Odp: Pompa
O nie to moje foty znikną Ale i nie raz i z tego programu znikają zdjęcia ale pewnie dlatego że trzeba będzie się zarejestrować ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Pompa
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
O nie to moje foty znikną Ale i nie raz i z tego programu znikają zdjęcia ale pewnie dlatego że trzeba będzie się zarejestrować ?
po prostu trzema wrzucać na imageshack
Przymierzam się do przerobienia pompy głównej na ruska wiozę do tokarza myślę że da radę to ogarnąć pompa to nsz 50 prawa jeśli się mylę proszę o poprawę . jeszcze te krućce muszę dokupić i teraz mam pytanie wiadomo wlot i wylot ale co zrobić z tym wylotem na mały obieg jak to zamknąć gdzie podłączyć
Nic po prostu zaślep.
Mała uwaga. W handlu są dwa rodzaje pomp NSZ 50 prawa :
1) Za około 140 zł o mniejszych gabarytach'
2) Za około 240 zł ( okrągła) o większych gabarytach (wzmocniona) dłuższa od pierwszej o około 30 mm.
Przy pierwszej płyta może być grubsza powiedzmy 30 mm. Przy drugiej płyta musi być cieńsza ( około 12 mm), ponieważ inaczej nie zmieści się we wnęce.
Ją mam chyba ta większą tokarz robi mi to na wielkość tej starej tłoczłowej teraz okazuje się że w górze pompy starej jest też jakąś dziura która trzeba chyba zaślepić wlot zostaje wylot zostaje i koło wylotu otw zaślepić chyba że się mylę całość wyniesie mnie około 600 zł z pompą trochę dużo ale zobaczymy proszę o odp na temat tych otworów
Od strony wlotu jest przewód odprowadzający nadmiar oleju z powrotem do zbiornika. Od strony wylotu jest przewód niskiego ciśnienia do sterowania pracą rozdzielacza. Myślę, że, te wyjścia oczkowe można zaślepić bez odkręcania przewodów w miejscach oczek tuż przy pompie. Oczko zaślepić można śrubą z nakrętką kołpakową ( z czapką) plus 2 podkładki miedziane.
Ja zapłaciłem w Pszennie 1500 zł. Pompa chodziła 2 lata i to dopiero jest dużo.
Pompa po regeneracji w Hydrotorze chodzi bardzo dobrze. Przy dodatkowych siłownikach- rewelacja .Agregat szer 4,2 m podnosi w 3 sekundy, opuszcza szybciej - jakieś 2 sekundy. Olej jest ciepły, ale nie gorący. Jednym słowem wszytko gra, aż miło .Warto było wydać trochę kasy.
to ja nie rozumiem masz oryginał orsta czy ruska
Teraz mam założoną pompę Orsty po regeneracji w Hydrotorze. Ruską pompę mam zrobioną na zapas. Jak padnie Orsta to już nie będę nigdy jej ożywiać . Przejdę na markę Hydrosiła, czyli ruską.
Marcin będziesz musiał dorobić przewód giętki na wyjście z pompy , ponieważ stary nie będzie pasował. Długość około 32 cm. Ja nie przewężałem wyjścia z pompy. Zrobiłem tak jak w oryginale. Napisz jakie są wymiary śrubunków na tej rurce wychodzącej z pompy dł. ok. 30 cm.Tego przewodu jeszcze nie zrobiłem, a chciałbym mieć cały komplet.
Koledzy napiszcie proszę jaka jest obudowa pompy - aluminiowa czy żeliwna ? bo mam pękniętą i czy podczas rozkręcania pompy tj.(obudowy) nie natrafię na jakieś niespodzianki. Chodzi mi o pospawanie jej. Co mogło być przyczyną pęknięcia ? Taki ciągnik "323" kupiłem , u chłopka na polu nie było widać że coś kapie .
Obudowa jest aluminiowa mam nadzieję że nie będziesz spawał samej pompy, a dokładniej gdzie masz pęknięcie
Dokładnie to pękła na tej obudowie ( wygada jak klosz) od dołu pęknięcie na długości ok. 7-8cm.
pio_olec lepiej poszukaj drugiej albo załóż ruską.
Ruska nie wchodzi w rachubę bo potrzebne mi będzie mniejsze ciśnienie do napędu silnika hydraulicznego przy stole załadowczym rębaka. Powiedzcie czy podczas ściągania tej obudowy nic się w pompie nie rozleci , bo spawanie aluminium bez dokładnego umycia i bez rozkręcania jakoś mi się nie widzi aby było dobrze pospawane.
Za podpowiedzi serdecznie dzięki.
Zapomnij o spawaniu chociaż jak ci się uda to będę pod wrażeniem.
Aluminium da się pospawać , ja mam pospawaną obudowę od blokady przedniego napędu. Jednak to nie jest to samo co pompa . Jak chcesz mieć mniejsze ciśnienie na ruskiej to załóż 30-tkę pompę . Możesz spróbować pospawać ale u dobrego fachowca a nie tylko z nazwy . Kumplowi pospawali obudowę od przystawki do cięcia kuku.
przy Classie Jaguarze . Jednak nie wiem czy ją założył.
Koledzy pospawanie tego to dla mnie żaden problem , chodzi o to czy jak rozkręcę ten dekiel od pompy to czy mi się środek nie rozleci na miliony części i nie dam rady tego ponownie poskładać w całość , a nie mam żadnego rysunku.
Sebastian co do mniejszej mocy pompy to nie wchodzi w grę bo ma jeszcze obsługiwać HDS-a
Panowie mam pytanie, a mianowicie chcę wyrzucić stary rozdzielacz hydrauliczny i wstawić takie coś http://allegro.pl/rozdzielacz-hydraulic … 18530.html
I mam pytanie odnośnie pompy, czy pod zasilanie tego rozdzielacza mogę wpiąć równolegle oba zasilania z pompy? Tzn obieg 50l/min i ten sterowczy 10l/min?
Czy to będzie działać? Czy ktoś już przeprowadzał taką modyfikacje?
Bardzo proszę o odpowiedź
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Pompa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo