441

Odp: Dyskusje czasowe.

Te dopłaty coś im przeszkadzają .Chyba próbują nas wydymać.Rozgarnięty koalicjant zaczym się zorjętuje to będzie po ptokach .A starsi gadali że to nie możliwe żeby dawali kasę przez cały czas muszą to ukrucić .Czyżby mieli rację?.Lepiej grekom i innym nierobom dołożyć bo oni nie mają z czego żyć.

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

442

Grecy  to leniwe  buhaje premia za  mycie rąk i punktualność  ja pier...e !

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

443

Ja juz  pisałem  wcześniej  że w 2014 r ma być nowa polityka rolna w Uni  jak  ZSL- wraz z Sawickim  bedzie  dbał o  nasze interesy  jak robi to teraz - to zostaniemy bez dopłat i ochrony rynku rolnego; i  zapanuje wolna amerykanka w  EUROPIE

444

Słyszeliście chłopaki jaki kolejny haracz sawicki nam funduje ? po funduszu promocji mleka ,żywca wołowego i żywca wieprzowego na które płacimy 0,1% od sprzedaży teraz wymyślili kolejny fundusz co będzie zbierał 0,5% od sprzedaży na wypadek niewypłacalnych firm skupowych i oszustów !!  ażeby oszukanym rolnikom wypłacać z tegoż funduszu  .

445

Traktują nas  jak kury co  znoszą złote  jajka !

446

Znamy temat te 0,5% podzielą  między siebie i znowu nie będzie -  ale znajdą nowy sposób - zabrać biednym dać bogatym .

447

to ja chce zasiadać w tym funduszu. Moge byc wiceprezesem. Darmowa kasa. A jak przyjdzie rolnikowi wypłacić z tego funduszu to i tak bedą robic problemy. i na pewno nie bedą wypłacać tego ile dana firma lub oszust jest winien. Kolejne miejsca pracy dla darmozjadów.!!!!!!!!!!!!!!!

448

a nie lepiej i taniej oszustów za jaja w niedziele po sumie na rynku zawiesić?

449

Nie miał bym nic przeciwko smile

450

Ok! jestem za ! Jak to przejdzie idę rejestrować takową działalność. Albo zrobię to bez rejestracji. stosowne papierki ściągnę z chomika. Skupię tira świń a zapłaci fundusz! 
Zastanawiam się kiedy przesadzą i ie jeszcze trzeba by mieli akcje takie jak 15 lat temu
Trzeba by chyba coś zorganizować. Oni myślą że mają do czynienia z chłopami Władysława Stanisława Reymonta. No i wypadało to teraz zrobić bo potem będzie robota....

451

Damian, trzeba u nich namierzyć jaja, poza tym ile słupów "kraczatych" trzeba by było na tą całą zgraje ? Nie wykonalne.

452

Cały aparat ZSL  jest mocno osadzony w aparacie władzy  ktorą dzierży wraz z PO  Od  samorządów  po struktury firm z udziałem Skarbu Państwa WODR  KRUS  - przynalezność obowiązkowa do PSL - bo inaczej  wylatują z pracy  to dopiero jest ośmiornica -która ma macki na cały kraj  -sprawy rolne  na drugim planie

453

tylko ciekawe kto pierwszy z tych funduszy skorzystał, mam na myśli pierwszy nabór w młodym rolniku, gdzie nie trzeba było się wcale rozliczać, albo sadzenie orzechów na g. o. Kumpel jak to ruszyło już nie mógł, tylko kolesie z miast co pobrali pgry za grosze sobie obsadzili i kasiorę trzepią... I tak ze wszystkim... Z modernizacją to samo, co niektórzy biorą kilka razy a ja ani razu nie mogę bo mam mniej ha. a ci co mają mniej to jacyś gorsi czy co?

454

ogladałem wczoraj agrobiznes i mowili ze w tym roku zabieraja 10% doplat jak komus przekroczy 5 000 Euro a w nastepnym roku nie bedzie doplat uzupelniajacych bo polski budzet nie bedzie dopłacal od rolnictwa. Paranoja kiedy wychodzimy na ulice???

Rolnik z powołania:-)

455

Ja mogę w każdej chwili  tylko niech mnie koś podwiezie smile

456

Zeby  wszystkie przywileje otrzymac  trzeba byc  w (ZSL)-PSL szeregowi czlonkowi są OK - to sa rolnicy którzy im ufają  ale jak mówia  sztandary zielone a głowy czerwone    SŁABOSC  polskich rolników to że nie sa w zwiazkach zawodowych i Sawicki o tym wie  ale to do czasu....!

457

Takich pajaców wybraliśmy w wyborach

458

Ja na nich nie głosowałem :gun:

459

a i tak spora grupa ludzi nie przejrzy na oczy...

460

Pajej napisał/a:

ogladałem wczoraj agrobiznes i mowili ze w tym roku zabieraja 10% doplat jak komus przekroczy 5 000 Euro a w nastepnym roku nie bedzie doplat uzupelniajacych bo polski budzet nie bedzie dopłacal od rolnictwa. Paranoja kiedy wychodzimy na ulice???

A po co? Ja nie mogę się doczekać czasów kiedy całkiem zlikwidują te chore dotacje i cały ten, nikomu nie potrzebny tak naprawdę twór, jakim jest ARiMR. Po pierwsze, za 2/3 pola które uprawiam dotacje biorą ich właściciele, a ja mam to co umiem z tego zebrać. Po drugie 10 lat temu hektar pola był po 1500-2500, a teraz ludzie zobaczyli, że są dotacje to ceny jak na Manhattanie. Jestem za tym aby w całej Unii zlikwidować dotacje i będzie sprawiedliwie. Po równo czyli nic.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia