1,201

Odp: Pług

W SKLEPIE - patrz zakładki

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

1,202

to ile taka obrotówka waży że forsz może się spocić przy niej??? mój forsz b-201 (no fakt nie obrotówka, ale przeróbka na zawieszany) jak miałem przykręcone 5odkładni podnosił bez zająknięcia, a mało b-201 nie waży...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

1,203

Tu nie tyle chodzi o jego wagę, ale także o jej rozłożenie na długości pługa. Ciężkie koło podporowe na końcu pługa, to większe obciążenie niż najsolidniejsza obrotnica. 1,5 tony dla Forsza to bardzo dużo, a tyle potrafi ważyć taki pług. Na gorącym oleju z ziemi nie wyrwie bez cofnięcia. Na Piotra miejscu, w trosce o komfort psychiczny, już przeglądałbym wątki o dodatkowych siłownikach i innych metodach wspomagania podnoszenia. U mnie jednym z argumentów które sprawiły, że mam PHXa była nerwica podczas pracy, jak nie dawał rady podnieść, a potem obrócić, bo klamot zaparł się o ziemię i ani w te, ani w tamte. Teraz obrotówka robi działki i jakieś końcówki albo nic nie robi i spokój.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

1,204

Pietia dokładnie   to ten sam pług .    koleś spuchł   i  Piotrek  wyrwał go za dośc fajną cenę smile Piotrze masz już go na podwórku ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,205

mam w poniedzialek przywiozłem

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

1,206

i próbowałes go dźwigac ?  czy czasu brak ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,207

wczoraj cały dzień najpierw rozkręcałem żeby zciągnąć go cyklopem , a potem skręcałem smile tak więc nie było kiedy. Muszę wspawać w lagi haki sprzęgające bo ma sworznie 38 mm i nie wchodzą w  moje kule.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

1,208

czesc . moze wiecie jak lepiej zamontowac "srobe rzymską" gdy podczepiam b-201 oryginalny wieszak .(kierownica)
lepiej dac na dol czy moze lepiej srobe zakladac na szczytowy otwor w ciagniku ?
traktor czystaczy
ciagle zastanawiam sie nad zakupem tulei do kierownicy.

musialem obciac jeden wieszak i go skrócić ...bo pierwsza "skiba"  ciagnela sie po ziemi ...teraz wisi troche wyżej.
takze mam problem z wykladaniem sie przy skrecaniu ...wieszak niby w poziomie ...ale od tulei zaczyna lekko opadac. jak skrecam w lewo lemiesz jest tylko z 10 cm nad ziemia.
sam plog jets spoko ..wszystko ma wymienione ..zero luzow
walka nadal trwa .. juz i tak luzy na trzymaniach zlikwidowalem ..ale i tak plug sie buja
tylne kolo sztywne ...aa i mam wstawione takie wysokie jak od stara 200.

1,209

Panowie mam problem obraca mi pług tylko w jedną stronę siłownik na dwa węże jak obracam w jedą napina się wąż i pług się obraca jak chcę obrócić w drugą napina się drugi wąż ale pług stoi gdzie szukać przyczyny w ciągniku czy w pługu? poprzednio miałem na jeden wąż i było ok.

Fota siłownika od obrotu

http://img535.imageshack.us/img535/2070/imag0066ri.jpg

Uploaded with ImageShack.us

1,210

Coś mi się wydaje że problem tkwi w siłowniku ,tam gdzie masz przykręcone węże powinna być kulka i sprężynki( nie pamiętam jak to urządzenie się nazywa), Albo się kulka się zablokowała lub pękła sprężynka .

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

1,211 Ostatnio edytowany przez Scorpion (2012-03-17 15:55:08)

http://allegro.pl/zawor-obrotu-plug-vra … 57541.html
Tego Ci brakuje. przy kupnie nie próbowałeś obracać?

1,212

rozebrałem ten siłownik (zawory) niby wszystko działa kulki są sprężynki są , tłoczki chodzą lekko.

http://allegro.pl/zawor-obrotu-plug-vra … 57541.html
Tego Ci brakuje. przy kupnie nie próbowałeś obracać?

U mnie ten zawór wbudowany jest  w siłownik

1,213

pamietasz problem  z eberhardem ??
więc tu  teoretycznie będzie to samo ..  wiec jak już rozbebeszyłeś tą kostkę  to zobacz  którędy płynie olej   i pomijając ten cały zawór  zrób bez zaworu jako  zwykły siłownik  bez kombinacji ..  to raczej powinno byc tak że  do obrotu dajesz non stop ciśnienie.. 

ja tego eberharda  zrobiłem na 2 węże i  święty spokój był

1,214

Ale ten jest na 2 węże a eberhardt był na 1 myślę że problem jest w rozdzielaczu w ciągniku. jutro spróbuję podpiąć się pod 2 sekcje w rozdzielaczu.

1,215

Pod dwie sekcje nawet nie drgnie, a co najwyżej położy się w poprzek. Musisz mieć sprawdzoną jedną parę i z nią eksperymentować. Pod dwie to nawet mój nie obróci, a ma siłownik dwustronny bez zaworów.

1,216

A próbowałeś zamienić węże?

1,217

tak

1,218

Pewnie ci nie pomogę ale u mnie te zaworki to są tylko przeciążeniowe,może się któryś zacina.

1,219

Panowie mam pytanko odnośnie pługa kvernelanda EM100 z PACKOMATEM  4 obrotową.
Dźwignie to forszaj??
Zastanawiam sie nad tym pługiem ale jeszcze rok muszę poczekać na młodego rolnika ale z ciekawości sie pytam czy targnie taki płużek ?? ;D

1,220

pewnie tak . one są w miare lekkie ale o packomacie zapomnij ..   szkoda forsza..  o ile będzie chciał współpracowac ...