161

Odp: Ceny Usług

za wyjazd z przyczepą do lasu  czy gdzie kolwiek .  licze 70zł za godzine ..  czy stoi czy jedzie ..   licząc że zejdzie ci 2 godziny  to będzie 140zł . jeśli ty masz sam to załadowac to  doliczas kase...

za sianie biorę 80 zł  samym siewnikiem ...   wkoncu paliwo nie  tanieje  a siewnik się z używa ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

162

U mnie za 80 zł nikt by nie siał.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

163

Ja już nie mam stawek dla Fortschritta poniżej 100 zł/godzinę (las - 130). Może na Ciapka coś bym znalazł ale nie ma co za darmo katować sprzętu. Sianie 120zł/godzinę. Taniej to tylko C-330 z lejkiem.

Jeżeli chcesz iść przez życie z klapkami na oczach pamiętaj, że w pakiecie jest jeszcze chomąto, orczyk i bat.

164

Masz rację Marku jak dla kogoś ceny usług są za drogie to nie kupi sobie maszynę i potem robi charytatywnie smile

165

A za młócenie w tym roku ile ? 280zl od hektara  ? To juz chyba mało

166

280zł od hektara..   yyy  420 to ja w zeszłym roku brałem ..  PCK  na plecach nikt nie ma ..  w tym roku to  poczekajmy do żniw...  zobaczymy cene ropy .. i części ..

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

167

Ja w zeszłym roku kosiłem u sąsiadów to brałem 3 stówy na godzinę.

168 Ostatnio edytowany przez Andrew89 (2012-03-27 23:06:39)

tak koledzy 280 lol ale do tego koszty operacyjne typu ON olej smar itp big_smile i browara po robocie.....

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

169

Nic śmiesznego taka stawka jest w tej okolicy albo była

170

ja brałem ostatnio po 340 i nikt nie narzekał u mnie w okolicy brali po 350 ale mało jeżdżą na usługi mają dużo swojego.

171

U nas to paranoją jak potrzebowałem najmować do młócki to 250zł w górę i nie było kogo złapać teraz jak mam kombajn to wyskoczył taki jeden Lexonem i po 200zł/ha jeździ i teraz  wyskocz na zarobek.

172

Najlepsze dzisiaj słyszałem od kolegi, który w zeszłym roku kupił kombajn jakiegoś 4metrowego deutza. Otóż kupił go z myślą o zarobku bo sam ma 5 hektary pola i robią razem z ojcem który też ma bizona. Razem kosili jednym przez lata. Cżęść kombajnu mu się zwróciła a na drugi rok chyba sprzedaje.Ludzie kiepsko płacą mocno płaczą kombajn beczkę dziennie pali.U nas ok300 za godzine z sieczkarnią.

173

W zeszłym roku płaciłem 190/h za kombajn (heder niecałe 3m), 140 prasa kostkująca, kopaczka dwurzędowa do ziemniaków 120/h, a kombajn do ziemniaków anna bez ludzi 140zł/h.

174

To ja powinienem kasować  280 za godzine kopania- mam dwurzedowy ale nie mam komu  bo poza mna  nikt nie sadzi

175

traktor skąd jesteś ?  dolnśląsk ??

panowie może poczekajmy do  żniw . bo patrząc na tą pogodę to nie ładnie ..   oby wogóle było co kosic ..  rzepaki  ujdą...  pszenice to paranoja ...   więc  wszystko się okaże ..

176

Za 190 za h przemyslalbym wynajecie kombajnu na zniwa.Walka z bizonem nie kalkuluje sie przy takiej stawce.

177

Ale jak Ci natłucze trzydzieści kilka godzin na Twoich hektarach, to szybko przejdzie Ci ten pomysł. W tym roku samo paliwo oleje, smary i antydepresanty, w przypadku E-512, na jeden hektar wyniesie około 100zł. Do tego przygotowanie kombajnu do sezonu, to standardowe 1000 zł. To musi kosztować co najmniej 300 zł na godzinę. Wtedy w zależności od plonu i zachwaszczenia wyjdzie od 300 do 450 zł/ha.

Jeżeli chcesz iść przez życie z klapkami na oczach pamiętaj, że w pakiecie jest jeszcze chomąto, orczyk i bat.

178

popieram słowa marka   lecz  cena będzie  bliżej tej wyższej ceny ...

179

A swoją drogą ciekawe ile teraz będzie kosztowało najęcie sieczkarni do QQ w zeszłym roku płaciłem 400 od hektara...

180

sieczkarnia za 400 w tamtym roku u mnie zestaw sieczkarnia +odwóz 2 ciągniki 1000ha