321

Odp: MTZ i wszystko co z nim związane

Ja zaczne od pompy,bo wiem ze wczesniej z nia byl problem.Zamowilem dzisiaj pompe HYDROSILA za 290 zl z tej firmy,co linka dal wojtas.Ta za 245 to zamiennik-ponoc.... i taka zamontowana jest u mnie teraz.Ta,ktora zamowilem jest identyczna jaka byla u mnie oryginalna.Mialem tez problem z biegami srodkowymi,ktore wyskakiwaly.Powodem byla peknieta sprezynka,ktora je blokuje.Kupilem tez slimak i linke obrotomierza,klosze lamp tylnych,wlacznik pradu,filtr paliwa.Zakupy za 450 zl,paczka ma przyjsc jutro.

322

Panowie  potrzebuje  tabele prędkosci  jazdy MTZ    chce dopasowac go do opryskiwacza ..  ostatnio  jeździłem nim  gdy pryskałem RSM   ale wiadomo  do innych opryskó potrzeba  lepszej dokładności ..   opryskiwacz na 2.5 bara więc prędkośc 7 km na godzine jeśli się nie mylę . przy predkosci  +/- 2000 obr

tylko zaraz mi nie mówcie żebym se zmierzył prędkosci poprzez wzór ..  bo nie tylko o te biegi mi chodzi ..    wiem że gdzieś była ta tabela w necie ale nie moge zmaleźc ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

323

Mówisz i masz... nie wiem tylko czy o ten model MTZta Ci chodziło...
http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/im … -mtz-82ts/

324

zwykła skrzynia 9 biegowa ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

325

dobierz se prędkość na oko co się będzie męczył z liczeniem big_smile

326 Ostatnio edytowany przez goldenarts (2012-03-18 19:55:00)

No to teraz powinno być to czego szukałeś...

http://img688.imageshack.us/img688/721/9899r.jpg

Jak potrzebujesz to mam całą instrukcję...

327

Wojtek prędkości masz na obrotomierzu jeśli masz oryginalne opony to nawet w miarę dokładne.

328

wojtas jak masz oryginalny obrotomierz to masz tam szybkosc na kazdym biegu i obroty wom,ale nie wiem jak jest z dokladnością.

329

tak mam orbinal ale z tego co widze ni jak ma się do rzeczywistosci ..  te  prędkości też za wiele nie mówią ..   bo yu pisze że 7.23 masz na 3 biegu   a jak mierzyłem to taka predkośc wychodziła na 7 . chyba że  coś ja zle robiłem ...  zresztą zastosuje się do tych predkości i zobaczymy co wyjdzie ..

330

Wojtek może to głupie ale pomyślałeś o nawigacji. Każda po włączeniu pokazuje prędkośc i to dokładną a Ty tylko będziesz obserwował obroty i przełożenie i będziesz miał prawie z apteczną dokładnością tą prędkośc.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

331

no o tym to nie pomyślałem ..  muszę sprawdzic .. .

332

I jak nawigacja pokazuje prędkośc, nie oszukuje.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

333

Panowie . pytanie za 100 punktów ..

trzeba rozłączaccałą elektrykę od silnika by tym odjechac od skrzyni ? czy  gdzieś sa jakies szybkozłączki ??

jak się dobrac do skrzyni biegów . bo soś chrupło zapiszczało i staneło ... dodam że na wciśniętym sprzęgle dało się go ściągnąc do domu na chodzacym silniku . inaczej nie ma takiej opcji .   wrzucając jaki kolwiek bieg . silnik gaśnie

spuszczając olej ze skrzyni biegów .  poleciała jakas kulka z łozyska ..

czy  do odjechania  skrzynia pośrednią i skrzynią biegów od tylnego mostu to trzeba spuszczac olej hydrauliczny  z tego zbiornika ??  czy  można go smiało odkręcic od pośredniej i podnieśc do góry ?

prosze o pilne odpowiedzi ..

334

Trzeba  kable od silnika  odpiąć .
Jak podniesiesz zbiornik z olejem  hydraulicznym to olej poleci bo zbiornik nie ma dna .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

335

to ruski chyba  blachy pożałował że dna w zbiorniku nie zrobił

336

Zbiornik jest  odlany a nie z blachy big_smile

337

własnie o to mi chodziło . więc i olej hydrauliczny musze spuścic ..   a są takie wielkie kolanka z nakrętka pod deską rozdielczą ?  przez to idzie cała wiązka elektryki . to nie są  złączki ?  w środku ?

338

Nie wiem , nie rozkręcałem tego smile

339

Przedwczoraj wymienialem pompe hydrauliczna i nie zauwazylem,zeby nie mial dna.Wojtas wyciagnij jeszcze wczesniej podloge i zdejmij gorny dekiel-ten duzy na ktorym jest dzwignia zmiany biegow.Wtedy od gory widac wiele lozysk i trybow.Nie ma duzo roboty,a wszystko bedzie wiadomo.Ja tez to sciagalem,bo wymienialem sprezynki od biegow,bo wyskakiwaly.Teraz z kolei 5 nie wchodzi,bo za mocne sprezyny.

Ja tez mam pytanie za 100 punkow.
Wymienilem pompe hydrauliczna i jest troche lepiej,ale rozsiewacz Amazone z tona nawozu ledwo co podnosi na pelnych obrotach.Wkrecilem na max srube od zaworu na rozdzielaczu i niewiele to zmienilo.Dlaczego ta k...a dalej nie podnosi,tak jak powinna???????

340

może siłownik siada albo masz zasyfiony filtr od hydrauliki.