Odp: Nowy, używany zabytek Ursus 1224
A przez przypominanie hasła nie dawało rady? Ja też mam inne hasło teraz też nei wiem nawet jakie i jestem dalej zalogowany jak byłem. Nowe hasło na maila mi przyszło.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Nowy, używany zabytek Ursus 1224
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A przez przypominanie hasła nie dawało rady? Ja też mam inne hasło teraz też nei wiem nawet jakie i jestem dalej zalogowany jak byłem. Nowe hasło na maila mi przyszło.
na maila teraz też przyjdzie jak by coś tam ale żony ona w tym biegła ja nie bardzo
Witam
Ursus się sprawuje dobrze jak narazie Dzisiaj 12 Dostała Tura T-8 I będzie montowany jak się odmaluje Ją...
Mam pytanko jedno. Dlaczego kopci dużo z rurki odpowietrzającej silnik ? Czy to na którymś cylindrze są pęknięte pierścienie ?
No przynajmniej tur porządny
Stawiam na pierścienie ..
pierścienie i to rozbieraj szybciorem .. bo narobi bigosu ... czyli nie będziesz wtedy wymieniał pierścieni ale od razu i tuleje bo będzie szmelc ...
Mogą to być też zawory , a olej wciąga?
Oleju nie zauważyłem żeby brał... czyli obstawiacie że to pierścienie ?
Jak nie bierze oleju to pierścienie ok , obstawiam wypalone zawory (zawór)
0)
Mi parą kopcił i okazało się że trochę wody szło do oleju przez nieszczelny oring na tulei. Olej minimalnie zmienił kolor ale go nie przybywało więc kapało a na bieżąco była odparowana
Krótkie info na temat Ursusa.. Przezimował dobrze, chodził przy odsnieżaniu i dużo robił drzewo woził itp itd.. Na wiosne trochę posiał bo w ZT cięgno pękno i trzeba było szybko siać to pod zmiane i cheja 12... Co do Tego dymu z rurki too tylko jak dostaje po garach wali i to tęgo a jak lekkie prace to tylko troszkę, oleju nie bierze tylko ciężko pali ( szybko kręci ale nie chce załapać ) Dziś zacząłem montować mocowania na tyle ( przy zwolnicach ) pod Tura i moze jutro czy kiedy założe z przodu mocowania itp..
Poradźcie panowie co zrobic z Odciągami bocznymi od wieszaków ??? No poprostu można K****cy dostać.. :uuuu: ciągle gną się nawet jak ciężkiego nic się nie robi... A przy orce to wgl wygieło i potem pierwsza skiba jest 50cm i weź orz..
No to gitara odciągi zrób tak może jak ja przy forszu . Od belarusa ze śruby żymskiej co idzie do lagi .
http://moto.allegro.pl/ukosnica-wieszak … 57401.html
ja też mam śrubę rzymską tylko z łańcuchami - tak jak np w c-360 z tym że śruba i łańcuchy są grubsze aby wytrzymało. Tyle lat i jeszcze nic się nie urwało. Jedyny mankament to taki że 2-3 razy w roku trzeba śrubę rozkręcić, przeczyścić z błota i nasmarować. Można też naciągnąć na śrubę dętkę z jakiegoś motoru i po problemie brudzenia się śruby.
Znajomy kiedyś do 1614 podpasował 2 łączniki od 60 http://allegro.pl/ng-lacznik-centralny- … 39538.html i działało
Ja mam przy forszu od MTZ-ta po drobnej przeróbce (jedno jabłko ma mniejszy otwór ) . Od 914 trochę przy słabe wykonanie, ruskie ma lepszy gwint .
ja mam w strugaczce te odciągi riórowe i gra gitara .. nic się nie gnie.. poprostu kup nowe i po kłopocie. a że cięzko pali to pompa wtryskowa ...
Albo wytarte garki(słaba komprecha)
No i dziś założony został Tur na 12.. Kapcie z przodu od razu bach nie ma powietrza zdjąłem obciążniki tylko te co wystają, napompowałem powietrza i dobrze już jest ale popatrzyłem na opony z przodu to długo one nie pojeżdz ... Joy dobrze działa wszystko jak ma być... Teraz tylko kupić Chwytak i Krokodyl i podłączyć elektrozawór...
aby się dobrze sprawował
Krótkie sprawozdanie... Robi i Robi Nastukało 100mth i dalej robi.. Przy Turze ma co robić bo to pustaki, piach bele i wgl.. Dobrze się sprawóje Teraz nawet i beluje bo Jumz siadł ( 2stopień sprzęgła ) I tako Trzeba będzie ją umyć znowu dokładnie bo bruudna jak ch.....a
Panowie jest problem. Zgaasła i nie zapaliła.. Zabrakło mi paliwa. Machneło Ciagnikiem i nie ma paliwa. Myslałem że odpale a tu dupa. Zatankowałem i pojechałęm dalej. Zrobiłem co miałem zrobić i postawiłem na podwórku. Odpaliłem 323 i odsnieżyłem i zapaliłem potem 12 żeby turem resztę wypchnąć śniegu. i znów zgasiłem i wszytko było cacy. 3dni temu tata chciał ją odpalić a Tu nic. Tylko kichnie i dalej nie pali. No cóż pewnie pompka zasilająca poszła bo paliwo chodzi we dwie strony. Się zmieniło pompkę ( a takie fajne dojście że bez komentarza ) i napompowało się paliwa i zobaczymy czy odpali i tak samo.. Co jest panowie ? Pompa wtryskowa ? Zawory ?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Nowy, używany zabytek Ursus 1224
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo