Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
wczoraj jeździli za bydłem i za byki mieszańce proponowali mi 8+vat, pieniążki do ręki lub na konto - jak kto woli.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wczoraj jeździli za bydłem i za byki mieszańce proponowali mi 8+vat, pieniążki do ręki lub na konto - jak kto woli.
to ładna cena za byczki .. cena pszenicy na dzień dzisiejszy 760 +vat czyli gówno wielka cena ...
A co tak ta pszenica cienko stoi jak pszenżyto kosztuje 770 netto
U mnie pszenica konsumpcyjna na razie bez zmian 800+vat
Co sie dzieje ze sporo rolników sprzedaje teraz pszenicę -ceny wyższe- też mam troche do sprzedania a nawet nie znam ceny jaka jest w moim rejonie
80 zeta oczywiście zależy od opadania i innych pierdółek :gun: Jak to dlaczego sie sprzedaje pustki w skarbcu no !
u nas jest 760 plus Vat i ani mysli byc więcej . więc dupa .. a czemu sprzedają ?? a za co kupią nawozy i paliwo ??
Już najwyższy czas organizować środki finansowe na nawozy, podatek do 15.03, chemię trzeba będzie zamawiać. To już marzec i trzeba się szykować. Nafty trochę dokupić. U nas jesteśmy po kontrolach i dopłaty dostaniemy w terminie, ale ostatecznym, więc nie ma co na nie liczyć i chciał, nie chciał, ziarnka na wózek i do żyda, zanim wylęgnie się wszelkie robactwo i nawet nikt nie spyta po co je masz.
Chłopaki nie wiem czy dobrze zrobiłem ale podpisałem kontrakt z firmą Bio Agra na kuku z tegorocznych zasiewów po 450 netto , zakontraktowałem 200 ton , oczywiście mowa o mokrej kukurydzy.
Paweł ile to h. zobaczymy jesienią jakie będą ceny teraz to ciężko coć przewidzieć sam wiesz jak to jest.
Będę siał 30 ha , jakby rok był sprzyjajacy to powinienem plan wykonać z 20 ha , nie wiem czy dobrze zrobiłem ale szykuje się rekordowy rok pod względem zasiewów kuku , więc na więcej nie liczę ale zobaczymy co bedzie to bedzie .
Ja też próbuje w tym roku po RS (jęczmień bywa u nas zawodny ostatnimi laty) zobaczymy jak to będzie miedzy 8-10 h. Planuję oddać mokrą do Woźniaka sam kosi i zabiera z pola rozmawiałem z kolesiem, co roku tak robi i jakoś na tym wychodzi pożyjemy zobaczymy
to cena ładna .. więc nie masz się co łamac . a jaka kara niedotrzymania umowy ?
Wysłali kontrakt do Gościnowic do podpisu jak dostane go z powrotem to zobacze co piszą o karach , nie czytałem w tamtym roku bo jak podpisałem to odstawić muszę , u mnie słowo ważniejsze od piniędzy.
Paweł ale najistotniejsza rzecz to okres w jakim będą kosić i ta cena jest dobra ale przy jakiej wilgotności ???
Więc tak , plan mam wykonać od 1 pażdziernika do 10 listopada , cena 450 jest przy 30,5 % wilgotności , za procent więcej 15 zł z tony potrąceń , za każdy procent poniżej 7,50 zł dopłaty do tony. W ubiegłym roku też do nich sprzedałem kuku i 2 lata temu , dla tego gość zadzwonił z taką propozycją a kolega który z nimi nie współpracował wcześniej dostał 430 netto.
pawelg a resztki po QQ będziesz rolował i sprzedawał czy orkan?
Resztki będą rozdrobnione podczas zbioru i pod pług .
U mnie za tone biomasy placa 150 zl,jak sprasujesz i zaladujesz na ich samochod.
Słyszałem że sprowadzają nawozy azotowe z Ukrainy tansze o 30 % Tylko gdzie one są ? Wiadomośc program rolny 1PR
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo