roboty malo czasu,chcialbym cos nowszego,w oryginale i bez wkladu finansowego,ale najpierw mysle cos kupic,a pozniej sprzedac starego.zastanawialem sie jeszcze na zetorem 7745

267 Ostatnio edytowany przez Pietia (2011-12-21 06:33:23)

Szkoda kasy przepłacisz a to tylko 70 km a rocznik gorszy wiem, co mówię za za 7211 87r. od nowości dostałem 24 tys. a stan średni za 1025 dałem 30 tys. z roku 2000 r. był trochę zabiedzony poprzedni właściciel miał podejście, że traktor jest w pole a nie do kościoła. Ale ogólnie jest OK jestem bardzo zadowolony były małe awarie części tanie moc odpowiednia, od kiedy jest 1025 Forszaj ma lżej pozostaje mu tylko ścierniskowy i PHX pozostała części pracy wykonują MTZ i Belarus nawet C330 bardzo mało pracuje tak sie przyzwyczaiłem, że nawet 1025 pryskam wszystkie ścieki mam poprzestawiane na MTZ uwierz mi w opryskiwaczu potrafi spalić mniej niż zetor. Pryskają 30 h na dzień wychodziło 28 litrów ropy.

:smiley::smiley::smiley:

268

racja,MTZ 10 lat mlodszy i silniejszy niz zetor.Wczesniej rozgladalem sie za 82, 82 ts,a teraz jak cos to 1025

269

hmm  musze chyba rozdzielacz wymienic .. dośc że z niego cieknie to jeszcze w kulki zaleciał i hydraulika nie działa ...

może jakiś zamiennik ??  czy kupic oryginał i się nie bawic ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

270 Ostatnio edytowany przez marian 323 (2012-02-25 20:48:59)

oryginal bedzie raz drozszy ja mysle u swojego kupic silownik tego z HYDROSILA bo mi cieknie ;/
a wojtas powiedz mi jakie masz w swoim mtz akumulatory jakie powinny byc dwie 6 czy jedna 12 ale jaka?

271

nie chodzi mi o oryginał  bo oryginał  tylko oryginalną podróbkę  z hydrosiły  takie jak na allegro .. 

a zamiennik to myślałem nad takim jak w cyklopie albo  te rozdzielacze na linkę  tylko kurde kupa roboty by była i nie wiadomo jak z trwałością tych rozdzielaczy ..

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

272 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2012-02-25 20:33:14)

Wojtas a to tego pod kierownicą ?  A jak tak to go już  robiłeś  ?
Albo od  forsza  tak jak ten ma
http://otomoto.pl/rusek-mtz-belarus-4x4 … 14940.html

273

Te na linkę jakie są w grene to też są nie specjalne gdyż po pięciu latach już mi tur przez noc z max wysokości opadnie na ziemię ,a rbs jak w cyklopie czy bizonie to i 20 lat potrafią posłużyć .

274

hydraulika nie działa? To znaczy że nie działają dźwignie przy kierownicy czy cała hydraulika siadła?Bo problem może Ci sprawiać rozdzielacz pod siedzeniem on  też czasem psikusy sprawia.

275

tego pod siedzeniem  nie było   od początku  więc on problemu nie robi...
było tak  na jesien zrobiłem  uchwyt Euro do  Tura. bo nie chce mi się latac i zapinac  bolcami ,łyżki, wideł jednych lub drugich ...  i dziś przyszło że wkońcmu musze się wziąc za  przerobienie wkońcu uchwytów w  łyżce by było tak jak trzeba ..  puki czas.  i  parę razy podnosiłem opuszczałem by zobaczyc czy nic nie przeszkadza, lub zawadza  . i za którymś razem  wajcha  by szło do góry  a  ramie idzie w dół ....  ciekawe .  po dodaniu gazu  mniej więcej do połowy  podnosi .. ale tak nie ma prawa byc .. postukałem w rodzielacz. Myśląc ze się coś zawiesiło , ale nic zero reakcji .  pierwsze ci mi przyszło na myśl  to to że moze  zawór ciśnieniowy się zawiesił  odkręciłem   wyciągnołem sprężynę  pogrzebałem drucikiem czy coś tam jest .  (powina byc jakaś kulka czy coś ale nic tam nie widac ..  )  zakręciłem w odwrotnej kolejnosci i nic kompletnie  tak jak by pompa nie dawała ciśnienia  ale patrzac do zbiornika (odkręcając wlew ) widac jak olej się przelewa więc pompa nie mogła wyzionąc ducha  w 3 sekundy ...   do tego jeszcze ten rozdzielacz cieknie . a widze że to główna przypadłośc MTZ-a   bo jak cieknie to tylko i wyłącznie z tego rozdzielacza ... i nie wiem ale chyba kupie oryginalną podróbkę   i może będize spokuj do pewnego czasu ..

276 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2012-02-25 21:55:08)

Jakiś tam czas wytrzyma wink A próbowałeś na innej sekcji ?

277

żadna sekcja nie działa ..  nawet podnoszenie ciegieł ..   własnie dziwne ..  w poniedziałek będę walczył  z tym  tematem ..  jak przegram to kupie rozdzielacz .. big_smile

278

Możliwe że coś się przycięło albo zatkało  albo to pompa  siada .

279

wczoraj przyczepe kiprowała bez wysiłku więc wątpię ...   i nie możliwe ze by tak padła ze pustego tura nie moze uniesc ...

280

gdy  pompa by siadła to czemu mogło bu nic nie ragować ale jeśli kiprowałeś przyczępę to ona daje
Myślę że to roździelacz ale nic nie wiadomo