181

Odp: PROW

Mareczku ale z czystej ciekawości ma kumpel haaaaaaa?????

182

120 i jego brat niecałe 50. Mówi, że jak jeszcze dokupi 20 to mu wystarczy big_smile

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

183

To już jest co uprawić.

184

Panowie zaczynam się co nieco rozglądać i podpatrywać ciągniki, pytam właścicieli o opinie. Jeśli byście mieli 175 tyś zł. (brutto) za jakim ciągnikiem byście się rozglądali ? Wymagania: ok 110KM, musi się zgrać z agregatem upr-siew 3m - ponad 2 tony, z pługiem 5 grudziądz a docelowo nieduża 4 obrotek i podorywkowy 2,6m. Z tego co oglądałem do tej pory to forterra 115 i farmtrac 7110dt - oba w podobnej mocy i cenie. Co jeszcze można zobaczyć ? Marzy mi się agrotron k420 ale raczej nie moja liga.

gg 5118068

185

New holland?

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

186

Ja to chyba mocno zainteresował się jakimś belarusem. Te nowe mocniejsze fajnie chodzą opinie mają dobre, no i żwawe to są.....

Ja podobnie. Jak do uprawy to 1025. Albo coś nowoczesniejszego Pronar P5

188

belarus 15XX   załatwił  by ci sprawe tongue  opinie ma super ...  cicho w kabinie.. oczywiście jeżeli nie zalezy ci na wygladzie ..  wnętrza kabiny ...  bo wyglada jak od siekiery big_smile ale jak na mój  gust to warty oglądania ..  Zetora raczej se odpuśc ..  nie ma dobrej opini o tym ciagniku ..

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

189

To lepiej na wyglądzie w ciągniku zaoszczędzić bo tym pługa nie ciągniesz , a zmienić samochód na lepszy smile

190

Jeszcze wchodzi w gre john deere serii M.Mam znajomego,ktory sie zastanawial pomiedzy zetorem,a 5100 M,ktora wyszla go tyle samo co zetor.Jest super zadowolony,chociaz osobiscie slyszalem kilka negatywnych opinii.Jednak o zetorze wiecej.

191

Z NH to któryś z modeli t5000 ale muszę podjechać do dilera i pogadać o cenie bo nie wiem ile się cenią.
Co do belarusa to czy one mają rewers ?? a i chciałbym mieć EHR - mają ?
O JD5100R też się zastanawiam ale może mieć problemy ze stabilnością przy agregacie.
Czy JASKOT prowadzi belarusa ?

gg 5118068

192

Z tego co mowi moj znajomek,to M jest tansza wersja bez elektroniki.Ma rewers,klime i podobna moc jak ursus setka.Sasiad mojego wujka ma 2 NH i mowi,ze to porazka.
Jak ucho przylozysz,tak inaczej slychac.Jedni narzekaja,drudzy nie,ale jednak te ciagniki wszyskich marek jakos pracuja i tragedii nie ma.

193 Ostatnio edytowany przez blazej1694 (2012-03-16 18:54:28)

MTZ Belarus !!!!! Znajomy ma 1523.3 to ciąga nim 4 m agregat uprawowo siewny i idzie jak szalony. Ma już hydraulikę BOSCHA z EHR. Zamówił do niego tylko szersze opony,tuz,obciążnik i klimatyzacje , na inny by się nie zamienił.
http://www.youtube.com/watch?v=mobuV4FnY4M
Podglądowy filmik.

194 Ostatnio edytowany przez blazej1694 (2012-03-16 19:08:15)

A to z innego beczki jak widać niby taki zacofany Łukaszenka a jakimi się bujają własnymi ciągnikami.A nasz ursus nie ma szans do ich belarusa.
http://www.youtube.com/watch?v=vg3Ho_CX … ure=relmfu

195

Zorak  Jaskot prowadi belarusa  orax Deutza ..  JD masz w udaninie ..  odradzam ...   brat tam pracuje a ja Jeleniem jeźdze . od czasu do czasu . opinie ludzi  tych co się przesiedli  z inych marek na jelenia  w większosci negatywne ..    Bewlarusa masz jeszcze w  Jaworze i wałbrzychu ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

196

u jaskota to wiem że deutz i zetor ale że belarus to nie wiedziałem. Wojtas to mówisz że w udaninie lipa ? We wtorek kuzynowi przywieźli właśnie z Udanina JD model 6330 z ładowaczem a pod koniec kwietnia dojedzie z Jaskota DF Agrotron jakiś model 130 koni. Może Twój brat go kompletował lub przywoził.

gg 5118068

197

nie on tam robi za robola  w polu ...  ale  jeżeli ten ciągnik  będzie robił w polu to sobie go obejrzyj dobrze i  zobacz po roku  co się w nim dzieje..  JD to teraz z gównolitu robiony

198

Panowie wiecie coś o naborze 2012 na młodego rolnika ?

199

Nie będzie brak kasy

200

Sprawdż to u siebie w  najbliższej ARiMR- wiem że jakieś  srodki  zostały  wyasygnowane?/