Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
ja mam koło 30 ton jarki chetnię sie podziele.
Jestem z małopolski dokładnie z miechowa. jak bedzie trzeba to i tani transport się załatwi.
tel 604 941 911
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja mam koło 30 ton jarki chetnię sie podziele.
Jestem z małopolski dokładnie z miechowa. jak bedzie trzeba to i tani transport się załatwi.
tel 604 941 911
Na dziś propozycja za pszenżyto to 820 i nie jare do siewu tylko zimowe na paszę
:crez: 200kg\ha = 500zł
pszenica w skupie po 820 . nadal .. paranoja
osadkowski świdnica płaci 867 za 26 gluten 12/8 białko wczoraj woziłem
Mocznik -1800zł- coraz wyżej ---. OLEJ NAPĘDOWY 5.94 ZŁ- szkoda słów!!!!!!
W piatek kupilem ON w hurcie 5,62
Na objazdowej w Kłodzku był wczoraj po tyle w detalu
we wrocku tankowałęm busa po 5,65 brutto:)
U mnie też ropa po 5.65 na bliskiej... Nawóz kupowałem saletrę amonową po 1450 za tonę.
pszenica w skupie po 820 . nadal .. paranoja
Wojtas korkuś KOMEX tyle płaci za paszówkę konsumpcja po 860
A jakie terminy płatności oferują
Panowie jak u Was ceny materiału siewnego, pytam o materiał od "chłopa" nie z centrali a interesuje mnie pszenica jara. A może ktoś ma na zbyciu z okolic Sieradza.
Ja brałem od sąsiada ale nie wiem po ile bo nie chciał za to kasy tylko trochę gnoju...
Ja brałem od sąsiada ale nie wiem po ile bo nie chciał za to kasy tylko trochę gnoju...
A może ma jeszcze na zbyciu tak z 300kg jak byś mógł spytac.
A jakie terminy płatności oferują
30 dni ale firma pewna
Panowie jak u Was ceny materiału siewnego, pytam o materiał od "chłopa" nie z centrali a interesuje mnie pszenica jara. A może ktoś ma na zbyciu z okolic Sieradza.
U nas o jarce z centrali zapomnij a od chłopa to teraz nawet po 200 za kwintal
Jamir12 no niestety nie ma bo od niego ostatnie 2 metry wziąłem
A nie mówiłem, żeby nabrać pokory?
Marek to że materiał siewny od chłopa kosztuje więcej niż zwykle to mnie bardzo cieszy z jednej strony bo wreszcie zarobi parę groszy ale z drugiej strony troszkę martwi bo go nie mam i będę musiał więcej zapłacic ale mówi się trudno i liczy na przyszłe zbiory na których może się uda zarobic oczywiście bez nadmiernej pazerności.
A ja mam już zapisy na materiał siewny Tigera na jesień. Jakimś cudem przeżyło mi 2 ha i sąsiedzi się ustawiają po ziarno na jesienne zasiewy. Jesienią będzie kolejny cyrk.
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo