601

Odp: Dyskusje czasowe.

Według mnie to policja jest niedoinwestowana i po prostu robią co muszą.

602

No widać że są  nie doinwestowani  dzisiaj łapali  co się dało ! Myślałem że i ja dostanę  mandat .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

603

Cyba w czasie swiąt  będa biedaki próbowali  jak najwięcej  doinwestować ???- nie  dajmy  im tej  satysfakcji- i nie jeżdzijmy [rowerami]

604

Ale co oni mogą biedaczki zrobić to ich praca przecierz.Ktoś łamie przepisy to musi płacić.Pomyślcie tylko co by było jakby ich nie było ?

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

605

JA z tymi biedaczkami  nieraz miałem do czynienia na strajkach - na pewno nie są  nieudacznikami  w pałowaniu!!!  Ale cóż taka ich zasrana praca !!!???

606

He Traktor  tam miałeś doczynienia z profesjonalistami w tej dziedzinie to nie ci sami  co drogowcy smile

607

Naszym zostało po części pałowanie winnych czy niewinnych z czasów PRL-u .W krajach gdzie demokracja sięga głębiej też wiedzą do czego służy pała ,gaz, paralizator i też nie wachają się użyć środków przymusu. Stosują to coraz częściej bo częściej ludzie się buntują i wychodzą na ulicę w proteście.Nie wspominając już o tym bydle co chodzi na stadiony i tu jest duże pole do popisu.

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

608

Tak trochę z innej beczki czy ktoś z kolegów jest na podwójnym KRUSie z uwagi na powierzchnię gospodarstwa powyżej 50ha przeliczeniowych ? Ja właśnie przekroczyłem po ostatnich zakupach te nieszczęsne 50 ha i postanowiłem się jakoś wykaraskać z tego dodatkowego haraczu, czy macie jakieś pomysły jak to obejść ?bo ja już poczyniłem pewne kroki .

609

a może by tak małżonka pole kupiła ??  albo   brat . u nas tak robią  ci co mają dużo  pola to zmieniają właścicieli co  5 lat i przez to mają chyba z podatkami  lepiej

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

610

żona odpada bo jest coś takiego jak współwłasność majątkowa , ale na dzieci czy brata to tak nawet na dziadków można, ale troszkę za duże ryzyko... smile

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

611

Przepisałem na nieletnią córkę dzięki czemu wszystko zostało w rodzinie i krus może mnie cmoknąć wiadomo gdzie wink

612

koses przepisując dziecku i nie starając się o premię  dla młodego rolnika pozbawiłeś go tej premii na zawsze.

613

Córka będzie pełnoletnia za kilka lat a nawet jeśli by najstarsza chciała zostać na gospodarstwie to i tak nie wiadomo czy za 10 lat unia będzie jeszcze istnieć a co dopiero jakieś tam premie a do emerytury mam jeszcze 31lat pracy więc szybko `fermy nie przekażę smile z dzierżawami dla obcych to różnie bywa a tak jestem prawnym przedstawicielem i reprezentuję córkę wszędzie .

614

ciekawie kombinujecie z tymi podatkami smile a ja mam inny sposób oszczędności tylko jestem ciekaw czy ktoś z was już tego próbował a mianowicie zasilanie HHO do ciągnika?? czy to w ogóle da się podpiąć bo sam generator za parę groszy można samemu zrobić.

nie wszystko złoto co się świeci

615

Z HHO się bawiłem w ostatnią sobotę. Ot tak z ciekawości słoiczek, dwa druciki z elektrod do spawania nierdzewek, woda i łyżeczka soli. Działa i to nawet ładnie. Bąbelki wybuchały jak tamta lala. Postanowiłem więc że zrobię suchą cele i podepnę to na dzień dobry w c-360. Do końca tyg będę wiedział czy chłopaki na CNC mi wypalą płytki z klasówki. Jak tak to ostro ruszę w temat...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

616

Zmienię trochę temat.     Obchodzimy setną rocznicę zatonięcia Titanica. Wbrew temu co pokazują w polskojęzycznych multipleksach, czy w powtórkach reżimowej TV przebieg katastrofy wyglądał zupełnie inaczej. Niezależnym badaczom znane są następujące fakty:

- obecność armatora i chęć pobicia rekordu prędkości na pokładzie w żaden sposób nie dowodzi naciskom wywieranym na kapitana statku.
- brak jest dowodów stwierdzających obecności armatora na mostku kapitańskim w dniu katastrofy.
- komisji badającej katastrofę nie przekazano wraku statku.
- dwóch wybitnych naukowców twierdzi że nie jest możliwe, aby góra lodowa mogła zatopić tak wielki statek.
- góra lodowa mogła zostać wyprodukowana w sztucznych warunkach, aby odwrócić uwagę od prawdziwych przyczyn katastrofy. Niezależni naukowcy potwierdzają że wykonanie takiej góry jest wykonalne.
- nierzetelnie przeprowadzone sekcje zwłok nie pozwalają stwierdzić jednoznacznie że ofiary utonęły, lub zmarły w wyniku hipotermii.
- pominięto zeznania świadków, twierdzących że żyjące jeszcze ofiary dobijali harpunami wielorybnicy.

Wobec w/w wątpliwości należy stwierdzić że katastrofa ta była niczym innym jak dobrze ukartowanym zamachem. Należy przypomnieć że wpływy z filmu inspirowanego "katastrofą" wyniosły prawie 2 mld USD zasilając budżet syjonistycznej organizacji jaką niewątpliwie jest Hollywood. Nasuwające się dalej wnioski są już tylko oczywistą oczywistością. Sam Titanic zatonął, ale prawda zatopić się nie dała.

617

Ja to Cie Koseś podziawiam jak Ty na to wszystko czas znajdujesz i chęci wink

618

Czyż by Koseś obsiał ? big_smile  No  dobre  lol

619

Obsiał obsiał i to już przed świętami a została tylko kukurydza  na 16 ha więc to pikuś smile

620

bamreras napisał/a:

Z HHO się bawiłem w ostatnią sobotę. Ot tak z ciekawości słoiczek, dwa druciki z elektrod do spawania nierdzewek, woda i łyżeczka soli. Działa i to nawet ładnie. Bąbelki wybuchały jak tamta lala. Postanowiłem więc że zrobię suchą cele i podepnę to na dzień dobry w c-360. Do końca tyg będę wiedział czy chłopaki na CNC mi wypalą płytki z klasówki. Jak tak to ostro ruszę w temat...

zamiast płytki wypalać można ładnie drut nawinąć na płytkę pleksy wystarczy cztery rzędy otworków na drut i nawijasz na przemian elektrody i tez jest git.

nie wszystko złoto co się świeci