Odp: Podatek gruntowy
A od czego jest URZĄD - SKARBOWY
Od gnębienia takich jak ty i ja ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Podatek gruntowy
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A od czego jest URZĄD - SKARBOWY
Od gnębienia takich jak ty i ja ...
Mówiac szczerze zeby nasz durny rząd miał trochę smykałki do interesów co Rydzyk -to nie było by takiego bezrobocia
U mnie w gminie stawka podatku w tamtym roku była 66,25 od ha przelizceniwego,
a w tym roku 100 zł od ha przeliczeniowego.
Tak rozmyślałem o tych ubezpieczeniach i czegoś nie rozumiem jak wykupię polisę np;od wymarznięcia,powodzi,ulewnego deszczu,gradobicia to wykupuję ją na cały okres wegetacji rośliny aż do zbioru i stawka jest jedna a czemu zakłady płacą w różnych % w zależności od terminu szkody na przykład wiosną od wymarznięcia 20% a od gradu 80% od kwoty ubezpieczonej ale co to mnie obchodzi kiedy nastąpiła szkoda przecież zapłaciłem pełną stawkę ubezpieczenia od zasiewu aż do zbioru???
nadal nie rozumisz tego że firmy ubezpieczeniowe są po to by brac pieniądze za nic . a nie za to by ci w racie co wypłacac ??
tak samo jest z samochodem . ubezpieczenie jak płacisz to według przelicznika i rocznika a jak masz wypadek i do kasaji to odejmują ci za wszystko . przebieg .żużycie opon. wnętrze , takie pierdoły znajda że zapłaca ci jak najmniej się da ... i tyle ...
tomek oficjalnie to jak zbarze czy rzepak nie przeżyje zimy to możesz jeszcze go przesiać i tak na tym polu coś urośnie i zarobisz. Wiosna na rzepak nie dajesz na rzepak nawozów czyli nie wkładasz w niego. A prawda jest taka jak pisał wojtas
Wiecej o ubezpieczeniach w Hyde Park strona uprawy straty ubezpieczenia
Jeszcze jedno w trące .Pajej ale co kogo obchodzi że jak wymarznie to wiosną coś zasiejesz przecież kupujesz polisę na cały okres wegetacji a nie do wiosny.Tyle samo zapłaciłem na wymarznięcia jak i na gradobicie.
Tomek nie można wykupić polisy na coś co nie istnieje. Umowę zawierasz gdy masz już zasiane,ewentualne odszkodowanie dostajesz za faktyczny stan posiadania.Takie rozwiązanie ma decydujący wpływ na wysokość składki która jest stosunkowo niska a do tego sam decydujesz jaką wyniesie kwotę.
Nie wiem jak w innych rejonach ale na Dolnym Ślasku zostały powłane Gminne Komisje ; ds; oszacowania strat ws ;wymrożen zbóż i rzepaku Po uznaniu strat - kredyt kleskowy umorzenie podatku
W gminie Śrem też wnioski,szacowanie itp.ale czy coś dadzą?????.Ja nie zapłaciłem raty podatku i złożyłem wniosek o umorzenie płatności.Dodam tylko że z 55 ha pszenicy i pszenżyta nie zostało nic.Obecnie przesiewam kwalifikatem pola nadające się pod pszenicę jarą ,słabsze grunty pozostawiam na ugór [15 ha].W mojej okolicy ugory to nienormalność przy cenie gruntu 40 tyś i więcej ,ale taka konieczność.Ogólnie to ocalało w okolicy ok. 10% upraw.To obraz klęski i rozpaczy a media i politycy milczą.KRUS,paliwo,materiał siewny,nawozy,podatki ostro w górę a dopłaty w dół.Myślę że przed EURO 2012 czekają nas jeszcze inne IGRZYSKA na barykadach.
Posiej chociaż gorczycę tanio materiał do siania bo nie wiele go trzeba a szkoda żeby pole darmo stało. Coś tam przecież urośnie.
Jesienią opryskałem glinem dlatego tylko pszenica.
To te ugory zasiej jarką z kombajnu -szkoda pola bo ta banda niema litości że Ty masz biedę ; tylko płac albo płacz popieraj protest w Bydgoszczy oni oto walczą!!!!!
Ciekawe jak głęboko taki oprysk wchodzi w ziemię. Jakby spróbować głębiej przyorać i coś tańszego....... ? albo faktycznie posiać jarą i chociaż najmniejszą linią oporu z nawozami i odżywkami. Chociaż koszt jesiennych zabiegów żeby się zwrócił.
Panowie zmienić wątek, bo jak wrócę od prosiaków to wszystko wypier... czyszczę
Dzisiaj dostałem informację że też wchodzi w rachubę składka KRUS- ale czy tak będzie okaże się za niedługo
jarką nie da rady bo taka z silosu po kombajnie teraz kosztuje 1600 zł a to by był podatek od głupoty[tak panie moderator tu wciąż o podatkach].Co do Bydgoszczy to ich popieram i jak wytrzymają aż posieję to kto wie czy ich nie zasilę.
Gmina Świdica - umaża 1 rate podatku dla tych co nie zaplacili ?- a ci co zaplacili płacic musza ? - paranoja ? i tak jest w calej Polsce ? Doplata jest w kwocie 100zł obojetne czy material siewny od rolnika czy z CN - wszystko zalatwia sie w ARiMR- odziały terenowe informacja !
Co panowie rolnicy myślicie o tym że rzad chce wprowadzic podatek obrotowy w 2014r w miejsce obecnego - czy będzie lepszy czy gorszy oto jest pytanie ?- a jakie jest wasze zdanie!
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Podatek gruntowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo