Odp: PROW
Mareczku ale z czystej ciekawości ma kumpel haaaaaaa?????
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » PROW
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mareczku ale z czystej ciekawości ma kumpel haaaaaaa?????
120 i jego brat niecałe 50. Mówi, że jak jeszcze dokupi 20 to mu wystarczy
To już jest co uprawić.
Panowie zaczynam się co nieco rozglądać i podpatrywać ciągniki, pytam właścicieli o opinie. Jeśli byście mieli 175 tyś zł. (brutto) za jakim ciągnikiem byście się rozglądali ? Wymagania: ok 110KM, musi się zgrać z agregatem upr-siew 3m - ponad 2 tony, z pługiem 5 grudziądz a docelowo nieduża 4 obrotek i podorywkowy 2,6m. Z tego co oglądałem do tej pory to forterra 115 i farmtrac 7110dt - oba w podobnej mocy i cenie. Co jeszcze można zobaczyć ? Marzy mi się agrotron k420 ale raczej nie moja liga.
New holland?
Ja to chyba mocno zainteresował się jakimś belarusem. Te nowe mocniejsze fajnie chodzą opinie mają dobre, no i żwawe to są.....
Ja podobnie. Jak do uprawy to 1025. Albo coś nowoczesniejszego Pronar P5
belarus 15XX załatwił by ci sprawe opinie ma super ... cicho w kabinie.. oczywiście jeżeli nie zalezy ci na wygladzie .. wnętrza kabiny ... bo wyglada jak od siekiery ale jak na mój gust to warty oglądania .. Zetora raczej se odpuśc .. nie ma dobrej opini o tym ciagniku ..
To lepiej na wyglądzie w ciągniku zaoszczędzić bo tym pługa nie ciągniesz , a zmienić samochód na lepszy
Jeszcze wchodzi w gre john deere serii M.Mam znajomego,ktory sie zastanawial pomiedzy zetorem,a 5100 M,ktora wyszla go tyle samo co zetor.Jest super zadowolony,chociaz osobiscie slyszalem kilka negatywnych opinii.Jednak o zetorze wiecej.
Z NH to któryś z modeli t5000 ale muszę podjechać do dilera i pogadać o cenie bo nie wiem ile się cenią.
Co do belarusa to czy one mają rewers ?? a i chciałbym mieć EHR - mają ?
O JD5100R też się zastanawiam ale może mieć problemy ze stabilnością przy agregacie.
Czy JASKOT prowadzi belarusa ?
Z tego co mowi moj znajomek,to M jest tansza wersja bez elektroniki.Ma rewers,klime i podobna moc jak ursus setka.Sasiad mojego wujka ma 2 NH i mowi,ze to porazka.
Jak ucho przylozysz,tak inaczej slychac.Jedni narzekaja,drudzy nie,ale jednak te ciagniki wszyskich marek jakos pracuja i tragedii nie ma.
MTZ Belarus !!!!! Znajomy ma 1523.3 to ciąga nim 4 m agregat uprawowo siewny i idzie jak szalony. Ma już hydraulikę BOSCHA z EHR. Zamówił do niego tylko szersze opony,tuz,obciążnik i klimatyzacje , na inny by się nie zamienił.
http://www.youtube.com/watch?v=mobuV4FnY4M
Podglądowy filmik.
A to z innego beczki jak widać niby taki zacofany Łukaszenka a jakimi się bujają własnymi ciągnikami.A nasz ursus nie ma szans do ich belarusa.
http://www.youtube.com/watch?v=vg3Ho_CX … ure=relmfu
Zorak Jaskot prowadi belarusa orax Deutza .. JD masz w udaninie .. odradzam ... brat tam pracuje a ja Jeleniem jeźdze . od czasu do czasu . opinie ludzi tych co się przesiedli z inych marek na jelenia w większosci negatywne .. Bewlarusa masz jeszcze w Jaworze i wałbrzychu ...
u jaskota to wiem że deutz i zetor ale że belarus to nie wiedziałem. Wojtas to mówisz że w udaninie lipa ? We wtorek kuzynowi przywieźli właśnie z Udanina JD model 6330 z ładowaczem a pod koniec kwietnia dojedzie z Jaskota DF Agrotron jakiś model 130 koni. Może Twój brat go kompletował lub przywoził.
nie on tam robi za robola w polu ... ale jeżeli ten ciągnik będzie robił w polu to sobie go obejrzyj dobrze i zobacz po roku co się w nim dzieje.. JD to teraz z gównolitu robiony
Panowie wiecie coś o naborze 2012 na młodego rolnika ?
Nie będzie brak kasy
Sprawdż to u siebie w najbliższej ARiMR- wiem że jakieś srodki zostały wyasygnowane?/
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » PROW
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo